fbpx

Vlada namenila dodatnih 59 milijonov evrov za izgradnjo 850 mest v domovih za starejše

Minuli teden so predstavniki Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Ministrstva za zdravje s predstavniki Občine Osilnica, Doma starejših občanov Šiška, Univerzitetno rehabilitacijskega inštituta Republike Slovenije – SOČA in SVC socialno varstvenega centra Osilnica, podpisali sporazum o dokončanju gradnje Doma starejših občanov Osilnica in rehabilitacijskega centra Osilnica.

Sporazum je odgovor na številne in večletne pozive vseh, ki so si prizadevali za dokončanje doma”, je ob podpisu dejal mag. Cveto Uršič in dodal, “da so se obljube vrstile leta in leta, ministrstvo pa je tem pozivom v mandatu ministra Janeza Cigler Kralja ne le prisluhnilo, temveč jih tudi realiziralo”.

Mag. Uršič je ob tej priložnosti tudi poudaril, da je področje oskrbe starejših na MDDSZ postavljeno na prednostno mesto. Med drugim je spomnil dosežke v mandatu aktualne vlade, in sicer zagotovljena proračunska sredstva za investicije v domove za starejše v letih 2021 in 2022 v skupni višini 30 milijonov evrov, 93 milijonov evrov nepovratnih namenskih sredstev za večjo kakovost bivanja starejših in dodatna sredstva višini 59 milijonov evrov za izgradnjo 850 dodatnih mest v domovih za starejše.

Več na portalu Celjski glasnik