Tako slovenski partizani po vzoru Hitlerja in Hamasa zlorabljajo otroke v politično-propagandne namene!

Foto: Twitter

Zloraba otrok je univerzalno grozodejstvo, ki ga pripisujemo samo najhujšim posameznikom in skupinam. Taki izkoriščevalci otrok za doseganje svojih sprevrženih ciljev, pa naj bodo to nasilni starši, pedofili, teroristične ali vojaške organizacije, sodijo v samo človeško dno, zanje pa civilizirani ljudje nikoli nimajo nikakršnega usmiljenja.

Hitlerjevi otroški vojaki
V zadnjih dneh pred padcem Berlina so mesto in Hitlerjev bunker pred napredovanjem zaveznikov varovali otroci – vojaki. Posnetek Hitlerja, ki pred bunkerjem odlikuje otroke, ki so varovali njegovo rit pred zavezniki, pa je dokončno razgalil bedo in sprevrženost nacionalsocializma in nacistov. Nacisti pa so otroke uporabljali tudi v drugih vojaških misijah, kot so bili oboroženi spopadi, in pa seveda za vohunjenje. Mnogi izmed teh otrok so zaradi sprevržene politike izkoriščanja umrli.

Islamistični teroristi Hamas in ISIS
Islamistični teroristi, tako Hamas v Gazi kot ISIS na svojem nekdanjem območju, so znani po zlorabi otrok za doseganje svojih terorističnih ciljev.

Slovenski levičarji in ZZB NOB
Oborožene in v politične namene zlorabljene otroke pa lahko gledamo seveda tudi v Sloveniji. Če danes take otroke – vojake – gledamo predvsem na spominskih slovesnostih, pa so med vojno tudi partizani zlorabljali otroke za doseganje svojih revolucionarnih ciljev.

Žalostno pa je dejstvo, da slovenske otroke še danes posiljujejo in zlorabljajo z že davno propadlo totalitaristično ideologijo, ki jo je že prežvečil in izpljunil čas zgodovine.

Več si lahko ogledate na portalu Primorska24.

 • ZatonMesecnikov

  Vsak totalitarizem, oziroma gojenje pozitivnih občutkov do totalitarizma, zlorabi otroke v vojaške namene. Slovenski tip nostalgično-demokratičnega socializma ni torej nobena izjema.

  • karlina

   Itak in to v 21. stoletju, halooooo, vojne je ze 74 let KONEC, ABSOLUTNO KONEC, pri nas pa se je očitno šele dobro začela, kot je prikazano zgoraj na sliki, vse več partizanov se vrača iz gozdov, mislim, iz koga se ta levičarska drhal dela norca, pa ta drhal se je čisto uzivela v vlogo ,da so partizani in v to silijo tudi nedolzne otroke, pa res jim čisto nič, ampak res čisto nič ni več svetu na tem svetu, oz. načrtno provocirajo tiste, ki so zasluzeni za osamosvojitev Slovenije in tiste, ki smo si zeleli drugačno Slovenijo, čisto drugačno , ne partizansko. Oz. vse bolj sem prepričana, da se nam murgeljska podgana s temi gnusnimi dejanji maščuje za osamosvojitev, ki nikoli in nikdar ni bila njegova intimna opcija, pač pa samo in samo jugoslavija z JLA, ni čudno, da so SLOVENSKO VOJSKO POPOLNOMA UNIČILI IN OSIROMAŠILI, kot, da je ni več, oz. vem, da je počasi ne bo več.

   • Dada

    Ja, ostanki in potomci bele garde in domobrancev, se širokoustite. Demokracija je pri nas preeeeširoka, ha,ha,ha,ha.

 • Poserjemsenavse

  izkoriščanje je že, ko otroka krstiš….tam se vse začne

  • Dada

   Točno tako. Krst je obljuba staršev, da bo otrok spoštoval vero. Komu, pravljice, zgodbice, izmišljenim bogovom……..Vera je bila potrebna pred 3-4000 leti za vladarje, da so s pomočjo “boga in svečenikov” lažje vladali malim državicam in mestom kot prvo, Uruk. Zdaj je to zastarelo….

   • Poserjemsenavse

    Seveda je krst samo en primer manipulacije…ampak ta mi vedno pride na misel ob takih ali podobnih objavah

   • šrauf

    Druže tito sa tvoga pute ne skrenemo….horoskop si že prebrala…na komercialno TVsi že poklicala Dany-eja in ga vprašala kako bo kaj v prihodnje s tvojim lajfom. Aja pa na biodinamično solato ne pozabi….saj veš,kozmična energija pa to….

    • Dada

     Kooolikooo časa imaš. A se ti da te neumnosti pisati ????. To kar pišeš nimam blage veze z ničimer, razen s tabo. Če te to zanima, uživaj, ha,ha,ha,ha. Čao

     • šrauf

      Vidim ,da si bolj trdobučna. Hočem povedat, da se mnogi samozvani leftardski progresivci zmrdujete nad vero in vernike,sami pa verjamejo v horoskop,vedeževalce,kozmične sile…new age sranje.

     • karlina

      In, ko so levičarji in komunisti na smrtni postelji, si vedno, to vem iz zaupnih virov, zelijo duhovnika in tudi cerkven pogreb, ker nočejo biti pokopani samo civilno, hladno, kot zivali.

   • karlina

    Če ti praviš , da je krščanska vera pravljica, kaj pa je potemtakem prikaz na zgornjih fotografijah, res me zanima tvoj odgovor, bo šlo.

  • karlina

   A bejz, smo zopet pri krščanstvu, vedno vam pride prav, ko začenjate z vašim sovraštvom do vsega, kar ni na vašem zelniku.

 • šmentanamuha

  Indoktrinirani starši vzgojijo indoktrinirane otroke. In pol eni kažejo na Hitlerja in njegov Hitlerjugend. Lepo ste nastavili ogledalo leftardom.

  • karlina

   TOČNO TAKO, si predstavljate kakšen hudič bi bil, če bi mogoče , kar seveda ne bi bilo mogoče, ampak če pa bi nekdo oblekel otroke v domobranske uniforme. Po moje bi LEVICA sklicala izredno sejo, tako pa-nič se ne bo zgodilo, ker so levičarji vsi isti, psi vedno lajajo in zelo rjovejo, pa gre karavana vsak dan znova in znova dalje, do naslednjega škandala , ki ga bodo zakuhali levičarji, skratka-mene je resnično tako sram, da ne morem povedati, da zivim v takšni drzavi, ki ni drzava, pač pa skropucalo od drzave. Ljubim svojo domovino SLOVENIJO, neizmerno ljubim, drzavo pa močno, močno , iz dna srca sovrazim, vsak dan bolj. Zalostno, mar ne.

   • Dada

    Ja, jaz takoj pridem. In s sabo novinarje privlečem, tudi te iz nora24tv. Ti je isto kot bi obudili Hitlerja in hoteli restavrirati nacizem, da se razumemo. Partizanstvo je bilo priznano s strani zahodnih partnerjev v borbi proti Hitlerju, domobrancem, beli gardi.

    • šrauf

     A ti še kar verjameš, da brez komunistov ne bi bilo proti nacističnega odpora?

     • Dada

      Kdo te je pa naštosal, ha,ha,ha. Edino kar je sigurno, da so pokvarjenci z orožjem Nemcev streljali na partizane in patriote. In to z blagoslovom Vatikana. Isto je bilo s Hitlerjem, ki je dobil od Vatikana eno najvišjih priznanj. Potem je zgodovina povedala svoje. Hitler je izgubil in z njim je šla po gobe bela garda in domobranci. To je edino zagotovo.

