fbpx

Tega še ljubljanski šerif Janković ni naredil zase v Ljubljani, kar si je drznil Arsenovič v Mariboru!

Foto: Twitter

Čeprav se mariborski župan Saša Arsenovič hitro uči od ljubljanskega šerifa Jankovića in si je hitro začel mesto podrejati, ga je v nečem verjetno prehitel. Potem ko si je zagotovil še večji vpliv na uredniško politiko novega mestnega časopisa, saj sam želi imenovati in odstavljati urednike, si je začel še delati reklamo za svoj osebni hotel in gostilno, ki jo ima v Mariboru. 

Kažipote, ki turiste in domačine usmerjajo v njegov hotel in njegovo gostilno, je namreč postavil na Partizanski ulici, tik pred Cafovo, ki vodi v strogo središče mesta.

Mariborčani so zgroženi, saj kažipoti sploh niso v neposredni bližini gostilne in hotela, ampak precej stran. Postavil pa jih je blizu centra mesta, da jih lahko opazi čimveč ljudi in mu naredijo malo več prometa. Kot je razvidno iz zemljevida, so kažipoti, ki ponavadi kažejo, kaj je v neposredni bližini, kar precej daleč od njegovega hotela in gostilne.

Foto: Google Maps

Mnogim se zdi nepravično, da župan z denarjem, ki bi moral biti namenjeni občanom Maribora, sebi ureja parkirišča, ulico in cesto, kjer sam živi, postavlja si kažipote, za katere je treba dobiti vsa potrebna dovoljenja – namesto da bi se lotil bolj problematičnih delov Maribora.

Lana Božič