fbpx

V Pivki bodo gradili nov dom za starejše

Družba SeneCura je v ponedeljek objavila naslednje sporočilo za javnost: “Kot investitorji smo pridobili pravnomočno gradbeno dovoljenje za začetek gradnje doma za starejše občane v Pivki in pristojno ministrstvo nam je podaljšalo rok za pričetek delovanja doma na konec leta 2022. Pogodbo o opremljanju za izgradnjo infrastrukture imamo tudi že podpisano,” je povedala Sanda M. Gavranovič, poslovna direktorica SeneCura za Slovenijo.

V Pivki bo SeneCura gradila dom za starejše z 69 posteljami. Dom bo dvonadstropen, v njem bo 42 sob enoposteljnih, 10 sob pa dvopostelnjih z dvema oddelkoma za dementne osebe z izhodom na vrt. Lokacija: v bližini krožišča, za trgovskim centrom SPAR.

V domu bomo potrebovali 35 zaposlenih različnih profilov (kuharji, strežniki, negovalci, medicinske sestre, čistilke, socialni delavci…), pri čemer bomo prednost dajali lokalnim prebivalcem,” še izpostavlja Gavranovičeva.

SeneCura ima trenutno v Sloveniji v teku že tri aktivne gradnje domov za starejše: v Žireh, kjer se zaključujejo dela na fasadi in pričenjajo notranja dela, v občini Hoče-Slivnica, kjer že poteka notranje opremljanje prostorov, v Komendi potekajo so se gradbena dela že začela, polaganje temeljnega kamna predvidevajo konec letošnjega maja, in sedaj naj bi v prihodnjih mesecih stekla tudi pripravljalna dela za začetek gradnje doma v Pivki.

Notranjska.si