Urad za migrante spet objavil javno naročilo! Nov strošek zaradi migrantov, v celoti ga bomo financirali davkoplačevalci!

Foto: epa

Vladni urad za migrante je v tem tednu objavil novo javno naročilo, tokrat za dobavo in montažo 1.200 metrov zelene panelne ograje z zastirko in 36 vrat različnih vrst in dimenzij (širine od 1,1 do 9 metrov). Ograje morajo biti visoke najmanj 2,5 metra, z možnostjo nadgradnje, z betonskim podstavkom vred bo ograja visoka najmanj 3 metre.

Rok za oddajo ponudb je 25. januar 2019. Naročilo je razdeljeno na tri sklope: za jugovzhodno, primorsko-notranjsko in posavsko regijo. Nakup bomo v celoti financirali davkoplačevalci, plačilo je predvideno iz državnega proračuna.

Čeprav iz javnega naročila to ni razvidno, pa je glede na naročnika in druge znane podatke možno sklepati, da je tudi to naročilo povezano z načrtovanimi vzpostavitvami sprejemno-registracijskih centrov. Iz tehnične dokumentacije pa je možno že sklepati tudi o tem, kako veliki bodo ti.

Obvestilo o naročilu je bilo objavljeno v ponedeljek, 17. decembra 2018, rok za prejem ponudb je 25. januar 2019. Naročilo traja 24 mesecev. Časovni okvir, v katerem mora ponudnik zagotavljati veljavnost ponudbe, je najmanj 3 mesece od datuma prejema ponudbe. Ponudbe bodo odpirali 25. januarja 2019. https://www.enarocanje.si/Obrazci/?id_obrazec=287406

Ponudnik lahko sodeluje tudi s podizvajalci.

V naročilu za dobavo in montažo panelnih ograj in vrat so navedene tri lokacije, in sicer: jugovzhodna Slovenija, primorsko-notranjska in posavska regija. Prvi dve sta od Ljubljane oddaljeni od 80 do 100 kilometrov, lokacija 3 v posavski regiji pa je od Ljubljane oddaljena od 100 do 120 kilometrov.

Za jugovzhodno Slovenijo je objavljeno naročilo za 315 metrov ograje in 10 vrat, od tega dvoje 5,5-metrskih električnih drsnih vrat:

 • 315 metrov dobave in montaže panelnih elementov, stebrov Y, ki so pritrjeni na sidra (vrtana v teren) in na betonske elemente (cca 60 cm) – poročali smo že, da so ti že naročeni,
 • 4 kose dobave in montaže enokrilnih vrat, dimenzije 1,10 metra,
 • 1 kos dobave in montaže enokrilnih vrat, dimenzije 1,10 metra,
 • 1 kos dobave in montaže dvokrilnih vrat, dimenzije 2,20 metra,
 • 1 kos dobave in montaže dvokrilnih vrat, dimenzije 5 metrov,
 • 1 kos dobave in montaže ročnih drsnih vrat dimenzije 2,5 metra,
 • 2 kosa dobave in montaže električnih drsnih vrat, dimenzije 5,50 metra (elektromotor je vključen v ceno).

Za primorsko-notranjsko regijo (sklop 2): 386 metrov ograje in 12 vrat, od tega ena 8,5-metrska.

Za to regijo je iz dokumentacije razvidno, da naročajo 386 metrov panelne ograje, 10 kosov enokrilnih vrat dimenzije 1,10 metra, 1 kos dvokrilnih vrat (5 metrov) in 1 kos električnih drsnih vrat dimenzije 8,50 metra (z elektromotorjem).

Za posavsko regijo (sklop 3): 385 metrov panelne ograje in 14 vrat, od tega ena 9-metrska.

Naročajo 385 metrov panelne ograje, 10 enokrilnih vrat dimenzije 1,10 metra, 2 kosa drsnih vrat dimenzije 5 metrov, 1 kos električnih drsnih vrat dimenzije 9 metrov in 1 kos drsnih vrat dimenzije 7 metrov.

