fbpx

Za županjo kandidira tudi članica SD, ki so ji očitali, da je dijakoma na maturi omogočila, da sta goljufala?!

Foto: facebook

V boj za županjo Ribnice se je podala tudi Irma Grbec, ki kandidira s podporo Socialnih demokratov. To ne bi bilo nič presenetljivega, če ne bi imela tako rekoč kriminalne preteklosti, saj so ji očitali, da je dvema dijakoma omogočila odpiranje zapečatenih izpitnih ovojnic in dopolnjevanje izpitnih pol na maturi.

Irma Grbec, ki kandidira s podporo Socialnih demokratov (SD), je bila po navedbah spletnega portala Moja Dolenjska ena od štirih članic maturitetne izpitne komisije na Gimnaziji Kočevje, ki so ji pred časom očitali, da je dvema dijakoma omogočila odpiranje zapečatenih izpitnih ovojnic in dopolnjevanje izpitnih pol. Kot navaja portal, naj bi dijakinji po pisanju preizkusa znanja iz angleščine na višji ravni dovolila, da je pobarvala krožce na poli, ki je namenjena računalniški obdelavi preverjanja odgovorov, dijak pa naj bi prepisal odgovore s konceptnega lista.

Pri dejanju naj bi sicer sodelovala celotna štiričlanska maturitetna komisija, v kateri je bila tudi Irma Grbec, odprli pa so že zapečatene ovojnice. Moja Dolenjska razkriva, da je takrat inšpekcijska služba ugotovila najhujšo kršitev izpitnega reda, s primerom so se ukvarjali tudi kriminalisti.

Irma Grbec

Irma Grbec je tudi članica Ženskega foruma Socialnih demokratov (SD).

J. G.