V Mariboru imajo novo odvetnico – Cvetko Žirovnik, ženo Janeza Žirovnika, ki je predmet parlamentarne preiskave v zadevi Kangler

Janez Žirovnik in njegova žena Cvetka Žirovnik.

Maribor ima novo odvetnico. To je postala nihče drug kot Cvetka Žirovnik, nekdanja uslužbenka RTV, žena sodnika in nekdanjega sodelavca SDV in Sove Janeza Žirovnika, ki je tudi predmet parlamentarne preiskave v zadevi Kangler.

V Mariboru se po izvolitvi Aleksandra Arsenovića za župana Maribora dogajajo zanimiva sosledja dogodkov. Arsenović na volilni dan županskih volitev razglasi zmago, na povolilni zabavi se pojavi sodnik Janez Žirovnik, ki je proti nekdanjemu županu Francu Kanglerju in Arsenovićevemu protikandidatu odrejal nezakonite preiskovalne ukrepe. Nato njegova žena Cvetka Žirovnik v Mariboru odpre svojo odvetniško pisarno.

Sodnik Žirovnik v volilnem štabu Kanglerjevega nasprotnika Saše Arsenoviča. (Foto: Twitter)

Za svoje znajo poskrbeti
Novo odvetnico v Mariboru je komentiral tudi Franc Kangler, ki je na svojem Twitter profilu zapisal: “No v MB smo dobili novo odvetnico! Pripravništvo je končala pri odvetniku Matozu. Znajo poskrbet za svoje, drugače misleče pa je treba zatolčt in onemogočit.” Tudi Kangler, kot mnogi drugi, je prepričan, da se pod površjem dogajajo hude spletke in pripravljanje mest le za “izbrane”.

Žirovnik predmet parlamentarne preiskave komisije v zadevi Kangler
To pa ni vse. Sodnik Žirovnik je tudi osebni prijatelj in sodelavec predsednika ustavnega sodišča Rajka Kneza na Pravni fakulteti v Mariboru, ki ga prav tako niso izločili pri glasovanju o ustavnosti preiskovalne komisije v primeru Kangler zato, ker so potrebovali njegov glas pri zavrženju zahteve tožilcev za prepoved preiskovalne komisije.

Lana Božič