V Grosupljem položili temeljni kamen za parkirno hišo P+R

V sredo, 16. oktobra 2019, so v Grosupljem slovesno položili temeljni kamen za izgradnjo parkirne hiše P+R Grosuplje. Ob tej priložnosti so zbrane nagovorili predsednik uprave Pomgrada Iztok Polanič, župan občine Grosuplje dr. Peter Verlič in v.d. direktorja Direktorata za trajnostno mobilnost in prometno politiko Darko Trajanov.

Parkirna hiša P+R Grosuplje bo sicer zgrajena v 6 etažah, v njej bo zagotovljenih 222 parkirnih mest, od tega 161 za namen parkiranja P+R, 61 jih bo namenjenih plačljivemu parkiranju. V kletni etaži bo 10 parkirnih mest omogočalo polnjenje električnih vozil. Ob garažni hiši bo tudi zaprta kolesarnica za 40 koles z možnostjo polnjenja električnih koles. Vrednost projekta je 5.557.903,47 evrov, zanj je občina pridobila tudi nepovratna evropska sredstva v višini 1.655.732,80 evrov.

Gradnja parkirne hiše P+R Grosuplje bo predvidoma zaključena konec aprila naslednje leto.

Rok Kranjc

 • RATATA

  P kot Pomgrad Parkingov graditelj za osamosvojeno socialistično Republiko Slovenijo. Najveselejši je Dušan Hočevar.

  • Andrej

   Bo držalo Ratata ! Naj nam ne bo vzgled jankovićeva samopašnost v “urejanju” Ljubljane !

 • Andrej

  Ne vem , če je ta trenutek garažna hiša investicija , ki je nujno potrebna ! Veliko je postorjenega v Grosupljah , vendar bi bilo dobro , da se preveri , kaj je še bolj potrebno ta trenutek v tem mestecu !
  Morda bi bilo dobro napraviti študijo o NUJNO potrebnih investicijah , ki se jih odlaga in morda celo
  ignorira ! Razmisliti bi bilo potrebno o centru mesteca , ki do sedaj ni vem kako akcentiran !