fbpx

Trije Pakistanci bežali pred policisti; voznik se je smrtno ponesrečil

Foto: Twitter

Na območju Čateža ob Savi voznik ni želel ustaviti na znak policista, ampak je pospešeno nadaljeval vožnjo. Na odseku, kjer potekajo vzdrževalna dela, je izgubil nadzor nad vozilom in trčil v ograjo. Izkazalo se je, da so bili v avtomobilu trije Pakistanci – voznik je izgubil življenje, druga dva pa sta bila poškodovana in so ju prepeljali v bolnišnico.

Nekaj pred eno uro zjutraj so policisti PP Brežice med opravljanjem nalog na območju Čateža ob Savi ustavljali voznika osebnega avtomobila BMW italijanskih registrskih oznak, je sporočila Alenka Drenik s Policijske uprave (PU) Novo mesto. Kršitelj znakov policistov ni upošteval in je s pospešeno hitrostjo nadaljeval vožnjo. Zapeljal je na avtocesto v smeri proti Ljubljani, potem pa na odseku, kjer potekajo vzdrževalna dela, zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v varovalno ograjo.

36-letni voznik, državljan Pakistana, je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče. 28-letni državljan Pakistana, ki je sedel na zadnjem sedežu, je bil huje poškodovan, 20-letni državljan Pakistana, ki je sedel na sprednjem sedežu, se je lažje poškodoval. Oba so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. O prometni nesreči so policisti obvestili preiskovalno sodnico in okrožnega državnega tožilca, ki sta se udeležila ogleda prometne nesreče. Policisti vse okoliščine še preiskujejo in bodo o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

Sara Bertoncelj