Tehnične specifikacije iz razpisne dokumentacije
Pri nabavi panelne ograje in vrat je treba upoštevati naslednje:

 1. Dolžina celotne panelne ograje je 1.200 metrov.
 2. Y stebri so pritrjeni (sidrani) v temeljne vijake, ki se vrtajo v teren.
 3. Od skupne dolžine 1.200 metrov so stebri in panelna ograja pritrjeni na betonske podstavke v skupni dolžini 436 metrov, kar je treba upoštevati zaradi izdelave stebričkov s peto z izdelanimi odprtinami za vijačenje v puše, ki so vbetonirane v betonski podstavek.
 4. Rezalna žica “concertina” in PVC zastirka morata biti vključena v ceno panelne ograje, če je ta izražena za tekoči meter.
 5. V ceno nabave panelne ograje sta vključena tudi prevoz in montaža elementov na terenu, montaža rezalne žice “concertine” in PVC zastirke.

Določene so še specifikacije Y stebra, temeljnega vijaka, panela in drsnih vrat na elektromotorni pogon.

Najmanjša dimenzija žično-mrežnega panela je 2,43 x 2,52 metra. Biti mora v zeleni barvi. Vrata morajo biti visoka najmanj 2,5 metra z možnostjo V nadgradnje. Biti morajo stabilna in preprečevati nedovoljene prehode. Opremljena morajo biti z ustreznimi pogonskimi elektromotorji.

Dimenzij drsnih vrat na elektromotorni pogon je več: od 5,5 do 9 metrov. Dodatno naročajo še enokrilna, dvokrilna in drsna ročna vrata.

Naročajo tudi zastirko, ki mora biti PVC dvoslojna tkanina, zelene barve, dolžine 1,2 metra in višine najmanj 2,5 metra.

Ponudbe se lahko oddajo za vse tri sklope ali pa ločeno za vsakega posebej. Zanimivi so še zneski, ki jih morajo ponudniki kot finančno zavarovanje za resnost ponudbe predložiti ob prijavi: za jugovzhodno Slovenijo je to najmanj 1.340 evrov, za primorsko-notranjsko je to 1.580 evrov in za posavsko 1.790 evrov. Finančno zavarovanje mora veljati najmanj 90 dni po poteku roka za oddajo ponudb. To pomeni najmanj do konca aprila 2019. Določen rok dobave in montaže panelne ograje in vrat za posamezni sklop je največ 14 dni od pisnega poziva (naročila). V razpisni dokumentaciji je sicer navedena klavzula, da si naročnik pridržuje pravico, da zaradi spremenjenih potreb ne bo naročil dobave in montaže panelne ograje in vrat.

Javno naročilo s spletne strani urada, kjer je možen dostop tudi do razpisne dokumentacije:

Vir: moja-dolenjska.si

Javna naročila urada za oskrbo in integracijo migrantov:

Vir: moja-dolenjska.si

Moja-dolenjska.si

 • Olga2345

  Za slovenske otroke in družine ni denarja?! Ni denarja za dostojne plače in penzije?! Ni denarja za izvrševanje odločb ustavnega sodišča?!
  Je pa denar za nezakonite migrante in je denar za “odškodnine” vseh, ki so bili “izbrisani”, kar pomeni v praksi, da niso želeli slovenskega državljanstva, saj so računali s Kučanom vred, da slovenske države ne bo!!! Njim ponuja levičarska vlada s k(o)ristjanom z nebesi v Murglah, neomejeno (!?) “odškodnino”?!!! Omejili bi obresti, ampak do višine “odškodnine”, kar v praksi pomeni dve odškodnini, tako kot Kućanovi dve penziji?!l
  Dol z arogantno in nesposobno murglsko marioneto!

  • učko

   Jah, dol pod zemljo, sam je že mal prepozno.

  • Slovenec 33

   Ko boste sebi dopovedala, da je Slovenija okupirana država, v kateri vladajo okupatorji in veleizdajalci slovenskega naroda, ki jim je glavni cilj, intimna opcija in magistralna usmeritev delovanja uničenje slovenskega naroda vam bodo vaše besede tudi dopovedale, da vse veje oblasti delujejo v škodo slovenskih ljudi (vlada, parlament, sodstvo, policija šolstvo).
   Samo volitve omogočajo legitimno zamenjavo oblasti.

   Revolucionarno zamenjavo oblasti smo že imeli in poglejte rezultat.
   Imamo okupacijo, ropanje in zatiranje slovenskih ljudi.

   • Olga2345

    Mi je že dolgo jasno!

    • Djuro Sumar

     Zakaj imam občutek, da ti popolnoma nič ni jasno? Morda zaradi tvojih komentarjev?

