fbpx

V Domu upokojencev Šmarje pri Jelšah šest stanujočih in trije zaposleni okuženih z virusom COVID-19

Dom za upokojencev Šmarje pri Jelšah. (Foto: Facebook)

“V Domu upokojencev Šmarje pri Jelšah je trenutno okužba s COVID-19 potrjena pri treh zaposlenih in šestih stanovalcih. Še trije stanovalci imajo povišano telesno temperaturo in tudi zanje predvidevamo, da so okuženi,” je danes sporočila direktorica Gordana Drimel. Prav stanujoči so najbolj rizična skupina pri okužbi virusa COVID-19.

V domu so dodatno angažirali zaposlene za razkuževanje prostorov in vzpostavljajo dodatne izolacijske prostore. Poostreno spremljajo zdravstveno stanje stanovalcev in sproti obveščajo svojce obolelih. So v stalnem stiku z občinskim štabom civilne zaščite, zdravstvenim domom, epidemiologom nacionalnega inštituta za javno zdravje, od katerega še čakajo dodatna navodila.

Po poročanju portala Za upokojence so iz šmarskega zdravstvenega doma so domu upokojencev iz svojih sredstev zagotovili nekaj zaščitne opreme za ravnanje z osebami s COVID- 19, pomoč so ponudili tudi že nekateri domovi starostnikov iz Slovenije. Iz šmarskega doma upokojencev še sporočajo, da imajo tako oskrbovanci kot zaposleni zaenkrat samo povišano temperaturo in drugih bolezenskih znakov ne kažejo.

Župan občine Matija Čakš je s svojim odločnim reagiranjem preprečil številne dodatne okužbe, ko je predčasno in na svojo pest ukazal zaprtje vseh šol v občini, ki do danes beleži že 31 okužb s koronavirusom. (Foto: Twitter)

Šmarje pri Jelšah je ena najbolj prizadetih občin v Sloveniji
V Šmarju pri Jelšah so po zadnjih podatkih našteli že 31 okuženih z virusom COVID-19. Okuženih bi potencialno lahko bilo še več, če se župan Matija Čakš ne bi predčasno odločil, da zapre vse šole v občini, kjer je bil epicenter začetnih okužb s koronavirusom. Nekdanji minister za izobraževanje Jernej Pikalo pa si je drznil javno kritizirati odločitev župana, ki ni čakal na birokratska navodila iz Ljubljane. S tem pa za trenutek zajezil širjenje virusa COVID-19 med svojimi občani.

Luka Perš