fbpx

Velenjska policista s hitrim nudenjem pomoči rešila življenje občanu!

Foto: Demokracija

V nedeljo okoli desetih dopoldne so bili velenjski policisti obveščeni o pogrešanem 60-letnem občanu. Takoj po obvestilu so začeli z iskanjem. V iskalno akcijo so se poleg velenjskih policistov pridružili še policisti Postaje prometne policije Celje ter vodnika službenih psov.

Policist iz Policijske postaje Velenje je obpregledovanju gozdne poti, konkretneje na vzpetini proti cerkvi Sv. Jakoba, zaznal zdrs s poti, v previsno steno in v prepadu opazil negibnega moškega. Policist, ki se na srečo v prostem času ukvarja s športnim plezanjem, se je po steni spustil do moškega. Ko je prišel do njega je videl, da gre za pogrešanega, ki je bil v izjemno slabem stanju. Na račun večje rane na zapestju je namreč izgubil precej krvi.

S kompresijsko obvezo preprečil nadaljnjo izgubo krvi
Policist je reagiral nemudoma in slekel del svoje uniforme ter s pomočjo palice in uniforme naredil kompresijsko obvezo in s tem preprečil nadaljnjo izgubo krvi, moškemu je preverjal srčni utrip, ki je bil izjemno šibak. S pogovorom ga je ohranjal pri zavesti vse do prihoda reševalcev, ki jih je do poškodovanega usmeril drugi policist, ki je sodeloval v iskanju.

Reševalca in policista sta poškodovanega po težko dostopnem terenu odnesla najprej do gasilcev, ki so prav tako prišli na kraj, nato pa so ga s skupnimi močmi odnesli do reševalnega vozila. Glede na to, da je 60-letni občan izgubil veliko krvi, sta mu policista s srčnim, požrtvovalnim in hrabrim dejanjem ter s strokovnim nudenjem pomoči rešil življenje, sporočajo iz Policijske uprave Celje. “Na ravnanje policistov smo sodelavci izjemno ponosni,” poudarjajo.

Sara Kovač