   • Zgornji

    JA, AMPAK, SLOVENCI SO POSTALI ŽE TAKO BREZBRIŽNI IN ZLOBNI, DA NITI NA VOLITVE NOČEJO VEČ ITI !!! ! !!!

  • mona lisa

   TOČNO.

 • lado

  UPAM ,da se končno SLOVENCI zbudite-mo, ma ,jaz sem že v pozoru 30 let , da potolčemo šarćiće,cmerarćići ,murglićići,vso rdečo in levo GOLAZEN ,A ŠE NIMATE DOST , ZATO ,ze ne bote naredili nič ,SE UGASNTE ,ker vas ugašajo teli novo-stari rdeči fašisti !!! SMRT KOMUNISTOM,LEVIM MORILCEM !!!!! ZIGH HEIL !!!!!! GREMO ALE ALE

  • marko

   Govno smrdljivo.

   • lado

    ćefurčić !!!!!! prevedi v slovenščino, neintegrirani -zbrisani

    V V sob., 22. dec. 2018 ob 12:27 je oseba Disqus napisala:

  • Djuro Sumar

   Pamet v roke, z nasiljem ne boš ničesar dosegel, razen dobil kakšno po gobcu.

  • Krtača 20

   A tak komentar je dovoljen na novi? Svinja ustaška.

 • marko

  22. december je dan Armije, ko je bila ustanovljena 1. proleterska brigada.Vi iz Janšistične hunte malo spoštovanja prosim.

 • xla

  Ne razumem, je nova za ali proti ograji?

  • Igor Kavalar

   Če gre za ograjo, ki varuje državno mejo in s tem suverenost rep. Slovenije smo ZA, če gre pa za ograjo za nov migrantski sprejemni center na teritoriju rep. Slovenije, kot so se dogovorili mama Merkel iz CDU in CSU in hlapec Šarec to izvaja smo pa proti.

   • Zgornji

    AMENNN !!! ! !!!

  • BlackOpsSystem

   neopredeljeni so…..kakor bo veter sredstva pihnil.

  • Djuro Sumar

   NOVA nas samo obvešča, proti vsemu kar stori ta vlada pa je stranka SDS.

   • Roman

    A podpiraš ilegalne migracije?

 • Anton

  “Vsi še ne razumemo dobro, da se čas okrog nas spreminja.”

  se strinjams trditvijo predsednika G.Boruta Pahorja, čas je relativna 4 komponentna ne absolutna, pogojena od hitrosti opazovalca

  sarkazem press

 • antimur

  Vrh glave že imam te vlade, kučanistov in nasploh levih fašistov. Muslimanske pritepence vabijo z odprtimi rokami, Slovencem pa ne dajo niti možnosti, da bi se prešteli in vedeli koliko nas je še v tej kloaki, ki je nekdaj bila čista in bistra kot Soča pri izviru, zdaj pa zaudarja po balkanu in afro-azijcih.

  • Zgornji

   AMENNN : ZLOBNI VLADAJOČI SI VABIJO SEBI PODOBNE K SEBI , ZATO , DA NAS LAŽJE UNIČUJEJO !!! ! !!!

 • garfi

  SE ZAVEDATE BUDALCI KAKO NEUMNI STE KO PODPIRATE LEWIČĆARJE ALI IGNORIRATE VOLITVE ?
  zaradi tega vas podkupijo z 20€ in to mesec dni pred volitvami
  vsi imamo že stotine evrov mesečno manj zaradi tega in podobnega sranja
  in to bo nič v primerjavi s tem kar nam hočejo narediti – UKINJAJO MEJE IN DRŽAVO

 • luckyss

  Vsi ti standardi, ki jim moramo zadoščati ob sprejemu NEZAKONITIH migrantov, so več kot absurdni…
  Naši avtohtoni brezdomni Slovenci spijo pod mostom ki jim je edina streha nad glavo in tam nimajo lcd Tv in bio prehrane, ki je nimajo niti naši otroci v vrtcih in šolah…Niti nimajo slovenski starši možnost brezplačnega apartmaja ob morju….
  Jebi ga, to je EU in njene direktive in če se tega ne držimo, pride kazen v obliki bonitetnih ocen, ki se hitro spremeni za kakšno črko in potem vsi jokamo ob pogledu v denarnico..

