Zveza društev upokojencev in Sindikat upokojencev izrazila zadovoljstvo nad ukrepom vlade – kar 292 tisoč upokojencev bo prejelo solidarnostni dodatek

Datum:

Zveza društev upokojencev Slovenje (Zdus) in Sindikat upokojencev Slovenije pri svobodnih sindikatih sta izrazila zadovoljstvo z ukrepom. “V tem kriznem času smo lahko zadovoljni, da bo izplačilo izvedeno že v sredini meseca aprila in da si bodo upokojenci lahko malce omilil situacijo, ki je nastala zaradi epidemije. Predvsem pa, da ta dodatek ne bo vplival na ostale socialne transfere in potrebno oskrbo na domu,” so za STA navedli v Zdusu.

                   

Med ukrepi za blažitev posledic epidemije koronavirusa, o katerih se je vlada dogovorila na nočni seji, je tudi solidarnostni dodatek za upokojence s pokojnino do 700 evrov. Prejeli ga bodo 15. aprila. Znašal bo od 130 do 300 evrov, določen pa bo glede na višino pokojnine. Zveza društev upokojencev in sindikat upokojencev sta zadovoljna z ukrepom.

Solidarnostni dodatek se ne bo zavedel med osebne prihodke posameznika tako, da bi kakor koli vplival na upravičenost do ostalih socialnih pomoči in pomoči na domu in morda na dohodnino, je na današnji predstavitvi vladnih ukrepov zatrdila ministrica za kmetijstvo in predsednica DeSUS Aleksandra Pivec.

Prejemniki pokojnin v višini do 500 evrov bodo prejeli 300 evrov dodatka, tisti s pokojnino, ki znaša več kot 500, a ne več kot 600 evrov, bodo upravičeni do dodatka v višini 230 evrov, tisti s pokojnino, ki znaša več kot 600, a ne več kot 700 evrov, pa do dodatka v višini 130 evrov. Dodatek bo tako dobilo več kot 292 tisoč ljudi, sredstva v ta namen pa so predvidena v višini 66,6 milijona evrov.

Hana Murn

Sorodno

Zadnji prispevki

Izraelsko sodišče je razsodilo, da se morajo tudi ultraortodoksni judje priključiti vojski

Izraelsko vrhovno sodišče je danes odločilo, da morajo obvezen...

Challe Salle povedal nekaj krepkih na račun Zlatka Čordića

Na slovenski hip hop sceni je resnično vroče. Raper...

Orban in Melonijeva se znotraj Evropskega parlamenta ne bosta povezala

Italijanska premierka Giorgia Meloni je na srečanju v ponedeljek...

[Foto] Koga vse je ujel fotografski objektiv na državni proslavi

Osrednje državne proslave na Kongresnem trgu v Ljubljani, s katero...