fbpx

[VIDEO] Sadistično se je režal in snemal, pes je panično bežal: Poglejte, kako je Štajerec z avtom zbil sosedovega psa, posnetek pa objavil na Facebooku

Štajerec je na telefon posnel mučenje živali in kako je povozil manjšega mešančka. Foto: Maribor24

Spletni portal Maribor24.si je objavil posnetek neznanega mlajšega moškega iz Štajerske, ki ga je slednji delil ma Facebooku in ki prikazuje, kako je z avtomobilom zanmke Audi zasledoval psa mešančka manjše rasti in ga nalašč zbil. Iz videoposnetka je razvidno, da se je sprevrženo dejanje zgodilo v kraju Oplotnica, da je pes panično bežal, dokler ga voznik ni zadel in zmagoslavno vzkliknil: “Leti, leti!” Njegov posnetek so opazili pri Društvu Srce za Bulle in moškega prijavili na policijsko postajo v Celju.

Kot poroča spletni portal Maribor24.si, je okrutnež po objavi novice vpletenost v dogodek sicer zanikal, Društvu Srce za bulle pa le priznal, da je šlo za sosedovega psa, ki je trk preživel. Pes bi mu naj šel na živce, ker se je ves čas zadrževal pri njih doma. Moški je posnetek že izbrisal iz Facebooka, ker se je nanj zaradi okrutnega dejanja vsul plaz kritik in groženj s fizičnim nasiljem, pa je kasneje izbrisal celo svoj profil.

Zgodilo se je v Oplotnici. Objestneža so naznanili policiji. Foto: Društvo Srce za Bulle/Facebook.

Eden izmed članov društva Srce za Bulle je za Maribor24 povedal, da so moškega prav tako naznanili mariborski veterinarski inšpekciji. Moški je sicer v dopisovanju člane društva zaprosil, če lahko posnetek odstranijo s svoje strani in obljubil, da se njegovo dejanje več ne bo ponovilo. Na društvu posnetka niso odstranili, fanta pa ovadili policiji. Slovenski zakon za surovo ravnanje z živalmi nalaga denarno ali zaporno kazen.

T. F.