     • šrauf

      Diagnoza :Totalitarna poškodovanost uma…

     • Dada

      Se strinjam. Bela garda in domobranci so bili poškodovani na umu, se strinjam , se strinjam

 • GverilaStyle

  Na zadnji sliki pa 100 let star partizan, ki se smehlja kot bi pogrešal tiste čase…..ga je treba vprašat če je bil pri hudi jami zraven!!!

  • Poserjemsenavse

   Seveda je bil,tu ni dvoma

  • karlina

   Dobro vprašanje, če mene vprašaš, sigurno, saj drugače ne bi dočakal takšne starosti. Moja oba stara starša sta bila prisiljeno pregnana v partizane, pa sta oba ze več, kot 40 let v grobu.

 • rubec

  Najbolj zagnana je glih katićeva. Še frizura je v stilu golaža.

 • Dada

  SPET mešate jabolka in gnile hruške. Hitler, hitlerjungen je bila vaša opcija, bela garda, domobranci plus Vatikan, da so to pritlehnost “blagoslovili”. >Pritlehni slovenčki so se z orožjem Hitlerja borili proti partizanom , ker so hoteli, da bi Hitler zmagal, da bi se tu govorilo nemško. To so gnile hruške. Na drugi strani imate ljudi, patriote, ki so se uprli vojaški velesili, ki je zasedla Evropo razen GB, in ji rekli NE. Partizane je priznal zahod kot legitimno vojsko.. IN SEDAJ imajo pravico obujati spomine na te slavne čase in na poraz HITLERJA, BELE GARDE IN PORAZ DOMOBRANCEV…….

  • macon

   Moj ded gorenjski VOS-ovec in Maistrov borec je s pokvarjenimi bedniki kot si ti filal luknje v betonu. Titojugend ali hitlerjugend, isti krulac in enake metode, to je tvoja opcija in to si ti, totalitarna pohabljena zmeda.

   • rubec

    Očitno tale zmeda ljubi korakanje. Glede na to, da je pohabljena, mora to pri njemu zelo smešno zgledat.

  • Poserjemsenavse

   Tu si mal mim pihno…domobranci so bili proti komunistom in edina opcija do tedaj je bil pakt s švabi…sej niso bili neumni in so točno vedeli,da bo Hitler slej al prej popušil,so pa reveži mislal da bodo oni odločali kako bo po vojni ne pa srbska in ruska nadloga…

   • Dada

    Nič niso mislal. To bili butci. Združili so se z okupatorjem…. Kapisch….SAMO najslabše vrsti ljudje se prostovoljno združijo s Hitlerjem. Srbska in posebej ruska nadloga so bili zato, da so zabili veliko žebljev v krsto Hitlerja, domobrancev in bele garde. ZAKAJ se pa niso ZDA borile prosti komunistom ???? Zakaj so potem ZDA priznale Tita kot borca proti Hitlerju ??? A ti ni jasno. Domobranci in bela garda imajo na zalogi kup izgovorov, ker Hitler ni zmagal. Jim je bilo fino mučiti in pobijati partizane, čeravno niso bili komunisti. Na začetku je bilo malo komunistov, teh izdajalcev ni motilo, zanje so bili vsi za pobiti. Še Nemci so jih štopali, ker so bili zverinski.

    • Poserjemsenavse

     Zdej sam seb nasprotuješ…praviš,da lahko samo najslabši pajdašijo s Hitlerjem…ja kaj so pa komunajzerji na začetku druga kot pa paktirali s Hitlerjem?pa kdaj so nastale prve domobranske enote?sploh veš?a se zavedaš da so bili četniki kraljevi vojaki?vojaki mednarodno priznane države itd itd itd…

     • karlina

      On tega niti ne ve, niti noče vedeti, levičarji imajo svojo zgodovinsko knjigo, očitno, ker vsi enako tulijo v isti rog, vsi enako govorijo, to so se morali očitno naučiti na pamet, si drugega ne morem misliti. Se vsi ponavljajo, kot papige.

    • Tomi

     Ajde čefurče usrano, spokaj. Komunajzarji so pobili več pravih partizanov, kot švabi in domobranci skupaj.

     • abc

      Bejži no, pa nacistična in ustaška koncentracijska taborišča sploh niso obstajala a ne? hebo vam js vašo izdajalsko, potvarjano zgodovino, s katero si želite zastrupljati otroke v vaših tako željenih privatnih šolah.

     • šrauf

      Tehnologijo koncetracijskih taborišč so se nacisti učili v Sovjetski zvezi pri Stalinu,ki so jo ti še doterali.

      Prav tako so naši(pa tudi mnogi drugi) komunisti revolucionarno tehnologijo uvažali iz SZ,no naši se sploh niso trudili s prilagajanjem in so kar ostali pri sovjetskih partijskih vojakih(partizanih) in beli gardi.

      Kar se pa zgodovine tiče pa vse pove to ,da “zgodovino” pišejo (potvarjajo) zmagovalci(revolucionarji).

     • abc

      Torej, belčki, domobrančki, ustaši in podobni izdajalci lastnega naroda, nikoli ne boste pisali zgodovine, ker boste večno luzerji.

     • karlina

      Veš kdo je bil res izdajalec-vaš heroj tito, ki je vsa štiri leta sodeloval z okupatorjem, to so resnična zgodovinska dejstva, ampak vi boste vedno in vedno znova gonili svoje in potvarjali pravo zgodovino, ker nočete slišati resnice , oz. vedeti, vse za oblast, za revolucijo , ki se je dogajala vsa štiri leta , oz. drzavljanska vojna, nikoli in nikdar boj proti Hitlerju, ampak proti lastnemu narodu, ki si ni zelel komunizma , nič drugega.

     • abc

      Ja itak, da so za vas domosrance bili Angleži, Rusi , Američani in Francozi s katerimi je sodeloval Tito okupatorji. Hitler in Mussolini sta pa za vas osvoboditelja.

     • karlina

      Itak, razni Kidriči, Kardelji, Mački, itd. so se hodili v Rusijo, k Stalinu učiti, kako moriti svoje nasprotnike, oz. kako pobiti lasten narod.

     • Tomi

      Seveda so obstajala, ti gnoj leftardski, prav tako kot so obstajala komunajzarska taborišča in morišča. Ti to tvoji morilski predniki niso povedali?

     • Dada

      Ajde bedak spokaj se. To ti je na usta zaupala stara belogardistična mama. To ti verjame samo SDS.

     • Tomi

      Ne, to mi je zaupala tvoja mama, ko se je nastavljala.

    • karlina

     O, ljubi Jezus, kakšne lazi, pa ti res verjameš temu kar pišeš, ni kaj dobro so ti tvoji predniki oprali mozgane, sicer pa vsi levičarji tulite v isti rog in gonite svojo pravljico o 2. svetovni vojni, ampak 600 moriš , 600 morišč !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! NISO PRAVLJICA, VEŠ .

   • abc

    Serješ bučke posranec.

    • Poserjemsenavse

     Serjem ti v usta škrbava papak

  • šrauf

   Tov. Stane Dolanc je bil član hitlerjugend! Leta 1938 je v Ukrajini od lakote pomrlo 5-6 MILJONOV Ukrajincev,medtem pa je vaš idol Stalin šibal žito svojemu zavezniku Hitlarju, ko se je ta že pripravljal na vojno. Pa ne pozabi,kdo si je razdelil Poljsko in to že pred letom 41…27. aprila je bila ustanovljena PROTI IMPRIJALISTIČNA fronta, se pravi fronta proti ZAHODNIM imperijalistom,ki so bili NASPROTNIKI nacistom!! V luči vsega tega so bili komunisti in njihova revolucija v očeh mnogih bolje informiranih Slovencov večja nesreča.

