fbpx

To so načrtovani infrastrukturni projekti na Gorenjskem za letošnje leto

Na Gorenjskem je kar nekaj infrastrukturnih projektov, ki že vrsto let čakajo na realizacijo. Več let obljub in prošenj Gorenjcev o nujnosti izvedbe bo kot vse kaže končno udejanjenih in po obljubah Ministrstva za infrastrukturo bodo že v začetku letošnjega leta zasajene prve lopate.

Pričela se bo gradnja obvoznice v Vodicah in Železnikih, južne blejske razbremenilne ceste in projekta, ki ima verjetno eno najdaljših zgodovin infrastrukturnih obljub, cesta Britof – Hotemaže. Tehnična dokumentacija za to cesto je bila izdelana že davnega leta 1974, v celoti pa bi morala biti zgrajena sredi osemdesetih let. Dva odseka, Hotemaže-Tupaliče in Britof-Kranj sta bila res dokončana leta 1986, vmesni del Hotemaže-Britof pa že vse od takrat čaka na izgradnjo povezave. Sedaj pa vse kaže, da bo ta cesta končno zgrajena, gradbena dela naj bi se začela že spomladi.

V letu 2021 je bilo na Gorenjskem izvedenih kar nekaj infrastrukturnih projektov. V Lescah je bil izdelan nadomestni nadvoz preko železniške proge, izvedena je bila rekonstrukcija šestih nadvozov med Tržičem in Ljubeljem, sanirana sta bila cesta in usad na Jezerskem, v Kranju je bil rekonstruiran železniški nadvoz pri Orehku, v Železnikih so bile sanirane brižine v smeri Davče, več projektov pa je bilo izvedenih tudi v Občini Gorenja vas – Poljane.

Gorenjski utrip