  Klub vsemu nam na tem področju ne gre tako zelo slabo in lahko ta članek mirne duše označim kot pretiran ali vsaj zavajujoč…
  -Takoj za Portugalsko in Romunijo smo država z najmanj migrantov na 1000 prebivalcev ..0,4..(Madžarska npr. jih ima 0.7 kljub vsem ograjam in Orbanovem hvaljenju..

 • gorjanc

  40 let sem delal doživljal vse tegobe soc. – vrste ,vrste in vrste za olje,cuker. moko pralni prašek ,kavo ,20 litrov bencina na mesec,vožnja vsak drugi dan ,INFLACIJE…
  Sedaj ko sem v pokoju ,pa me bodo ZAŽIRALI AVANTURISTIČNI MLADI MIGRANTI,ki lahko delali doma .

  • Djuro Sumar

   Najslabše za zdravje je to, da se človek nervira za vsak drek. Pojdi na sprehod v naravo, pozimi še na čaj v bife, na TV glej kakšne humoristične oddaje, politiko pa pusti pri miru. Jaz vse to počnem, za zabavo pa prebiram komentarje na NOVA24TV. Verjetno je med nama razlika le v temu, da sem v socializmu užival, ti pa trpel.

   • traktor

    Mazohist, torej?

   • Kataklizma

    Le kaj bi brez komentarjev :D

 • gorjanc

  TA srečenn, malo pobrskaj po novicah o odgovoru ŠARCA koliko migrantov je že v SLO.. Važen je zaskrbljujoč % PRISELJENCEV MIGRANTOV v celotni slovenski populaciji – MED NAJVIŠJIMI V EU,ne pa šteti tanove migrante na 1000,kar je zavajujoče !!!

  • Djuro Sumar

   Slovenija je etnično ena najčistejših držav na svetu, v EU pa najčistejša.

   • traktor

    Ima, po tvoje najmanj 60% telet. V resnici so bolj voli. Skratka etično zelo čisto.

    • Djuro Sumar

     Pa 25% čistokrvnih oslov v štali stranke SDS.

 • if
 • Flower Power

  1.proleterska brigada je bila ustanovljena 21.decembra 1941 v mestecu Rudo,njen poveljnik pa je bil Koča Popović
  Brigadni ognjeni krst je potekal med 22. in 23. decembrom istega leta, ko se je brigada na področju Gaočića in Mioča spopadla s sovražnikom; partizanom je uspelo zajeti 124 italijanskih vojakov. V spomin na bitko je bil po vojni uveden praznik dan JLA
  SMRT FAŠIZMU ,SVOBODA NARODU !

  • šmentanamuha

   Si obtičal v času in prostoru in še vedno biješ bitje NOB?

  • centurion

   Jebotepaamater v mestu Rudo.
   In danes tut u Lublan.

 • Djuro Sumar

  Ne vem zakaj je potrebno poudarjati, da bomo plačali davkoplačevalci. Kdo pa naj plača, morda RKC ali Islamska skupnost?
  Ograje pa seveda rabimo, tudi Orban jo je postavil na celotni meji.

  • Terminator

   Da bomo plačali davkoplačevalci je potrebno poudarjati zato,ker bo prišlo do tega,da vsega tega enkrat ne bomo mogli več plačati,kaj pa potem?

   • Djuro Sumar

    Potem pa ne bomo več plačevali. Preprosto kenede.

 • Krtača 20

  Ni lih tistih 500 migrantov da bi se na popek metal. Sploh pa ne, da bi sds na tem gradila svojo politiko.

  • Terminator

   Kaj pa,ko jih bo 5.000.000?

 • Djuro Sumar

  Na članek o škandalozni odločitvi papeža, da ne more sprejeti azila za katoličanko iz Pakistana, bi rad povedal, da odločitev ni škandalozna, temveč edina možna.
  Papež se zavzema za sočutje z migranti, ne glede na njihovo veroizpoved. Če bi podelil azil tej katoličanki, bi ga moral še komu, tudi muslimanom.
  Po mojem mišljenju je papež zelo s težkim srcem sprejel to odločitev, vendar drugačne ni mogel
  To sem zapisal tukaj, ker je tam komentiranje zaprto.