   “Partizane je priznal zahod kot legitimno vojsko..”….ne vem zakaj so jih Američani 45 po hitrem postopku sterali iz Trsta, Koroško so pa itak komunisti prodali angležom za vrnjene domobrance…. glej v Mladini intervju z Ivanom Dolničarjem…

   • Tomi

    Brez veze razlagati tej leftardski sodrgi. V genih imajo zapisano pokvarjenost, nemoralo, morilska nagnjenja,…. Jaz se izpisuje, ker mi gre na kozlanje ob njih.
    Za domovino!

   • karlina

    Itak, da so jih Američani priznali, ker so verjeli titovim lazem, tako, kot danes njegovi potomci še vedno verjamejo njemu in njegovim pajdašem-komunistom. Sicer pa-opranoglavcem je škoda govoriti o pravi in resnični zgodovini 2. svetovne vojne v Sloveniji in še posebej o GENOCIDU po 9. maju, kajti so , kot roboti, ki znajo samo tisto, kar so jih učili in imajo v svojih mozganih programirano samo eno zgodbo, oz. zgodbo , ki so jim jo lagali njihovi rdeči predniki.

  • karlina

   PAPAGAJ

 • macon

  Kreature v partizanskih uniformah so za v živalski vrt.

  • totex39

   Naj se tako oblečejo za evropski parlament.

   • karlina

    Aha, pa saj v EU vedo, kaj se dogaja v tej gnili Sloveniji, nič bati , zato pa nas nihče več ne jemlje resno, se ni začuditi, samo, če vidijo te slike zgoraj si lahko o nas mislijo najslabše.

  • karlina

   Lepo te prosim, ne zali zivali, zreli so vsi skupaj za v norišnico in to posebno, ne v tisto, kjer so ljudje, ki imajo resne bolezenske psihične tezave. Ti so zreli za v novo norišnico, ki bi jo morali zanje ze včeraj zgraditi, jih zapreti vanjo in nikoli več izpustiti.

   • Dada

    Ko čitam te vaše bedaste se lahko z veseljem smejem. In Janša naj bi prevzel oblast v Sloveniji ? S kom ? S takimi bedaki, ki jih tu čitam, ha,ha,ha,ha. Zaenkrat se levim strankam ni kaj bati.

    • Imperial Commando

     Jo je že 2x, kar nobeni levi instant stranki ni uspelo. In bo jo še enkrat, krivi boste pa levićarji sami, ker folk ma počasi zares dosti vaših gluposti. :)

     • Dada

      Recimo, da imaš prav. S kom naj bi bil v koaliciji ? NSI ne bo šla z njim, Jelinčič bi šel, da bi bil lahko “kulturni minister”, SLS, še praga za v parlament ne prestopi, KDO ŠE ??? Ga ni, Vse druge stranke so mu že povedale kar mu je šlo in Janša je takrat zajokal…. “Pa vsaj vzemite naše strokovnjake iz SDS”.:.. NI smešno, iz dvojnega agenta ( takrat je bilo sojenje zaradi posedovanja JLA dokumentov, ki jih je imel za nemško obveščevalno službo, se je prelevil v politika, domoljuba, sedaj živi za maščevanje…. To pač ni nekaj, na kar bi Slovenci stavili…. Čao, se vidimo na naslednjih volitvah.

 • rubec

  V L’Orealu so jezni. Katičeva je raje izbrala nemški Golashzkopf.

 • Antonius

  Koliko v Srbiji cenijo partizane, lepo dokazujejo s tem, da preživelim Mihajlovićevim četnikom izplačujejo borčevski del k pokojnini.
  Slovenske pustne ali partizanske *šeme*, v čem je razlika? Pustne so ljudsko pametne, partizanske pa na nezasluženih dodatkih vzgojene, lažnive in pokvarjene.

  • karlina

   Kolikor je meni znano iz zgodovine, je bilo v Srbiji bore malo partizanov, najmanj od vseh bivših republik , mislim, da se ne motim.

 • Primoz Papez
 • Dada

  SPET mešate jabolka in gnile hruške. Hitler, hitlerjungen je bila vaša opcija, bela garda, domobranci plus Vatikan, da so to pritlehnost “blagoslovili”. >Pritlehni slovenčki so se z orožjem Hitlerja borili proti partizanom , ker so hoteli, da bi Hitler zmagal, da bi se tu govorilo nemško. To so gnile hruške. Na drugi strani imate ljudi, patriote, ki so se uprli vojaški velesili, ki je zasedla Evropo razen GB, in ji rekli NE. Partizane je priznal zahod kot legitimno vojsko.. IN SEDAJ imajo pravico obujati spomine na te slavne čase in na poraz HITLERJA, BELE GARDE IN PORAZ DOMOBRANCEV…

  • rubec

   A ti majmun jecljaš?

   • Dada

    Ja, kadar seksam. Nima veze to s “temo”. Ampak treba je večkrat napisati, ker butli ne razumejo kaj je vojna. Očitno ti tudi……

    • ZatonMesecnikov

     Mi dobro razumemo kaj je Državljanska vojna Dadice. Komunisti proti Antikomunistom.

     • karlina

      PODPIS

    • karlina

     A bejz, mi, ki smo kmalu ugotovili lazno zgodovino 2. svetovne vojne , ki so nas jo učili v šolah, predvsem o Sloveniji , smo prebrali veliko pravih zgodovinskih knjig, pa celo na History, je velikokrat oddaja o resnici 2. svetovne vojne in o tem, kako se je ze leta 1943 vedelo, da bo Hitlerjeva vojska izgubila, oz. da bo Nemčija porazena. Ampak vi-lajnate in gonite svojo pravljico in se trkate po prsih, da so slovenski partizani zasluzeni za to, da je Nemčija izgubila vojno, očitno. Pa ljubi Jezus in Marija, prav smilite se mi, da so vam tako oprali mozgane. Me pa tudi zanima, če obstaja pri vas kakšna knjiga , ki se je morate naučiti, da vsi vedno znova in znova gonite iste lazi o vsem, kar se je dogajalo v 2. sv. vojni, to pa, kar se je dogajalo v Sloveniji po maju 1945, pa očitno in namerno kar preskočite-mi pa vemo, kaj se je dogajalo-GENOCID NAD SLOVENSKIM NARODOM in tega veš, ne bomo nikoli in nikdar pozabili, saj nas na to opozarja najmanj 600 morišč po celi SLOVENIJI, cela SLOVENIJA je zgrajena na krvi, cela. In na to ste vi očitno ponosni, kajne. Vse za moč in oblast, tudi in predvsem preko trupel. Tako ali drugače, za vas ni ovir.

  • JANEZ GUS

   Bolje Domobranc kot KOMUNIST,.KI SO BILI PRVI DOMAČI IZDAJALCI IN KOLOBORANTJE.Brez komunistov zločinskih ,ne bi bilo vaških straž.

   • karlina

    Točno tako, SLOVENCI so se MORALI BRANITI PRED KOMUNISTI, da jih niso vse pomorili, ker se niso strinjali s krvavo komunistično diktaturo in zato so za vse levičarje in potomce komunistov-izdajalci, HALOOOOOOOO. No, očitno bomo zopet MORALI biti PRAVI SLOVENCI, DOMOLJUBNI , VERNI SLOVENCI-DOMO-BRANITELJI !!!!!

