Trop volkov razmesaril šestnajst ovac na območju Gorenje vasi – Poljane!

Razmesarjena ovca

Ena izmed razmesarjenih ovc. (vir občina Gorenja vas-Poljane)

Nebogljeni kmetje so zopet ob svoje živali. Na območju občine Gorenjska vas – Poljane so volkovi ubili 16 ovac. To je že drugi napad v osmih dneh, 12. septembra je na poljanski planoti Blegoš trop volkov pokončal 30 ovac. Na občini nastale razmere opisujejo kot nedopustne.

V letošnjem letu se kmetje, ki se ukvarjajo z vzrejo drobnice, soočajo z napadi zveri, ki se vrstijo eden za drugim. Nov napad volkov se je zgodil v občini Gorenjska vas – Poljane, kjer je trop volkov ubil 16 ovac. Napad se je zgodil danes v jutranjih urah, nebogljene kmete je šokiral pogled na umorjeno drobnico.

Občina razmere razglasila kot nedopustne
Svoje ogorčenje nad neodzivom vlade so jasno izrazili tudi na občini. “Lokalna skupnost želi ravnati izključno v interesu svojih občanov, ki si zaslužijo kvalitetne pogoje za življenje in delo, za kar si lokalna skupnost z dragimi in obsežnimi projekti prizadeva že ves čas svojega obstoja,” so po poročanju STA sporočili iz občine. Zato pripravljajo novo vlogo, ki naj bi nemudoma poskrbela za odstrel dodatnih petih volkov. Vendar pa se s pokoli drobnice ne soočajo samo na območju Poljan, s težavami in pokoli drobnice so se soočali tudi na sosednjih cerkljanskih in selških planotah.

Razmesarjena ovca

Še ena žrtev zgrešene vladne politike. (Vir: Občina Gorenja vas – Poljane)

Razmesarjena ovca

Kot kaže, si ljubitelji zveri želijo takšno življenje drobnice na slovenskih kmetijah. (Vir: Občina Gorenja vas – Poljane)

Ali bodo ljubitelji zveri spet izvedli gozdni Evrosong?
Upamo le, da se pri prihodnjem občinskem odstrelu dodatnih petih volkov ne bodo pojavili njihovi največji oboževalci, ki bodo s hipijevskimi metodami – mlatenjem po loncih in prepevanjem – poskrbeli, da se bodo volkovi preselili na drugo območje ter tam povzročali dodatno škodo. Mogoče pa bodo ljubitelji zveri organizirali prvi gozdni Eurosong in posneli novo gozdno glasbeno uspešnico.

Luka Perš

 • šmentanamuha

  Če je že kaj na tem foto fejsbuk Gorenjska, potem nekdo namerno nastavlja ovce, da bi na ta način dosegli čim večji odstrel zveri. Ne verjamem temu Gorenja vas fejsbuk viru. Kje pa je lastnik teh ovc? Sramotno, na kak način želite doseči pomor zveri. Je zgolj naključje, da se to dogaja ravno v času, ko se sprejemajo odločitve glede števila zveri, ki jih nameravate pomoriti? Bedno.

  • joško

   nič hudega, veliki ljubitelji volkov naj kmetom poravnajo škodo. če se to zgodi bodo kmalu sami začeli strelati na zveri
   lp
   joško

   • Ani

    Nobene poravnave ni.

  • Ani

   Zblojeno.

  • Nata

   Torej, do sedaj še nisi odgovorila kje, kdaj in kdo je zahteval pomor zveri ??

   Pa ta tvoj izraz – pomoriti – je tudi malo neprimeren.
   Potem tudi mi morimo ? Človeške zarodke, pa živino za hrano, ubogi zelenjavi pa kar vse potrgamo. . . . .s koreninami vred .

   • šmentanamuha

    Kreator nam je dal rastline za hrano že v samem začetku. Seveda morimo človeške zarodke, kaj pa drugega, to je edini primerni izraz za namerni abortus. Nihče ne razmišlja o kakšni drugi rešitvi, razen o pomoru zveri, ki “so jim na poti” ali se jih bojijo. Eni drugi pa razmišljajo o pomoru ljudi, ki so jim na poti oziroma “jih je preveč”. Žal mi je, da ne vidiš te povezave.
    Prav zanima me, od kod so privlekli te ovčje kadavre in nasliki manjka še lastnik, seveda. Tako bi se kmalu pokazalo, da je vse tole fejk varianta. Ne verjamem v naključje, da se ti “pomori” ovac dogajajo ravno zdaj, ko se odloča o številu odstrela zveri in to kar vsak teden. Me ne bi presenetilo, če bi imel Podobnik tukaj prste zraven.

