Wolt uvaja nov model nagrajevanja svojih dostavljalcev

Foto: STA

Wolt nenehno stremi k izboljšanju in razvijanju poslovnega modela, s katerim vzpostavlja povezavo med restavracijami in trgovinami, dostavnimi partnerji ter uporabniki. Tokrat je izpopolnil in nadgradil svoj plačilni model za dostavne partnerje. Njegova največja prednost je, da bosta na zaslužek vplivala tako ocenjena razdalja poti, in ne zgolj zračna razdalja, kot tudi plačilo razdalje do prevzema. Ta novost je sicer najpogosteje izražena pobuda dostavnih partnerjev. Nov model bo v prihodnosti omogočal, da se pri zaslužku upoštevajo tudi drugi dejavniki, kot so vreme, vrsta poti in naročila ter dostopnost lokacije.

Vsa plačila za razdaljo bodo po trditvah podjetja odslej torej temeljila na ocenjeni razdalji poti, ki bo izračunana samodejno v sistemu na podlagi aplikacije OpenStreetMaps, in ne več na zračni razdalji. Uvedli bodo tudi plačilo razdalje do prevzema, kar pomeni, da bodo dostavni partnerji plačani za pot, ki jo prevozijo med lokacijo sprejema naloge in lokacijo prevzema naročila.

Plačilo za delovne naloge bo tako bolj upoštevalo razdaljo, ki jo dostavni partnerji dejansko prevozijo v primerjavi s prejšnjim modelom. Nov model bo v prihodnosti omogočal, da se pri zaslužku upoštevajo tudi drugi dejavniki, kot je recimo dosegljivost lokacije stranke in restavracije ali trgovine, kakšni so pogoji za parkiranje, kakšna je pot (hribovita, poteka čez mostove, okoli gozdnih območjih), kakšno je vreme, kakšno je naročilo (večje ali manjše) ter vrsta plačila (gotovinsko naročilo).

Dostavni partnerji lahko zdaj enostavneje sprejmejo ali zavrnejo delovno nalogo
Novi model dostavnim partnerjem olajša tudi zavrnitev vsakega naročila. V njem bodo vnaprej videli, koliko bodo zaslužili za opravljeno nalogo, tako da se bodo lahko tudi na podlagi tega odločili, ali jo želijo sprejeti. Ob tem jim bo na voljo poenostavljena stran za prikaz izplačil, ki bo povzela vse opravljene naloge. Prikaz bo vseboval skupno plačilo za nalogo, ki vključuje osnovno plačilo za nalogo, plačilo za skupno razdaljo (razdalja do prevzema in oddaje naročila) ter morebitne posebne dodatke (na primer: dodatek za gotovinsko naročilo ali velika naročila).

Za preprost prehod na voljo dostavnim partnerjem
Clemens Brugger
, direktor podjetja Wolt Slovenija, pravi, da so nadgradnje in izboljšave del inovativnosti, razvoja ter napredka, ob tem pa poudarja, da je vsekakor nujna tudi podpora: “Razumemo, da je uvajanje vsake nove spremembe proces, zato smo svojim dostavnim partnerjem za čim enostavnejši prehod ves čas na voljo. Verjamemo, da bodo prilagojen plačilni model dobro sprejeli, saj v primerjavi s prejšnjim prinaša nove prednosti, hkrati pa ohranja povprečni urni zaslužek.”

Andrej Žitnik