  • karlina

   Se ponavljaš, kot papagaj.

 • Primoz Papez
  • rubec

   Še en majmun, ki jecljaš. V Ruandi imajo za tvojo vrsto okvare specialiste. Prijaviš se na linku thestuttermajmun.ruan. Sicer dvomim, da te vzamejo, probaš pa lahko.

  • Valter BraniSlav

   Josip Broz je bil car. Vladar v pravem pomenu besede.
   Tole kar imamo danes so sami pezdetje. Je pa res da je izdajalcev danes vec na levici.
   LEVI IDIOTI K NAM VABIJO MUSLIMANE KI LEVICARJE SICER POBIJAJO….
   ZATO SEM ZA EVROVOLITVE DAL GLAS ROMANI TOMC.

   • Iztok Kresnik

    Nehaj lagat konunist smrdljiv stari tvoj Tito je butelj ki je Jugoslavijo uničil Tito je naredil ogromno škoda prasec stari gnili misliš da smo vsi butli kot si ti kreten stari

    • Valter BraniSlav

     Jaz sem imel od Titove SFRJ samo veliko korist.
     Tudi ti bi jo lahko imel ce bi studiral kaj realnega in odsel v kapitalizem tako kot jaz.
     ZAKAJ NISI? JAZ, GREGORIC, CIRIL GODEC, ROBERT TOMSIC SMO NAREDILI PRAV TO, ZAKAJ NISI TI?

    • karlina

     Pot to pa se tudi podpišem.

 • totex39

  Predlagam, da tako uniformirani gredo na evropske volitve.

 • JANEZ GUS

  Režimski mediji se nič ne zgražajo.Mogoče bodo danes starše povabili v odmeve,kot so včeraj dva levuharska skrajneža.

  • karlina

   Ne, v oddaji PREVERJENO, se bodo trkali po prsih, ker imajo super dobro komunistično voditeljico. Ze prejšnji teden je bilo vse v stilu partizanstva in njihovega heroja tita, ki je bil morilec, ampak ne zanje. Sicer ne gledam oddaje, ampak sem jo namenoma, ker sem videla, kaj se bo vrtelo in ob gledanju mi je bilo dobesedno slabo, v sebi pa sem čutila samo mrznjo do teh ljudi, ki nikoli in nikdar niso bili in ne bodo heroji, kajti najmanj 600 morišč kaze na njihov genocid, nad lastnim SLOVENSKIM NARODOM, mimogrede, nedavno je gospod zgodovinar Stane Granda dejal, da naj ne mislimo, da se ne bodo jame zopet odprle, skratka, če bodo tako nadaljevali , je res vse mozno. Nadaljujejo pa lahko samo zato, ker jim očitno nihče nič ne more in se jim nihče ne zoperstavi. Edina DESNA STRANKA SDS, lahko skliče vsaj teden glede tega izredno sejo, pa jih bodo radikalni levičarji pohodili, kot muhe.

 • Dada

  SPET mešate jabolka in gnile hruške. Hitler, hitlerjungen je bila vaša opcija, bela garda, domobranci plus Vatikan, da so to pritlehnost “blagoslovili”. >Pritlehni slovenčki so se z orožjem Hitlerja borili proti partizanom , ker so hoteli, da bi Hitler zmagal, da bi se tu govorilo nemško. To so gnile hruške. Na drugi strani imate ljudi, patriote, ki so se uprli vojaški velesili, ki je zasedla Evropo razen GB, in ji rekli NE. Partizane je priznal zahod kot legitimno vojsko.. IN SEDAJ imajo pravico obujati spomine na te slavne čase in na poraz HITLERJA, BELE GARDE IN PORAZ DOMOBRANCEV…

  • ZatonMesecnikov

   #Pritlehni slovenčki so se z orožjem Hitlerja borili proti partizanom ,
   ker so hoteli, da bi Hitler zmagal, da bi se tu govorilo nemško.#

   narobe dadice. Borili so se proti Komunistom, da ne bi komunizem zmagal. Na Koncu je prišla Komunistična vojska iz Juga in odločila državljansko vojno v svoj prid. Sledil je Komunistični režim, ki deloma še traja.

   • karlina

    PODPIS !!!!!!

  • karlina

   Glede na tvoj zapis vidim, da imaš oprane mozgane in se tudi sprašujem, če ni zgoraj na sliki kakšen tvoj potomec. Sicer pa-VI ŠIRITE MED LJUDMI RAZDOR IN LAZI, SAMO VI IN NIHČE DRUG !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Franc Šink

  Te “partizane” bi se moralo onemogočiti z vsemi sredstvi ki so legalno na voljo.

  • karlina

   Ampak kdo mi povej, kdo, če pa smo PRAVI SLOVENCI ze v veliki manjšini, ne vem , če nas je res pravih, domoljubnih, SLOVENCEV, ki nismo potomci komunistov, v tej drzavi še kakšnih 700.000, kajti naši otroci so šli in vsak dan odhajajo, pravzaprav bezijo v tujino in tam bodo tudi ostali, v to si lahko prepričan in kaj se bo zgodilo, mi, ki smo ze verjetno vsi 50+, bomo počasi šli v krtovo dezelico, kar naenkrat bo Slovenija, če se bo v bodočnosti sploh še imenovala tako, kar je grozljivo in v tej dezelici bo ostalo še bore malo, res bore malo -PRAVIH SLOVENCEV in to jim je levičarjem celo cilj, verjemi. Nič iz strani levičarjev se ne dogaja slučajno, pač pa NAČRTNO IN Z NAMENOM. Da ne omenim še pritepencev iz Vzhod in Afrike.

 • Igor Kodelja

  Ubogi otroci pri takih starših

  • karlina

   Nič niso ubogi, kot so njihovi predniki prali in lagali svojim otrokom, tako le ti svoje otroke naprej vzgajajo v lazeh in imajo svojo pravljico o 2. sv. vojni, vse samo za OBLAST. Ti njihovi otroci bodo še hujši, kot so sedanji -podmladek SD !!!!! Vsaka njihova generacija je hujša, čisto vsaka.

 • Primoz Papez
 • Dada

  SPET mešate jabolka in gnile hruške. Hitler, hitlerjungen je bila vaša opcija, bela garda, domobranci plus Vatikan, da so to pritlehnost “blagoslovili”. >Pritlehni slovenčki so se z orožjem Hitlerja borili proti partizanom , ker so hoteli, da bi Hitler zmagal, da bi se tu govorilo nemško. To so gnile hruške. Na drugi strani imate ljudi, patriote, ki so se uprli vojaški velesili, ki je zasedla Evropo razen GB, in ji rekli NE. Partizane je priznal zahod kot legitimno vojsko.. IN SEDAJ imajo pravico obujati spomine na te slavne čase in na poraz HITLERJA, BELE GARDE IN PORAZ DOMOBRANCEV…

  • Olga101

   Legitimna vojska spoštuje mednarodne konvencije o ravnanju s civilnim prebivalstvom in vojnimi ujetniki!!! So jih partizani? Ne! Bili so BANDITI-zlocinci, zato jih nikoli ne vabijo v Normandijo!

