fbpx

Veste, koga spustite v stanovanje? Prodaja po domovih vas lahko drago stane

Slika je simbolična. (Foto: iStock)

“Ena je prodajala oblačila, še dve medicinske pripomočke.” S Policijske uprave Kranj so sporočili, da so policisti v sredo obravnavali dve prijavi tatvin denarja po domovih.

Celoten članek si lahko preberete na gorenjski-utrip.si. Kliknite tukaj.

V enem primeru je ženska oseba po domovih prodajala oblačila in v stanovanju izkoristila nepazljivost oškodovanke ter ji odtujila denar. Dogodek se je zgodil v Selcah okoli 13.30 ure, osumljena ženska pa ima dolge črne lase, oblečena je bila v kosmateno jopico in je uporabljala belo vozilo.

Drugo prijavo tatvine denarja iz stanovanja pa so policisti obravnavali v Kranju. V tem primeru sta dve ženski okoli 15. ure oškodovanki na domu prodajali medicinske pripomočke. Ena se je ukvarjala z oškodovanko, druga pa je njeno nepozornost izkoristila  in ji iz drugega prostora odtujila denar. Ena od teh dveh storilk je stara okoli 60 let, bila je manjša in čokata, oblečena je bila v daljše črno krilo in črno jakno, na glavi pa je imela belo baretko.

Mag. Bojan Kos opozarja, da gre v obeh primerih gre za klasično izkoriščanje priložnosti in zavajanje. “Storilec je lahko eden, lahko jih je več, za preusmerjanje pozornosti se poslužujejo različnih prijemov in so pri tem učinkoviti, saj oškodovanci med njihovo prisotnostjo niso pozorni na dogajanje v stanovanju ali hiši in so to trenutki, ki jih storilci izkoristijo za tatvine. Žrtve so običajno starejši ljudje. V izogib tovrstnim tatvinam predlagamo, naj se nepoznanih ljudi ne spušča v bivališča, sploh če jih pri ponujanju storitve sodeluje več, in naj ti svojo “ponudbo” morebiti predstavijo zunaj in pred vrati. Poskrbijo naj tudi, da storilci, kadar jih je več, v objekt nebi mogli vstopiti na drug način oziroma skozi druga odklenjena vrata ali odprto okno.” je še zapisal.

Več na gorenjski-utrip.si …