[Foto] So bili na delu nedeljski udeleženci Dražgoš? Na poti pustili grožnjo z umorom!

Datum:

V uredništvo smo namreč prejeli sliko, iz katere je razvidna še ena izmed mnogih groženj predsedniku vlade Janezu Janši. V Škofji Loki na Mercatorju stoji zapis: “J. Janšo ubit! Atentator”. So bili na delu nedeljski pohodniki v Dražgoše, saj se zapis ujema s Kučanovo doktrino, da “je vse več znamenj oživljanja fašizma”?

                   

Nadlegovanje ministrov, predsednika vlade, poslancev, napadi na strokovnjake in govornike na medijskih konferencah, skandiranje “ubi Janšo” in vsesplošna uporaba “smrt Janšizmu” je očitno v Sloveniji postala nekaznovana vsakodnevnica. Sploh med pripadniki levice, ki so si oblast vzeli za svojo temeljno pravico, uveljavljanje demokracije v Sloveniji pa skušajo zatreti v kali. Veliko sta k razrastu tovrstnega nasilja v zadnjem času pripomogla nekdanji vodja Zveze komunistov Milan Kučan in poslanec SAB Marko Bandelli, ki je pred proslavo v Dražgošah napovedal iztrebljanje fašistov in kolaborantov.

Če smo iz tedna v teden lahko opazovali, kako se pojavlja organizirana grožnja s smrtjo “Smrt janšizmu”, ki je vsekakor daleč od splošne grožnje, ampak je usmerjena točno določeni osebi, se sedaj vse več pojavljajo tudi konkretne in odprte grožnje, kot je ta na Mercatorju “J. Janšo ubit”.

Grožnje s smrtjo

Na žalost smo iz preteklosti doživeli, da so tovrstne grožnje nekaznovane, zato se tudi vsakodnevno pojavljajo. Spomnimo se skandiranja na enem izmed protestu “Ubi Janšo”. Pa tudi kako si na aplikaciji stranke Resnice izmenjujejo domači naslov Janeza Janše in ob tem pišejo grozljive vsebine o grožnjah s smrtjo.

Spomnimo se tudi Zlatkovega nasilja in nadlegovanja direktorja nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Milana Kreka, za katerega je sodišče odločilo, da ni bil prekršek. “Sodišča tolerirajo nasilje. To je zelo slabo za državo, v kateri živimo. Slabo je to, da je sporočilo za vse mlade, da so lahko nasilni, da se lahko opravičijo in se jim vse oprosti,” je o nasilju in njegovem odobravanju povedal Krek.

Raper Zlatan Čordić – Zlatko je na ulici nadlegoval direktorja NIJZ Milana Kreka.

Nedolgo nazaj smo bili lahko tudi priča nadlegovanju ministra Aleša Hojsa in predsednika vlade na zasebnem izletu v gore s strani Tee Jarc, ki bi v vsaki normalni državi bil kaznovan. Zaradi fizičnih in verbalnih groženj pa se je pred nekaj več kot tednom dni iz javnosti umaknil Borut Štrukelj, raziskovalec na področju biokemije in biotehnologije, ki je na medijskih konferencah večkrat komentiral epidemijo koronavirusa. “Dnevno dobivamo grožnje prek telefonov, elektronske pošte in v živo. Tudi grožnje s smrtjo,” je dejal. “Dva moška sta me stisnila ob zid. Uspel sem se obraniti in napadalca sta zbežala,” je opisal napad, ki se je zgodil v središču Ljubljane. Tudi vodja posvetovalne skupine Mateja Logar je večkrat v javnosti komentirala verbalne napade, “pošiljajo nas na sodišče, grozijo z obešanjem, maščevanjem ljudstva”.

To vse so rezultati, ker se proti takšnim grožnjam ne ukrepa in osebe ostajajo nekaznovane. Ali se čaka, da bo prepozno, da se bo katera izmed groženj tudi uresničila?

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Černač: Slovenija je izgubila vso verodostojnost

Po medijskem razkritju zaušnice, ki jo je Evropska komisija...

[Video] Divji zahod: Kompilacija posnetkov, kako se je Vučić lotil volitev

Prejšnjo nedeljo so v Srbiji potekale lokalne volitve, na...

To je ženska, ki je spala s 300 osebami na leto, petimi na dan, mama jo podpira!

Annie Knight je obogatela z ustvarjanjem vsebin za odrasle....

Zmaga? Ne. Moralni poraz brez primere v zgodovini!

Evropske volitve so sicer pokazale prevlado Janševe stranke, ki...