Trop volkov razmesaril šestnajst ovac na območju Gorenje vasi – Poljane!

Razmesarjena ovca

Ena izmed razmesarjenih ovc. (vir občina Gorenja vas-Poljane)

Nebogljeni kmetje so zopet ob svoje živali. Na območju občine Gorenjska vas – Poljane so volkovi ubili 16 ovac. To je že drugi napad v osmih dneh, 12. septembra je na poljanski planoti Blegoš trop volkov pokončal 30 ovac. Na občini nastale razmere opisujejo kot nedopustne.

V letošnjem letu se kmetje, ki se ukvarjajo z vzrejo drobnice, soočajo z napadi zveri, ki se vrstijo eden za drugim. Nov napad volkov se je zgodil v občini Gorenjska vas – Poljane, kjer je trop volkov ubil 16 ovac. Napad se je zgodil danes v jutranjih urah, nebogljene kmete je šokiral pogled na umorjeno drobnico.

Občina razmere razglasila kot nedopustne
Svoje ogorčenje nad neodzivom vlade so jasno izrazili tudi na občini. “Lokalna skupnost želi ravnati izključno v interesu svojih občanov, ki si zaslužijo kvalitetne pogoje za življenje in delo, za kar si lokalna skupnost z dragimi in obsežnimi projekti prizadeva že ves čas svojega obstoja,” so po poročanju STA sporočili iz občine. Zato pripravljajo novo vlogo, ki naj bi nemudoma poskrbela za odstrel dodatnih petih volkov. Vendar pa se s pokoli drobnice ne soočajo samo na območju Poljan, s težavami in pokoli drobnice so se soočali tudi na sosednjih cerkljanskih in selških planotah.

Razmesarjena ovca

Še ena žrtev zgrešene vladne politike. (Vir: Občina Gorenja vas – Poljane)

Razmesarjena ovca

Kot kaže, si ljubitelji zveri želijo takšno življenje drobnice na slovenskih kmetijah. (Vir: Občina Gorenja vas – Poljane)

Ali bodo ljubitelji zveri spet izvedli gozdni Evrosong?
Upamo le, da se pri prihodnjem občinskem odstrelu dodatnih petih volkov ne bodo pojavili njihovi največji oboževalci, ki bodo s hipijevskimi metodami – mlatenjem po loncih in prepevanjem – poskrbeli, da se bodo volkovi preselili na drugo območje ter tam povzročali dodatno škodo. Mogoče pa bodo ljubitelji zveri organizirali prvi gozdni Eurosong in posneli novo gozdno glasbeno uspešnico.

Luka Perš