fbpx

V četrtek potrdili nov rekord pozitivnih testov, na žalost tudi štiri smrti

(Foto: STA)

V Sloveniji so v četrtek, 17. septembra, opravili rekordnih 3557 testiranj in potrdili 137 okužb na novi koronavirus. Trenutno je aktivno okuženih 1116 oseb, 67 oseb je hospitaliziranih, 11 bolnikov je na intenzivnem oddelku, žal pa so štiri osebe tudi umrle.

Podatki Sledilnika za covid-19 kažejo, da je bilo v četrtek med zaposlenimi v zdravstvu potrjenih 18 okužb, med zaposlenimi v domovih za starejše pa dve. Devet okuženih so potrdili med oskrbovanci domov. V Pegazovem domu starejših število okužb narašča, poročajo. Tako je tam trenutno okuženih 16 stanovalcev in 5 zaposlenih.

Okužbe so potrdili v več kot 60 občinah, največ so jih zabeležili v Ljubljani, in sicer 37. V Ljubljani je trenutno 232 aktivnih okužb. Po pet so jih v četrtek potrdili v Kranju in Kamniku, v Mariboru in Šmarju pri Jelšah po štiri, po tri primere okužb so potrdili v občinah Rogaška Slatina, Pivka, Domžale, Ilirska Bistrica, Trbovlje in Slovenj Gradec. V ostalih občinah so potrdili po dve ali eno okužbo, še kaže sledilnik.

Sara Bertoncelj