Urad za migrante spet objavil javno naročilo! Nov strošek zaradi migrantov, v celoti ga bomo financirali davkoplačevalci!

Datum:

Vladni urad za migrante je v tem tednu objavil novo javno naročilo, tokrat za dobavo in montažo 1.200 metrov zelene panelne ograje z zastirko in 36 vrat različnih vrst in dimenzij (širine od 1,1 do 9 metrov). Ograje morajo biti visoke najmanj 2,5 metra, z možnostjo nadgradnje, z betonskim podstavkom vred bo ograja visoka najmanj 3 metre.

                   

Rok za oddajo ponudb je 25. januar 2019. Naročilo je razdeljeno na tri sklope: za jugovzhodno, primorsko-notranjsko in posavsko regijo. Nakup bomo v celoti financirali davkoplačevalci, plačilo je predvideno iz državnega proračuna.

Čeprav iz javnega naročila to ni razvidno, pa je glede na naročnika in druge znane podatke možno sklepati, da je tudi to naročilo povezano z načrtovanimi vzpostavitvami sprejemno-registracijskih centrov. Iz tehnične dokumentacije pa je možno že sklepati tudi o tem, kako veliki bodo ti.

Obvestilo o naročilu je bilo objavljeno v ponedeljek, 17. decembra 2018, rok za prejem ponudb je 25. januar 2019. Naročilo traja 24 mesecev. Časovni okvir, v katerem mora ponudnik zagotavljati veljavnost ponudbe, je najmanj 3 mesece od datuma prejema ponudbe. Ponudbe bodo odpirali 25. januarja 2019. https://www.enarocanje.si/Obrazci/?id_obrazec=287406

Ponudnik lahko sodeluje tudi s podizvajalci.

V naročilu za dobavo in montažo panelnih ograj in vrat so navedene tri lokacije, in sicer: jugovzhodna Slovenija, primorsko-notranjska in posavska regija. Prvi dve sta od Ljubljane oddaljeni od 80 do 100 kilometrov, lokacija 3 v posavski regiji pa je od Ljubljane oddaljena od 100 do 120 kilometrov.

Za jugovzhodno Slovenijo je objavljeno naročilo za 315 metrov ograje in 10 vrat, od tega dvoje 5,5-metrskih električnih drsnih vrat:

 • 315 metrov dobave in montaže panelnih elementov, stebrov Y, ki so pritrjeni na sidra (vrtana v teren) in na betonske elemente (cca 60 cm) – poročali smo že, da so ti že naročeni,
 • 4 kose dobave in montaže enokrilnih vrat, dimenzije 1,10 metra,
 • 1 kos dobave in montaže enokrilnih vrat, dimenzije 1,10 metra,
 • 1 kos dobave in montaže dvokrilnih vrat, dimenzije 2,20 metra,
 • 1 kos dobave in montaže dvokrilnih vrat, dimenzije 5 metrov,
 • 1 kos dobave in montaže ročnih drsnih vrat dimenzije 2,5 metra,
 • 2 kosa dobave in montaže električnih drsnih vrat, dimenzije 5,50 metra (elektromotor je vključen v ceno).

Za primorsko-notranjsko regijo (sklop 2): 386 metrov ograje in 12 vrat, od tega ena 8,5-metrska.

Za to regijo je iz dokumentacije razvidno, da naročajo 386 metrov panelne ograje, 10 kosov enokrilnih vrat dimenzije 1,10 metra, 1 kos dvokrilnih vrat (5 metrov) in 1 kos električnih drsnih vrat dimenzije 8,50 metra (z elektromotorjem).

Za posavsko regijo (sklop 3): 385 metrov panelne ograje in 14 vrat, od tega ena 9-metrska.

Naročajo 385 metrov panelne ograje, 10 enokrilnih vrat dimenzije 1,10 metra, 2 kosa drsnih vrat dimenzije 5 metrov, 1 kos električnih drsnih vrat dimenzije 9 metrov in 1 kos drsnih vrat dimenzije 7 metrov.

Tehnične specifikacije iz razpisne dokumentacije
Pri nabavi panelne ograje in vrat je treba upoštevati naslednje:

 1. Dolžina celotne panelne ograje je 1.200 metrov.
 2. Y stebri so pritrjeni (sidrani) v temeljne vijake, ki se vrtajo v teren.
 3. Od skupne dolžine 1.200 metrov so stebri in panelna ograja pritrjeni na betonske podstavke v skupni dolžini 436 metrov, kar je treba upoštevati zaradi izdelave stebričkov s peto z izdelanimi odprtinami za vijačenje v puše, ki so vbetonirane v betonski podstavek.
 4. Rezalna žica “concertina” in PVC zastirka morata biti vključena v ceno panelne ograje, če je ta izražena za tekoči meter.
 5. V ceno nabave panelne ograje sta vključena tudi prevoz in montaža elementov na terenu, montaža rezalne žice “concertine” in PVC zastirke.

Določene so še specifikacije Y stebra, temeljnega vijaka, panela in drsnih vrat na elektromotorni pogon.

Najmanjša dimenzija žično-mrežnega panela je 2,43 x 2,52 metra. Biti mora v zeleni barvi. Vrata morajo biti visoka najmanj 2,5 metra z možnostjo V nadgradnje. Biti morajo stabilna in preprečevati nedovoljene prehode. Opremljena morajo biti z ustreznimi pogonskimi elektromotorji.

Dimenzij drsnih vrat na elektromotorni pogon je več: od 5,5 do 9 metrov. Dodatno naročajo še enokrilna, dvokrilna in drsna ročna vrata.

Naročajo tudi zastirko, ki mora biti PVC dvoslojna tkanina, zelene barve, dolžine 1,2 metra in višine najmanj 2,5 metra.

Ponudbe se lahko oddajo za vse tri sklope ali pa ločeno za vsakega posebej. Zanimivi so še zneski, ki jih morajo ponudniki kot finančno zavarovanje za resnost ponudbe predložiti ob prijavi: za jugovzhodno Slovenijo je to najmanj 1.340 evrov, za primorsko-notranjsko je to 1.580 evrov in za posavsko 1.790 evrov. Finančno zavarovanje mora veljati najmanj 90 dni po poteku roka za oddajo ponudb. To pomeni najmanj do konca aprila 2019. Določen rok dobave in montaže panelne ograje in vrat za posamezni sklop je največ 14 dni od pisnega poziva (naročila). V razpisni dokumentaciji je sicer navedena klavzula, da si naročnik pridržuje pravico, da zaradi spremenjenih potreb ne bo naročil dobave in montaže panelne ograje in vrat.

Javno naročilo s spletne strani urada, kjer je možen dostop tudi do razpisne dokumentacije:

Vir: moja-dolenjska.si

Javna naročila urada za oskrbo in integracijo migrantov:

Vir: moja-dolenjska.si

Moja-dolenjska.si

Sorodno

Zadnji prispevki

Golobovo bežanje od problemov bo državo še kako drago stalo

Ta konec tedna se bo v Švici odvijala mirovna...

Hrvaški 822 milijonov, Sloveniji zadržanje

Evropska komisija je včeraj potrdila petega, doslej največjega hrvaškega...

Kuba: Režimski kršilci človekovih pravic bežijo v ZDA zaradi strahu pred socializmom

Kubanska tožilka, ki je leta 2021 v zgodovinskem protestu...