   • Dada

    Prav imaš. Niso ravnali z mednarodnimi konvencijami. Moram reči, da bi morali pustiti otroke, ženske, strarce. Pa ne samo to. Kasneje , do leta 1953 ( TO VEM) so kdaj pa kdaj koga ubili in odvrgli truplo npr. v kraško jamo. Tudi to ni bilo prav. .

    So pa bili legitimna vojska, priznana in spoštovana s strani zahoda, Ruse ne omenjam. IN , ker so bili zmagovalci vojne, so enostavno prevzeli oblast in vladali.

    • karlina

     Kasneje , do leta 1953 ( TO VEM) so kdaj pa kdaj koga ubili in odvrgli truplo npr. v kraško jamo. Tudi to ni bilo prav. .

     HALOOOOOO, V NAJMANJ 600 GROBIŠČIH LEZI VEČ STOTISOČ SLOVENCEV IN TI OČITNO TEMU REČEŠ KDAJ PA KDAJ , SI RES TAKO BREZČUTEN, SRAM NAJ TE BO, SRAM !!!!!!!!!!!!!!!! AJA, SAJ RES, VI-LEVIČARJI, OZ. POTOMCI KOMUNISTOV SRAMU NE POZNATE, NE VESTE KAJ POMENI TA BESEDA, VAS VAŠI STARŠI TEGA NISO NIKOLI NAUČILI !!!!!

   • karlina

    PODPIS

  • Valter BraniSlav
 • Olga101

  Hitlerjugend=Kučanjugend(podmladek SD in ZL)! Kje so starši?!!

  • karlina

   Le kje-oblačili so svoje otroke zgoraj, saj verjetno ne misliš, draga Olga, da bi normalni, domoljubni , pravi SLOVENCI, tako oblekli svoje otroke, no.

 • Valter BraniSlav

  …”Posnetek Hitlerja, ki pred bunkerjem odlikuje otroke, ki so varovali njegovo rit pred zavezniki, pa je dokončno razgalil bedo in sprevrženost nacionalsocializma in nacistov”…

  https://youtu.be/V14a2rp5fAM

 • Dada

  SPET mešate jabolka in gnile hruške. Hitler, hitlerjungen je bila vaša opcija, bela garda, domobranci plus Vatikan, da so to pritlehnost “blagoslovili”. >Pritlehni slovenčki so se z orožjem Hitlerja borili proti partizanom , ker so hoteli, da bi Hitler zmagal, da bi se tu govorilo nemško. To so gnile hruške. Na drugi strani imate ljudi, patriote, ki so se uprli vojaški velesili, ki je zasedla Evropo razen GB, in ji rekli NE. Partizane je priznal zahod kot legitimno vojsko.. IN SEDAJ imajo pravico obujati spomine na te slavne čase in na poraz HITLERJA, BELE GARDE IN PORAZ DOMOBRANCEV…

  • Valter BraniSlav

   Zivel marsal SFRJ Josip Broz Tito

   • Iztok Kresnik

    Crkni koninist

    • Valter BraniSlav

     Kroninist bo crknil 25 let za teboj.
     Nesrecni luzerji kot ti Iztok crknejo mladi.

     • Iztok Kresnik

      Nehah lagat koministi stari butasti lenuh smrdljivi nidvrednes gnoj Tito je bil svinja ti Usa se videl nisi tele staro

     • Valter BraniSlav

      Miami, Florida, USA.
      NISMO VSI SLOVENCI TAKI LUZERJI KOT SI TI.

  • lokec

   Kaj si že prišla iz Leskovca polna čevapčičev.

  • karlina

   OPRANOGLAVEC

 • karlina

  SRAMOTAAAA, SRAMOTAAA, SRAMOTAAAAA, NE SAMO ZA SLOVENIJO, PAČ PA TUDI SRAMOTA, KI SI JO DELAJO V EU, NI ČUDNO, DA NAS NIHČE V EU, KAJ ŠELE V SVETU NE JEMLJE ZE DOLGOOOO ČASA VEČ RESNO, ZAKAJ PA NAS BI, SAJ SMO EDINA KOMUNISTIČNA DRZAVA V EU IN MED DRUGIMI TOTALITARNIMI DRZAVAMI V SVETU, KOT SO-S. KOREJA, KITAJSKA, VENEZUELA, KUBA, NAS-ZAVEDNE IN DOMOLJUBNE , PRAVE SLOVENCE, KI SMO SI LETA 1991 PRIBORILI SAMOSTOJNO SLOVENIJO, JE ZELO, ZELO, ZELO SRAM, VELIKI DOMOLJUBNI SLOVENCI, KI SO LJUBILI DEZELICO SLOVENIJO IN SLOVENSKI JEZIK, SE OBRAČAJO V GROBU. TOTALITARNA LEVIČARSKA DRHAL, V ŠARČEVI VLADI JE DOKONČNO POKAZALA SVOJ PRAVI OBRAZ, ZELIJO SI NAZAJ ZOPET NOVO JUGO, ZA SLOVENIJO JIM NI NITI SLUČAJNO MAR, STRGALI SO SE S KETEN, BREZ SRAMU , KAJ ŠELE VESTI, VSEM NA OČEH, KAR JE ZELO, ZELO, ZELO NEVARNO, ČE NE BOMO KONČNO UKREPALI IN NAREDILI TEMU KONEC, ZE VČERAJ JE BILO PREPOZNO !!!!!!!!

 • Valter BraniSlav

  SPET mešate jabolka in gnile hruške. Hitler, hitlerjungen je bila vaša opcija, bela garda, domobranci plus Vatikan, da so to pritlehnost “blagoslovili”. >Pritlehni slovenčki so se z orožjem Hitlerja borili proti partizanom , ker so hoteli, da bi Hitler zmagal, da bi se tu govorilo nemško. To so gnile hruške. Na drugi strani imate ljudi, patriote, ki so se uprli vojaški velesili, ki je zasedla Evropo razen GB, in ji rekli NE. Partizane je priznal zahod kot legitimno vojsko.. IN SEDAJ imajo pravico obujati spomine na te slavne čase in na poraz HITLERJA, BELE GARDE IN PORAZ DOMOBRANCEV…..

  • ZatonMesecnikov

   “Pritlehni slovenčki so se z orožjem Hitlerja borili proti partizanom ,
   ker so hoteli, da bi Hitler zmagal, da bi se tu govorilo nemško.”

   Dadice, veliko nickov uporabljaš. Imeli so Italijansko orožje, pa borili so se proti komunizmu.

   Hitler ne bi zmagal s partizani ali pa brez. Še več, vojna tudi sekundo ni bila krajša zaradi partizanov. Pri nas se je zaradi Partizanov celo podaljšala in s tem se je povečalo trpljenje ljudi.

 • lokec

  Res je grdo tako početje. In ti otroci bodo ko bodo odrasli dobili lepe in dobro plačane službe. Za razliko ostalih, ki bodo še naprej morali delati za njih.

 • Silka

  Brez boja, gnoj do gnoja.

 • janez55

  Na današnji dan pred 39 leti je prenehalo biti srce velikemu učitelju in vzorniku ljubljenega vodje SDS Ivana. Pričakujemo priložnostni spominski tvit ali celo selfi iz Hiše cvetja.

  • ZatonMesecnikov

   To imaš pa ti cel Album slik iz obiskov v Hiši Cvetja, Janez. Pa podobic in zvezdic iz prodajalne suvernirjev.

   Boš kaj na ogled postavil?

  • Imperial Commando

   DOOOOOOOOOOLGČAAAAAAAAAASSSSSSSSSSSSSSSSS.

   Res, levi ste kot pokvarjene plošče, eno in isto skos nabijate .

