fbpx

Vlada podjetja in organizacije vabi k sodelovanju med predsedovanjem Svetu EU

Foto: STA

Slovenija bo 1. julija 2021 za šest mesecev prevzela predsedovanje Svetu Evropske unije. Po 13 letih bomo tako ponovno v središču zanimanja mednarodne javnosti. Intenzivna medijska izpostavljenost v tem času je edinstvena priložnost za promocijo države in njene kulture ter promocijo slovenskega gospodarstva.

Država je v ta namen pripravila promocijsko platformo za partnerje, ki bodo v naslednjem letu s svojimi izdelki ali storitvami sodelovali pri izvedbi projekta predsedovanja na področjih: transportne logistike (prevozi udeležencev), gostinske ponudbe (hrana in pijača za udeležence), turizma (nočitve in spremljevalni program udeležencev), telekomunikacij in informacijske tehnologije (za izvedbo dogodkov), papirne galanterije in dekorativnih elementov (za dogodke in promocijo), daril (za promocijo), cvetličnih aranžmajev za konferenčne prostore in sobe za sestanke, sodobnih inovativnih slovenskih tehničnih izdelkov (za promocijo).

Promocijska platforma predstavlja število komunikacijskih kanalov, ki jih bodo izbrana podjetja lahko koristila glede na obseg dogovorjenega sodelovanja. V promocijski platformi je zajeta predstavitev glavnih partnerjev na medijskem dogodku pred začetkom predsedovanja; objava naziva in logotipa partnerja v javnih objavah in prostorskih postavitvah; objava in predstavitev glavnih partnerjev na spletnem mestu predsedstva si2021.eu s povezavo na spletno mesto partnerja; predstavitveni prispevki o glavnih partnerjih v reviji Sinfo v angleškem jeziku, ki je namenjena tujim javnostim; objave in označevanje na družbenih profilih; uporaba logotipa slovenskega predsedstva na izdelkih in storitvah.

Foto: STA

Pri izbiri partnerjev bodo imeli prednost ponudniki, katerih izdelki ali storitve, ki združujejo slovensko tradicijo in inovacije, so po poreklu iz Slovenije, so najprimernejši z vidika narave dogodkov v okviru predsedovanja in so okolju prijazni.

Foto: STA

Podjetja in organizacije, ki želijo biti prepoznani in izpostavljeni kot ključni podporniki evropskega sodelovanja v edinstveni integraciji na svetu in aktivnega slovenskega članstva v EU ter so pripravljeni prispevati k uspehu projekta predsedovanja Slovenije Svetu Evropske unije, lahko predloge za sodelovanje pošljejo Ministrstvu za zunanje zadeve na e-naslov [email protected] do 16. decembra 2020.

Prijava naj vsebuje naziv in naslov partnerja, identifikacijsko številko, zastopnika, predmet in podrobnejši opis predloga sodelovanja.

Za dodatne informacije se zainteresirani lahko obrnejo na Sekretariat za koordinacijo priprav, logistične organizacije in izvedbo predsedovanja Republike Slovenije Svetu EU 2021([email protected]).

Moja Dolenjska