fbpx

V Kanal se vračajo tradicionalni skoki z mosta

V nedeljo, 14. avgusta, se v Kanal ob Soči vračajo tradicionalni skoki z mosta, ki so jih bili lani in predlani primorani odpovedati zaradi epidemije. Obeta se tudi bogat spremljevalni program.

Nedeljski spored se začenja ob 10. uri, ko bo na sporedu srečanje vojaških starodobnih vozil, ob 15.30 se bodo predstavili najmlajši skakalci v vodo, osrednji del prireditve, ki jo organizira Turistično društvo Kanal ob Soči, pa je predvideno ob 16. uri. Na tekmovanju v skokih s 17-metrskega mosta se obeta mednarodna udeležba.

V sklopu nedeljske prireditve se bo predstavila tudi odbojkarska ekipa Salonita, ki je pred dnevi začela s pripravami za novo sezono. Gost prireditve bo Franko Bajc, moški zmagovalec resničnostnega šova Exatlon iz lanskega leta in zmagovalec resničnostnega šova Kmetija iz leta 2018. Za zanimivejše skoke bodo poskrbeli tudi harmonikarji Glasbenega društva Hram. Ob 18.30 se bo začel otroški živ žav z Romano Kranjčan, ob 20. uri pa se bo zabava nadaljevala z ansamblom 7Šrit.

Foto: FB TIC Kanal

V petek, 12. avgusta, se obeta spektakel, ko bodo obiskovalci lahko prisluhnili Sonatam na Soči. V čudovitem ambientu na gladini reke Soče pod kanalskim mostom bo nastopil priznani domači pianist Ivan Skrt. V soboto, 13. avgusta, se bo med 14. in 18. uro v parku Pečno odvijal tradicionalni lokostrelski turnir. Organizira ga društvo Ozon.

Goriški portal