fbpx

[Video] Kandidat za vodjo Evropske komisije Manfred Weber za mariborskega župana podprl Franca Kanglerja: “Kangler je dokazano podiral rekorde”

Franc Kangler (Foto: Twitter)

Podporo kandidaturi za mariborskega župana je Francu Kanglerju izrekel tudi vodja Evropske ljudske stranke v Evropskem parlamentu in “spitzenkandidat” ELS za predsednika Evropske komisije Manfred Weber. V svoji izjavi je izpostavil Kanglerjevo sposobnost izkoriščanja evropskih sredstev za izgradnjo potrebne infrastrukture v mestu. “Kangler je dokazano podiral rekorde, v času njegovega županovanja je Maribor postal primer dobre prakse,” je dejal Weber.

Vodilni kandidat EPP za predsednika Evropske komisije Manfred Weber je izrazil podporo Kanglerjevi kandidaturi za mariborskega župana. Kakor je povedal Weber, je Franc Kangler preizkušen kandidat, ki je v času svojega županovanja iz Maribora naredil “primer dobre prakse, kako učinkovito izkoristiti evropska sredstva za pomemben razvoj mestne infrastrukture”.

“Mesto je cvetelo,” je povedal Weber in izpostavil razvoj kulture in športa. Ravno tako v času svojega županovanja Mariboru Kangler ni zanemarjal gradnje novih cest ter mostov. “Atmosfera v mestu je bila boljša.”

Leta 2012 je Maribor zahvaljujoč Kanglerjevim naporom postal evropska prestolnica kulture, kar nikakor ni zanemarljiv dosežek. “Upam, da se Maribor vrne na pot blaginje, in zato podpiram ponovno izvolitev Franca Kanglerja za mariborskega župana,” je še povedal “spitzenkandidat” ELS za predsednika Eevropske komisije.

Ivan Šokić