    • Nata

     V naši državi je vse mogoče.
     Mene moti samo pretiravanje z obeh strani. Koliko zveri so pa do sedaj odstrelili ?
     In tako pride do čisto nepotrebnih sporov in nabiranja političnih točk.Ne eno ne drugo ni dobro, ker gredo ob tem veliko večji problemi mimo nas.

     • šmentanamuha

      Gre za način razmišljanja s pozicije moči, Če me nekdo moti, ga odstrelim. Obama je dobil Nobelovo nagrado ua mir in nato odstrelil nekaj milijonov muslimanov na BV, levičarji pa so dobili popadke na Trumpa, ki poskuša zaključit spopade in se ne pusti speljati v novo vojno. Kar pa se mi najbolj gabi, je, da o življenju in smrti odločajo slabiči, ki z varne razdalje opazujejo, ko drugi za njih opravljajo umazano delo.

  • Janez Korenjak

   Paranoja. Dejstvo: velike zveri so se prenamnožile. Dejstvo: zato napadajo drobnico. Kretenizem prve sorte je predvidevati, da nekdo želi “pomor” velikih zveri in si zato dela škodo (nastavlja drobnico). Veganska “logika” dementnih posušenih češpelj…

   • šmentanamuha

    Si že spet glasn, mekocurnik? Sem ti že povedala, da imam za take korenjake, kot si ti, dresiranega medveda, da te strese iz hlač, pol pa te dam na ketno, da boš s svojim lajanjem opozarjal mimoidoče, da so medvedi v bližini. Pa vsake tolko še en par z bičem čez hrbet, ti smet človeška. To je ta korajža, če mi kdo ne paše, ga ustrelim,če ženske ne morem podrediti, jo pretepam ali žalim. Patetik stari brezjajčni, zamenjaj si plenice, ker zaudarjaš.

    • Janez Korenjak

     Ja, tipično za vegane – ko zmanjka argumentov in je laž razkrita, bi pa javno razkazovala svoje hormonske motnje. Jaz nisem stara baba v meni kot ti, pa tudi tem letom se ne bližam. Morda mi zato možgani bolje funkcionirajo kot tebi in mi na misel ne pride, da bi javno razkazoval svoje telebanstvo: da si kmetje zavestno delajo škodo z nastavljanjem drobnice, ker – kao brezvestni morilci – želijo smrt velikim zverem.
     Tale o insceniranem nastavljanju drobnice preprosto ne pije vode. Takšne abotne misli so lahko samo plod hormonskih motenj, starosti in veganske indoktrinacije – za duševno zdravje smrtonosen koktalj.

     • šmentanamuha

      Preveč se trudiš dokazati svojo “mladost”, smrkelj stari. Tvoja histerična mizoginost te razgalja …. pa pa … čakava te, medved in jaz, da ti naloživa par vzgojnih po prazni butari in nagi riti. To bi ti pasalo, saj vem, mekocurnik.

      No, čigave so te ovce?

 • Anton

  aja sej res, če levičarje(beri levake) vprašaš, kmetje svoje pse ščuvajo na ovce, da jih le ti raztrgajo, tako dobijo odškodnino in vsi so happy, psi in njihovi lastniki

  sarkazem press

  • Ani

   Pa še volkovi so veseli. So siti in celi. In se veselo množijo naprej.

 • lokec

  To niso bili pravi volkovi. To so bili umetni volkovi.

 • Nata

  Ne. . . . ne. . . . . ne bodo prepevali, ampak bodo zbrali denar in ustanovili sijajen rezervat za zveri v Sloveniji. Tam v Kočevskih gozdovih. Daleč od oči normalnih Slovencev !! Sami ga bodo oskrbovali in ga ponujali turistom.

 • Franc Šink

  Blegoš je bil že vedno krvav. Včasih če si se porezal, so rekli: Krvaviš kot Blegoš.

 • Ježek Teka Teka

  Pizda a nima noben flinte, da to zrihta čez noč …

 • Van Der Waals

  naj kmetje sami pobijejo volkove če republika banana ne poskrbi!!!

 • Nata

  Eh. . . . večna tema. Kolikor ljudi, toliko mnenj !
  Tole sem pa prebrala na FB. . . .
  https://www.facebook.com/ZvoneSeruga/posts/2743906288982600?__tn__=K-R

 • šmentanamuha

  Za začetek naj se kmetje naučijo ločiti šakale od volkov.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!