   Patetiki na kubik :)

 • Imperial Commando

  Nacizem = Komunizem

  Sta pa dve razliki:

  Nacisti sovražijo druge narode, komunisti lastnega.

  Nacisti imajo vsaj nekaj pojma o ekonomiji, komunisti so na tem področju črna luknja.

  • Get Smart

   KaviaržidoKOMINTERNIZEM in njegovi musliḱulti SERBUSIZMI

   ne morejo sovražiti lastnega naroda, ker niso narod,
   nimajo svoje narodnostne strukture, ampak so ZDRUŽENI LUMPENPROLETERI (morilci, roparji, posiljevalci …) iz svih zemalja, seveda pod vodstvom kaviaržidokominternistične satanistične sekte.

   KOMINTERNA tudi sicer absolutno zavrača narodnost in počasi briše narode z zemlje:
   »Izbisati slovenski narod z zgodovinske pozornice«.

   MURGL KOMI JUGA ima še preveč POJMA o EKONOMIJI, saj ti je v zadnjih letih OROPALA preko 40 MILIJARD €.
   .
   REALOVCI sovražijo BARCELONCE, ne pa svoj narod nje.
   BARCOVCI sovražijo REALOVCE, ne pa svoj narod nje …

   Pamet v glavo.

   • Get Smart

    Torej, MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA v Sloveniji ni in ne uničuje nekakšen svoj ali lasten ali bla bla narod,
    ampak izvaja
    ETNOCID in GENOCID nad SLOVENSKIM NARODOM,
    ki je svetu dal
    KULTURO ŽIVLJENJA = SLOVENSKO KULTURO

    (poštenost pravo pravica resnica svoboda …),
    ker
    pa seveda ni opcija za kaviaržidokominternio in tudi za MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO ne in te opcije še smisliti ne morejo nje.

    Pamet v glavo.

 • Get Smart

  MURGL JUGOKOMUNJARE v Sloveniji NISO slovenske, ampak so vsi kaviaržidoKOMINTERNOVCI in njihovi SERBUSI=hlapci:

  –MURGL-srbo-rvacko-šipći…JUGOKOMUNISTIČNI stvori v Sloveniji
  –kaviaržido KOMINTERNISTIČNI oz. JUGOKOMI stvori v Sloveniji
  –MUSLIć KOMINTERNISTIČNI oz. JUGOKOMI stvori v Sloveniji
  –pravoslavni KOMINTERNISTIČNI oz. JUGOKOMI stvori v Sloveniji
  –gezoslavski KOMINTERNISTIČNI oz. JUGOKOMI stvori v Sloveniji … s starimi imeni: babilonski perzijski egiptovski bizantinski rimski turški …= kaviaržidoKOMINTERNISTIČNI.

  • Get Smart

   Vsi klavci JOSEPH BROZ TITOVE komunistične bande V SLOVENIJI so bili UVOŽENI
   srbo rvacki črnogorski itd. lumpenproleteri, kot lahko vidite tudi na sliki nje.
   Komandanti:

   komandanti —
   1.) Šaranović Milovan: komandant prve operativne cone (Dolenjska); načelnik glavnega štaba

   2.) Jovanović Zdravko: načelnik štaba druge operativne cone (Notranjska )

   3.) Tonasković Rajko: načelnik štaba Gubčeve brigade; komandant 15. divizije; komandant 7.
   Korpusa

   3.) Kilibarda Mile: načelnik štaba 14. divizije; komandant 4. operativne cone (Štajerska);
   namestnik komandanta 7. korpusa; načelnik štaba 7. korpusa

   4.) Dapčević Milutin: načelnik štaba 3. operativne cone (Alpska), načelnik štaba 9.
   korpusa, vodja operativnega odseka pri 9. korpusu

   5.) Popivoda Pero: načelnik štaba Tomšičeve brigade; komandant 2. operativne cone
   (Gorenjska); načelnik štaba 14. divizije; komandant 15. divizije; komandant 31. divizije;
   komandant 7. korpusa, nato poslan v vrhovni štab.

   7.) Jevtić Predrag – Dragan: namestnik komandanta Gubčeve brigade;
   komandant 3. bataljona Šercerjeve brigade; namestnik komandanta 1. operativne cone
   (Dolenjska); komandant 15. Divizije

   8.) Božović Radomir – Raco: načelnik štaba 15. divizije, namestnik komandanta 2. bataljona
   Tomšičeve brigade; komandant 2. bataljona Tomšičeve brigade; komandant 12. brigade;
   namestnik komandanta 15. divizije; namestnik komandanta 15. Divizije

   9.) Ignjatović Radojica – Grujica: načelnik štaba Bazoviške brigade; načelnik štaba 30.
   divizije

   10.) Brajović Petar – Pero: načelnik štaba Gubčeve brigade; komandant 2. bataljona Gubčeve
   brigade; komandant 15. divizije; komandant 18. divizije; načelnik štaba 18. divizije;
   komandant 18. divizije; načelnik štaba 4. operativne cone (Štajerska)

   11.) Došenović Mičo: načelnik štaba 14. Divizije

   12.) Vojnović Aleksandar – Vojin: načelnik štaba 18. divizije;
   namestnik komandanta 15. divizije, komandant 3. bataljona Ljubljanske brigade

   13.) Čubrić Mile: načelnik štaba 18. divizije, komandant 2. Bataljona Gubčeve brigade;
   namestnik komandanta Gubčeve brigade; namestnik komandanta 18. divizije; namestnik
   komandanta 18. divizije; komandant 9. brigade, komandant posebne oficirske šole.

   14.) Marjanović Ratko: komandant Gradnikove brigade, komandant Bazoviške brigade;
   komandant 9. brigade, načelnik štaba Ljubljanske brigade, namestnik komandanta Gradnikove
   brigade, major splošne vojaške partizanske bolnišnice Franje, kapetan v 31. Diviziji

   15.) Šorović Danilo: komandant Gradnikove brigade, član operativnega odseka 9. Korpusa

   16.) Vidačić Nikola: načelnik štaba 2. Soške brigade; načelnik štaba 30. divizije;
   komandant Bazoviške brigade, načelnik štaba Bazoviške brigade

   17.) Marjanović Aleksandar – Leko: komandant Levstikove brigade, komandant 2. bataljona
   Gubčeve brigade; namestnik političnega komisarja 15. divizije,

   18.) Djukić Drago: načelnik štaba 3. bataljona Bazoviške brigade, komandant čete 3.
   bataljona Bazoviške brigade

   19.) Vukadinović Dušan: načelnik štaba Gradnikove brigade; komandant Vojkove brigade;
   politični komisar 1. bataljona Gradnikove brigade.

   20.) Knežević Vladimir – Volodja: komandant l. Soške brigade; komandant 17. brigade Simona
   Gregorčiča, politični komisar 2. čete 3. bataljona Tomšičeve brigade; politični komisar 1.
   bataljona Tomšičeve brigade; prvi komandant Novega Mesta.

   21.) Jovanović Svetolik – Mito: namestnik komandanta Gradnikove brigade; bil je
   spremljevalec Šaranovič Milana.

