fbpx

Uspeha koroških Slovencev v Kmetijsko zbornico Koroške se je razveselila tudi ministrica Jaklitscheva

Ministrica za Zamejce in Slovence po svetu Helena Jaklitsch. (Foto: STA)

Ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu dr. Helena Jaklitsch danes deli zadovoljstvo s slovensko manjšino v Zvezni deželi Koroški in čestita Skupnosti južnokoroških kmetic in kmetov (SJK) za odličen rezultat na volitvah in za bodoče zastopstvo slovenskih kmetov in kmetic v predstojništvu Kmetijske zbornice.

Posebna čestitka gre glavnemu kandidatu gospodu Marjanu Čiku z najboljšimi željami za uspešno nadaljnjo delo ter dolgoletnemu predsedniku SJK gospodu Štefanu Domeju z njegovimi sodelavci za vztrajno in predano dosedanje delo, ki je bogato obrodilo sadove.

Po zgodovinskem uspehu na volitvah v Kmetijsko zbornico na Koroškem letu 2016,  je Skupnost južnokoroških kmetic in kmetov (SJK) na včerajšnjih volitvah ponovila svoj uspeh. Ponovno so si zagotovili 4 mandate, prav tako pa se jim obeta sedež v predstojništvu zbornice. V primerjavi z volitvami leta 2016 so svoj rezultat izboljšali za 0,71 odstotka (na 11,66 odstotka). Zbornični svetniki ostajajo Marjan Čik (nosilec liste), Franz-Jožef Smrtnik, Marinka Mader-Tschertou in Štefan Domej.

Sara Kovač