fbpx

Vodič migrantov s policistom vred skoraj padel v globino

Vodnik službenega psa. (Foto: Youtube)

V ponedeljek zvečer so policisti pri Kozini hoteli ustaviti vozilo z nemškimi registrskimi oznakami. Voznik ni ustavil, kasneje pa je pri deponiji skočil iz avta in zbežal, enako pa tudi njegovi sopotniki. Policisti so državljana Iraka in šest migrantov kmalu ujeli, sopotnik voznika pa se je za las izognil padcu v prepad.

Državljana Iraka z urejenim statusom v Nemčiji, ki je prevažal šest migrantov, so policisti ujeli kmalu po njegovem begu. Enako se je pripetilo tudi šestim migrantom, štirim Pakistancem in dvema državljanoma Bangladeša. Sovoznik pa se je še nekaj časa uspešno skrival pred roko pravice.

Na lov za sovoznikom sta se podala policista, vodnika službenih psov. Slabi dve uri po njegovem begu sta z ročno termovizijsko kamero zaznala gibanje nad prepadno steno. Policista sta moškega pozvala naj se preda, vendar se je slednji še naprej tiho skrival v grmovju. Ko sta se policista s psoma približevala grmovju, se je moški odločil zbežati, pri tem pa mu je na robu 15 metrov globokega prepada zdrsnilo.

(Foto: Youtube)

Policista pred padcem v globino rešila vodiča migrantov
V zadnjem hipu je moškega zagrabil vodnik službenega psa, vendar pa se je sovoznik še vedno upiral in policista vlekel za sabo v prepad. Preden bi prišlo do najhujšega, je drugemu policistu uspelo prijeti kolega za uniformo in ga izvleči na varno. Skupaj sta zadržala tudi moškega, za katerega se je izkazalo da je, tako kot voznik vozila, tudi državljan Iraka.

Sara Bertoncelj