   22.) Vuković Džordže: politični komisar Kozjanskega odreda

   23.) Popović Vuko: komandant 2. bataljona Gregorčičeve brigade, komandir
   minersko-sabotažne čete v Goriških Brdih

   24.) Srdić Simon: komandant 2. bataljona Prekmurske brigade

   25.) Vučinić Djoko: namestnik komandanta 2. bataljona Tomšičeve brigade

   26.) Radulović Branko: politični komisar 2. bataljona Gubčeve brigade; politični komisar
   3. bataljona Gubčeve brigade; politični komisar Gubčeve brigade; namestnik. politkomisarja
   1. Kokrškega bataljona; namestnik komandanta Kokrškega 3. bataljona; komandant 3.
   bataljona Kokrškega odreda

   27.) Kubić Nikola: v Šercerjevo brigado je prišel za bataljonskega in četnega starešino;
   bil je gojenec posebne oficirske šole pri vrhovnem štabu NOV in POJ

   28.) Beslać Mirko: isto kot Kubič Nikola.

   29.) Dedejić Boško – Pope: komandant 3. bataljona Bazoviške brigade; namestnik komandanta
   3. bataljona Bazoviške brigade; namestnik komandanta Bazoviške brigade, komandant
   Bazoviške brigade, bil je tudi spremljevalec Šaronović Milana.

   30.) Vukša Jovo: načelnik štaba Štajerske brigade

   31.) Perović Radoje: načelnik štaba 3. Soške brigade, namestnik komandanta 12. brigade;
   načelnik štaba 12. brigade, načelnik štaba Bazoviške brigade

   32.) Badovinac Ilija: namestnik komandanta Šlandrove brigade; namestnik komandanta
   Štajerske brigade, komandant 1. bataljona Šercerjeve brigade

   33.) Alfirević Petar – Pero: namestnik komisarja Vojkove brigade; namestnik komisarja
   Prešernove brigade

   34.) Karapadža Branko: komandant Prešernove brigade; namestnik politkomisarja 31. Divizije

   35.) Latinović Djuro: komandant štaba l. bataljona Gradnikove brigade, komandant bataljona
   v 31. Diviziji

   36.) Vojnović Milan: namestnik komandanta Gubčeve brigade

   37.) Dukić Mirko: načelnik štaba Vojkove brigade; namestnik komandanta Vojkove brigade,
   operativni oficir 31. Divizije

   38.) Nenezić Ljubo: komandant 2. bataljona Gregorčičeve brigade, načelnik štaba Vojkove
   brigade, vodilni funkcionar v tolminskem vojnem področju, načelnik štaba Kosovelove
   brigade, vodja inženirskega oddelka pri 9. Korpusu

   39.) Gliša Radomir – Raco: komandant Ljubljanske brigade, komandant Bazoviške brigade;
   komandant 30. divizije; načelnik štaba 18. divizije

   40.) Arso Jovanović: načelnik vrhovnega štaba Jugoslovanske partizanske vojske. Prišel v
   Slovenijo po ukazu Tita, z namenom da razporedi srbske in črnogorske poveljnike na
   najvišje položaje v vseh slovenskih partizanskih enotah

   41.) Vukčević Vaso: načelnik štaba Bazoviške brigade; operativni oficir v Bazoviški
   brigadi.

   42.) Isaković Radoslav: načelnik štaba Bazoviške brigade; operativni oficir v Bazoviški
   brigadi, načelnik štaba Kosovelove brigade, komandant 2. bataljona Kosovelove brigade,
   politični komisar 3. bataljona Kosovelove brigade

   43.) Ibraimović Ibro: komandant Bazoviške brigade; komandant 2. bataljona Gradnikove
   brigade.

   44.) Jovanović Milan: namestnik komandanta Bazoviške brigade; komandant l. bataljona
   Bazoviške brigade .

   45.) Dabanović Mitar: namestnik komandanta Bazoviške brigade; komandant 1. bataljona
   Bazoviške brigade.

   46.) Ignjatović Anatolij: namestnik komandanta Bazoviške brigade; komandant 2. bataljona
   Bazoviške brigade; namestnik komandanta 2. bataljona Bazoviške brigade.

   47.) Popović Svetislav: pomočnik politkomisarja Bazoviške brigade; namestnik političnega
   komisarja Gregorčičeve brigade,komandant 4. bataljona Bazoviške brigade; sekretar SKOJ-a.
   48.) Djuričić Vidok: komandant komandnega mesta Sežane.

   49.) Dženadija Sreten: komandant 2. bataljona Bazoviške brigade, komandant Bazoviške
   brigade

   50.) Raisović Boris: komandant 2. bataljona Bazoviške brigade; komandant štaba 2.
   bataljona Bazoviške brigade.

   51.) Mijić Dušan: komandant 3. bataljona Bazoviške brigade.

   52.) Terzić Bogdan: komandant 3. bataljona Bazoviške brigade.

   53.) Pavlović Velislav: namestnik komandanta 1. bataljona Bazoviške brigade.

   54.) Ataklilović Džuvad: načelnik štaba 2. bataljona Bazoviške brigade.

   55.) Viktorović Mihael: komandant 1. čete 2. bataljona Bazoviške brigade.
   56.) Nikolajević Bruno: komandant 2. čete Bazoviške brigade.

   57.) Filipović Aleksej: komandant 3. čete 2. bataljona Bazoviške brigade.
   58.) Kajunović Nazar: komandant 4. čete 2. bataljona Bazoviške brigade.

   59.) Jukić Drago: načelnik štaba 3. bataljona.

   60.) Zurić Rastimir: operativni oficir v Bazoviški brigadi.

   61.) Armić Zdenka Kidrič: šef VOS-a za Slovenijo.

   62.) Vukčević Blažo: šef operativnega odseka Gradnikove brigade, član štaba Goriške
   divizije, operativni oficir Goriške divizije

   63.) Peraić Vladimir – Planin: komandant 1. Kokrškega bataljona; namestnik komandanta 2.
   Kokrškega bataljona; komandant 1. bataljona Kokrškega odreda

   64.) Božić Lazo – Vuk: komandant 2. bataljona 15. brigade; komandant 1. bataljona 15.
   brigade; načelnik štaba Šlandrove brigade

   65.) Džordžević Branko – Jure: politkomisar 2. bataljona Kokrškega bataljona, komandant 1.
   bataljona Kosovelove brigade, politični komisar 4. manevrskega bataljona Gorenjskega
   odreda

   66.) Bratković Peter – Zvonko: politkomisar 2. bataljona Kokrškega odreda; politkomisar 2.
   Kokrškega odreda

   67.) Ulepić Zdenko: načelnik oddelka odseka za zveze 3. operativne cone, načelnik oddelka
   za zveze pri 9. korpusu
   68.) Čakarević Milenko: komandant zaščitnega bataljona 15. divizije, komisar srbske čete v
   Bazoviški brigadi, komandant l. bataljona 15. brigade

   69.) Miljković Vlastimir: načelnik štaba 1. Soške brigade, načelnik štaba 17. Gregorčičeve
   brigade

   70.) Djurovič Milovan: sanitetni referent 4. bataljona Gregorčičeve brigade
   71.) Šantić Sreten: vodja odseka za zveze pri štabu Goriške divizije, načelnik štaba 3.
   bataljona Bazoviške brigade, komandant podoficirske šole 30. divizije

   72.) Šeferović Branko: politični funkcionar Jeseniško-bohinjskega odreda in Kosovelove
   brigade

   73.) Radusinović Blagota: član štaba Goriške divizije, vodja geodetskega odseka pri 9.
   korpusu, oficir šole 31. divizije, član operativnega odseka 9. korpusa