  • luckyss

   Papež je tipičen oportunist, sicer bi lahko iz vatikanske zakladnice namenil nekaj drobiža v obliki par sto milijonov evrićev za preživetje otrok , ki umirajo v Afriki ali pa v namen, da se ekonomski migranti ne odločajo za “beg”…

   • Djuro Sumar

    S tem se pa zelo strinjam.

  • šmentanamuha

   Pa saj se hecaš, aneda?

   • Djuro Sumar

    Zakaj bi se hecal.

 • Sadako
 • Janez

  AKADEMIK
  DR. JOVAN I. DERETIĆ Istina o TITU
  T.I.
  MARŠAL TITO – NIKAKOR NI BIL
  Josip , kovinar BROZ iz KUMROVCA
  TEGA
  Josipa kovinarja BROZA SO NJEGOVI “KOLEGI KOMUNISTI”
  USTRELILI,
  LIKVIDIRALI V BARCELONI, V ŠPANIJI 1939. LETA Torej?! L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA
  P.S.
  AKADEMIK
  DR. J.I. DERETIĆ – T. I. MARŠAL TITO
  NI BIL KOVINAR Josip BROZ iz KUMROVCA

  https://www.google.com/search?q=jovan+deretić+istina+o+titu&oq=jovan&aqs=chrome.2.69i57j69i60j69i59.7284j0j8&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

  • Djuro Sumar

   Popolnoma nepomembno.

 • Zgornji

  Hmmm , … in kaj bodo z to ograjo ?? :-/

 • Slovenec

  Kam to gre?

 • abc

  In v čem je problem? Saj bodo naša podjetja, oziroma proizvajalec zaslužil.

  • Waltter

   Tebi najverjetneje ni nič kaj jasno glede ekonomije. Da ti bolj nazorno predložim da boš razumel kako je: Kot človek si močno želiš seksa pa ga ne dobiš zato se odločiš da boš okoli dreve laufal in sebe v rit natepaval. A bo šlo zdaj?

   • Slovenc

    Vidim, da je tebi ekonomija znanstvena fantastika…

 • Slovenc

  Kaj vi placujete davke?

  • Kataklizma

   Vem, kdo ne bo plačal tega “davka” ;)

 • mona lisa

  Katastrofa…

 • Darth Vader

  Top 10 novic – zgodb v letu 2018 o katerih Fake News mediji niso poročali….Ko boste izvedeli, katere so te zgodbe, si boste lahko ustvarili odlično sliko o tem, kateri mediji v Sloveniji so Fake News mediji, ki propagirajo lažne novice in služijo globalistični agendi. Vkolikor boste za kakšno od teh desetih zgodb slišali prvič, boste prepričani, da je Vaša informiranost produkt Fake News medijev. Več v videoprispevku s slovenskimi podnapisi. https://ambasador21.wordpress.com/2018/12/24/top-10-zgodb-leta-2018-o-katerih-fake-news-mediji-niso-porocali/

 • mona lisa

  LEPO PROSIM ODPRITE SPET KOMENTARJE. ČLOVEK KAR NE MORE BITI TIHO KO BERE KAKŠNA KRIVICA SE DOGAJA V SLOVENIJI:.NAPRIMER TISTO KOLIKO DOBI MIGRANTSKI PRITEPENEC IN KOLIKO, OZIROMA KAKŠNO REVŠČINO NAŠ UPOKOJENEC. NAŠA VLADA NAMENSKO ODLIČNO SKRBI ZA POTENCIALNE TERORISTE ZA NAŠE LJUDI KI SO CELO ŽIVLJENJE DELALI IN VLAGALI V DRŽAVO PA NI POSKRBLJENO ČLOVEKU PRIMERNO.

  FUJ PA TAKA IZDAJALSKA VLADA.

 • zokispoki

  SO LÄUFT DER ILLEGALE HANDEL AUF FACEBOOK
  Flüchtlinge verkaufen ihre dutschen Reise-Ausweise
  Danes videno na naslovnici uglednega castnika v D !
  Torej, Sarec in kompanija ! Zdruzba nesposobnih politikantkov, volilnih luzerjev, zdruzenih v anti Jansa koaliciji, zakaj odlocno ne prenehate z noro, Slovencem sovrazno politiko priseljevanja teh divjakov, zakaj se zajebavate s prihodniostjo nasih otrok !?

 • Ivan Friderik Novak

  Zakaj je komentiranje še vedno onemogočeno?
  Očitno je, da je levičarstvo nalezljivo.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!