fbpx

V bližini Grosupljega gorel gozd: Domačin trdi, da so ga zanetili migranti

Foto: Twitter

“Ob 16.43 je v bližini avtoceste pod vasjo Polica v občini Grosuplje gorelo v gozdu. Požar so pogasili gasilci PGD Grosuplje. Požar se je razširil na površino okoli 200 x 100 metrov, na podrast in listje. Požar so zanetili migranti,” je nekdo zapisal na socialnem omrežju Twitter. Vprašanja smo poslali tudi na policijo.

Če se informacija izkaže za resnično, je to še dodaten razlog, zakaj bi moral Državni zbor dati dovoljenje za aktivacijo 37.a člena za posebna pooblastila vojski, ki bi nadzorovala slovensko južno mejo. Kljub temu, da so vse meje okrog Slovenije zaprte, se migranti še vedno prebijejo in s svojimi dejanji ogrožajo varnost in zdravje slovenskih državljanov.

Ne glede na to, da se vlada ukvarja z zahtevno zdravstveno krizo zaradi virusa Covid-19, težave z migranti ostanejo, še huje pa bo, če ti prenašajo koronavirus, o čemer smo tudi že poročali. Spomnimo, da so policisti pred dnevi prijeli kar 173 ilegalnih migrantov. V preteklosti pa smo poročali o težavah, ki so jih povzročali migranti. Med drugim so kradli avtomobile, uničevali domove prebivalcem ob meji in ugrabili nemočnega 79-letnega domačina v lanskem letu. To je le nekaj razlogov, zakaj bi morala vojska dobiti pooblastila za varovanje slovenske južne meje.

Policija:

Včeraj, nekaj pred 17. uro smo bili obveščeni o požaru na območju Police pri Grosuplju, kjer je zagorelo podrastje v gozdu. Gasilci so požar, ki se je razširil na okoli 1000 kvadratnih metrov, pogasili. V dogodku ni bil nihče poškodovan. Policisti so kraj zavarovali in opravili ogled, vzrok požara pa še ni znan.

Do sedaj niso bili ugotovljeni elementi kaznivega dejanja, policisti pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil, zaradi suma kršitev po Uredbi o varstvu pred požari v naravnem okolju. Policisti so preverjali tudi prejete informacije, da naj bi požar zanetili migranti, kar pa do sedaj ni potrjeno in v okolici niso odkrili nobenih takih oseb.

Ob tej priložnosti pozivamo vse na pazljivost pri opravilih v naravi in tudi na prepoved kurjenja v naravi, saj je še vedno razglašena velika požarna ogroženost.

PGD Grosuplje:

Pozdravljeni, do požara je prišlo okoli 16:30, mi pa smo bili na lokacijo aktivirani ob 17:20, saj so gasilci PGD Polica potrebovali našo pomoč z vodo. Naloga gasilcev je, da v primeru požara le-tega pogasimo, ugotavljanje vzroka požara pa je naloga drugih služb (Policija, inšpektorati). Mislim, da je bolje, da se z vprašanjem obrnete na njih.

Luka Perš