fbpx

V Cerkljah pri Krki odprli nov leseni most čez Krko

Reka Krka (Foto: STA)

V Cerkljah ob Krki bodo ob današnjem krajevnem prazniku drevi uradno odprli novozgrajeni leseni most čez Krko, s katerim so lani nadomestili njegovega stoletnega odsluženega predhodnika. Naložba je s prestavitvijo in položitvijo vodovoda pod Krkino strugo ter z drugimi stroški in davkom brežiško občino stala približno 730.000 evrov.

Omenjeno naložbo je z 200.000 evri podprlo ministrstvo za obrambo. Promet po novem cerkljanskem mostu so sicer sprostili že aprila lani, je za STA dejal brežiški župan Ivan Molan.

Prenovo so začeli januarja 2021. Samo prenova oz. gradnja tega 108-metrskega mosta, ki ob robu omenjenega kraja preči Krko, je skupaj z davkom stala nekaj manj kot 660.000 evrov. Pri gradnji novega mosta so sicer po odstranitvi stare konstrukcije zamenjali vse dele lesene nosilne konstrukcije.

Molan je tudi pojasnil, da je obrambno ministrstvo naložbo podprlo zaradi delovanja vojaškega letališča v Cerkljah ob Krki oz. po odškodninskem dogovoru o sofinanciranju lokalne infrastrukture.

Sara Kovač