   74.) Djenadije Sretan: komandant bataljona 17. brigade

   75.) Jauković Svetomir: komandant bolnišnice 30. divizije

   76.) Gojković Dušan: politični komisar minerskega voda Ljubljanske brigade

   77.) Radulović Slobodan: komandant 3. bataljona Ljubljanske brigade

   78.) Bošković Filip: načelnik štaba 1. bataljona Bazoviške brigade, komandant zaščitne
   čete Goriške divizije, član štaba Goriške divizije

   79.) Rajković Bogdan: načelnik VOS-a 31. divizije

   80.) Arandjelović Žarko: glavni inštruktor oficirske šole pri 9. korpusu in nato pri
   glavnem štabu NOV in POS

   81.) Lalić Ibro: komandant 1. bataljona Gregorčičeve brigade, komandant 2. bataljona
   Gregorčičeve brigade, komandant 3. bataljona Gregorčičeve brigade

   82.) Munjica Dragoljub: komandant 1. bataljona Gregorčičeve brigade, komandant 3.
   bataljona Gregorčičeve brigade

   83.) Hadjević Daut: namestnik političnega komisarja 2. bataljona Gregorčičeve brigade

   84.) Pejanović Savo: namestnik političnega komisarja 2. bataljona Gregorčičeve brigade

   85.) Vasić Ivan – Jovo: politični komisar 1. bataljona Gregorčičeve brigade, politični
   komisar 2. bataljona Gregorčičeve brigade

   86.) Nilević Branko: namestnik političnega komisarja 1. bataljona Gregorčičeve brigade

   87.) Hajduković Blažo: politični komisar 1. bataljona Gregorčičeve brigade

   88.) Džukić Nikola: načelnik štaba Gregorčičeve brigade

   89.) Ilić Sreten: načelnik štaba 17. Gregorčičeve brigade, predavatelj v podoficirski šoli
   9. korpusa in 7. korpusa, vojaški inštruktor Kosovelove brigade, namestnik komandanta 4.
   bataljona Kosovelove brigade, operativni oficir Južnoprimorskega odreda, inštruktor
   podoficirske šole 30. divizije in 9. korpusa

   90.) Stanić Jovo: namestnik komandanta 3. bataljona Kosovelove brigade, komandant 3.
   bataljona Kosovelove brigade, namestnik komandanta Kosovelove brigade, komandant
   Gregorčičeve brigade

   91.) Sladić Marko: član štaba Goriške divizije, oficir šole 31. divizije

   92.) Ljubić Bogomir: vodja poučevanja pehotnega oddelka 31. divizije.
   93.) Kolerac Lazar: komandant podoficirske šole 31. divizije komandant podoficirske šole v
   9. korpusu

   94.) Gerdović Leopold: komandant Levstikove brigade

   95.) Bogojević Milorad: sanitetni referent 2. Soške brigade in 18. Bazoviške brigade

   96.) Nikolić Ljubo: član vojnega sveta v Šercerjevi brigadi

   97.) Ilić Gavrilo: član vojnega sveta v Šercerjevi brigade

   98.) Ševa Zija: član vojnega sveta v Šercerjevi brigade

   99.) Kujundžić Ludvik: član vojnega sveta v Šercerjevi brigadi

   100.) Kurt Hunzija: član vojnega sveta v Šercerjevi brigade

   101.) Popović Drago: komandant 2. bataljona Ljubljanske brigade, namestnik komandanta 2.
   bataljona Ljubljanske brigade, komandant 4. bataljona Ljubljanske brigade

   102.) Ljubić Vojislav: član štaba 31. Divizije

   103.) Vrleta Krulj: član sodišča Gradnikove brigade

   104.) Milačić Mojsije: komandant 2. bataljona Ljubljanske brigade, namestnik komandanta 3.
   bataljona Ljubljanske brigade

   105.) Stojanović Miladin: komandant 1. bataljona Bazoviške brigade, namestnik komandanta
   1. bataljona Bazoviške brigade, namestnik komandanta Kosovelove brigade, komandant
   Kosovelove brigade, komandant bataljona Gregorčičeve brigade

   106.) Prole Jovo: namestnik komandanta Kosovelove brigade

   107.) Dević Jovan: načelnik štaba Kosovelove brigade, referent za zveze v Kosovelovi
   brigade

   108.) Knežević Mihajlo: komandant 1. bataljona Kosovelove brigade, namestnik komandanta 1.
   bataljona Kosovelove brigade

   109.) Pećanac Dragoljub – Drago: komandant 1. bataljona Ljubljanske brigade

   110.) Vlajšević Dušan: namestnik komandanta 2. bataljona Kosovelove brigade, komandant 2.
   bataljona Kosovelove brigade

   111.) Dženadije Sreten: namestnik komandanta Gregorčičeve brigade, komandant Gregorčičeve
   brigade
   112.) Zorić Lazo: komandant bataljona v 31. Diviziji

   113.) Knežević Gojko: komandant bataljona v 31. Diviziji

   114.) Bajraktarević Ibro: politični komisar 1. bataljona Ljubljanske brigade, politični
   komisar 2. bataljona Ljubljanske brigade, namestnik političnega komisarja
   Ljubljanske brigade

   115.) Malešević Dušan: komandant šolskega taborišča 9. Korpusa

   116.) Prodanović Jaša: politični komisar 2. bataljona Kosovelove brigade, politični
   komisar 3. bataljona Kosovelove brigade

   117.) Matinović Andrija: politični komisar Kosovelove brigade

   118.) Karadžić Miloš: politični komisar 3. bataljona Kosovelove brigade, bataljonski
   vojaški inštruktor, komandant težke čete, komandant bataljona, operativni oficir
   Kosovelove brigade

   119.) Jovović Ilija: namestnik komandanta 2. bataljona Gregorčičeve brigade, komandant 2.
   bataljona Gregorčičeve brigade, komandant 1. bataljona Gregorčičeve brigade, komandant 3.
   bataljona Gregorčičeve brigade

   120.) Popović Džuro: namestnik političnega komisarja Gregorčičeve brigade

   121.) Kusovac Blaž: namestnik političnega komisarja 2. bataljona Ljubljanske brigade.

   122.) Djukić Nikola: sanitetni referent 1. Soške brigade, načelnik štaba Kosovelove
   brigade, načelnik štaba 30. Divizije

   123.) Klajn Vladislav: sanitetni referent Goriške divizije

   124.) Miljašević Vaso: komandant podoficirske šole 31. divizije125.) Rajčević Mitar: član
   štaba 30. divizije, vodja poučevanja minerskega oddelka 31. Divizije

   126.) Muzlović Stanko: pomočnik političnega komisarja Bazoviške brigade

   127.) Radulović Dušan: namestnik komandanta 1. bataljona Bazoviške brigade

   128.) Vitković Ljubo

   129.) Popović Gregorij

   130.) Gošević Radislav: komandant 4. bataljona Loške brigade, komandant 3. bataljona Loške
   brigade

   131.) Knežević Milenko: operativni oficir Loške brigade, komandant Bračičeve brigade

   132.) Rakić Miodrag: operativni oficir Loške brigade

   133.) Tiodorović Budimir: politični komisar 5. bataljona 1. brigade VDV

   134.) Jukić Ante – Mato: načelnik štaba 3. VDV brigade, komandant Jelovške čete
   Cankarjevega bataljona

   • Get Smart

    Pamet v glavo.

 • Valter BraniSlav

  DANES VSI ZAVEDNI SLOVENCI PRAZNUJEMO 127. ROJSTNI DAN NASEGA NAJVECJEGA SINU, MARSALA SFRJ TOVARISA TITA.
  VECNA SLAVA NJEGOVEMU SPOMINU.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!