Zadeve postajajo nevzdržne: V Krškem se soočajo s krajami in fizičnimi napadi Romov!

Fotografija je simbolična. (Foto: STA)

V Krškem se v zadnjem času stopnjujejo težave z Romi, posebej Romi iz nelegalnega naselja Rimš. Ti med drugim pogosto kršijo javni red in mir, kradejo okoliškim prebivalcem ter se jih lotevajo tudi fizično, je slišati opozorila.

Na problematiko je v nedavnem dopisu krškemu občinskemu svetu in vodstvu občine opozoril predsednik Krajevne skupnosti Senuše Jože Tomažin. Med drugim je zapisal, da se v naselju Rimš v zadnjih letih povečuje število Romov, prav tako gradnja nelegalnih objektov.

S tem se stopnjujejo težave, ki jih povzročajo Romi. Ti med drugim okoliškim prebivalcem kradejo poljščine, različne predmete in živali. Prihaja do vlomov v stanovanja in vikende, poškodovanj javne infrastrukture, kršenja cestno-prometnih predpisov, kraj iz trgovine na bencinskem servisu ter kršitev javnega reda in miru, navaja.

Je bila smrt človeka povezana z napadom Romov?
Tomažin med drugim tudi opozarja, da so Romi v začetku lanskega leta večkrat fizično napadli enega izmed krajanov in njegovega nečaka. Krajan je imel Downov sindrom in je decembra lani umrl, Tomažin pa pri tem ugiba, ali ni morda smrt povezana tudi z napadi Romov. Pri tem opozarja, da se problematika, poleg na Krajevno skupnost Senuše, nanaša tudi na krajevni skupnosti Raka in Leskovec pri Krškem. Med drugim je prepričan, da bi moralo podjetje HPG, na zemljišču katerega je zgrajeno naselje Rimš, pristojnim organom prijaviti motenje posesti, gradbena inšpekcija pa poskrbeti za nelegalno zgrajene objekte. V vmesnem času bi morala policija poostriti nadzor in krajanom zagotoviti varnost.

Na krški občini na navedbe Tomažina odgovarjajo, da se zavedajo položaja v romskem naselju Rimš, konkretnih rešitev pa za zdaj ne podajajo. Zapisali so le, da se bosta v reševanje težave morala aktivno vključiti družba HPG in kmetijski inšpektorat. “V tej smeri se pričakujejo prve aktivnosti že v naslednjih dneh,” so zapisali.

Več si oglejte na portalu mojeposavje.si

 • Janez Mayer

  Naš bivši precednik, ki je, v svojem od države kupljenem sokolu z zelenjavo v laseh in mantro na ustnama, letal v ameriku, da si zdravi raka, je rekel, nemojte mi dirat đipsije, no.

  https://www.youtube.com/watch?v=KI0BO575x8w

 • Antonius

  Po manjšinski vladi, ki ste nam jo s pomočjo abstinentov izvolili, si skoraj zaslužite, kar se vam dogaja.
  Janša je zelo naglas izpostavil, da bo njegova koalicijska vlada, mejo šerijatarjem neprepustno zaprla.
  Zdaj imamo kar imamo. Šerijatarje in antiJanša koalicijo.
  Bolje pozno, kot prepozno. Počasi postaja prepozno, ko se bo marsikdo prizadetih srečal še s pametjo.

  • lokec

   Anton ti zgoraj niso šerjatarji temveč naši katoliški cigani, ki radi romajo k Mariji pomagaj. Posebno radi poslušajo Slakovo muziko. Seveda pa nbene prilike ne izpustijo, da si materjalno opomorejo.

   • Imperial Commando

    Katoliški cigani? Ma pejt se srat ajga!

    • lokec

     Romi so ponavadi tiste vere kot okolje od koder izhajajo. v Ljubljani so
     v glavnem Romi iz Bosne, torej so muslimani, slovenski romi s v glavnem
     katoliki. od vere imajo najraje velike obrede, sicer pa se ne držijo
     postave. pa izjemno vraževerni so tudi.

    • Miro Jereb

     Oni gredo na take in druge shode da lahko v gužvi kej drpnejo…

    • lokec

     Imamo bele in črne cigane. Enih je veliko v Ljubljani drugih pa na podeželju.

   • Anton

    lokec spet manipuliraš s podatki, očitno tsi bil priden učenec “Kumrovške fakultete”, že res da hodijo na Brezje, kjer žicajo predh vhodom včasih celo akr v notranjosti cerkve med mašo in stem nadlegujejo nas vernike.

    sarkazem press

   • Marija

    Zato pa hodijo tja kamor si opisal.

  • Janez Mayer

   Meni je mama včasih svetovala, naj germ po Židovski u Ljubljani.
   Ker je tako ozka, da me tam pamet mora srečati, je rekla.
   Pa sem hodil tam, veliko.
   Veliko jih pa ni šlo tam nikoli, zgleda, no.

  • Marija

   Seveda bodo sedaj tudi romi izkoristili to anarhijo.Ja na južni meji niso hoteli ograje žal.Anti Jansa se maščuje,žalostno je pa to da bomo vse to dobili tudi mi.

 • Rožle

  Zakaj je fotka simboliča?
  Ker so na njej, Strojani iz Trojan ..??

  • Janez Mayer

   Ne, to so scene iz Kusturićinega filma Beli mačkon, črni mačkon….

  • rubec

   Slika je nastala ko je neki civil hotel strojanu uturit golfa tricu. Ko se je pokazala Elka, je takoj priznal, da je samo dvojka.

 • freedomfighter

  Med temi cigoti bi morali enkrat narediti selekcijo na tiste ki so se civilizirali in tiste ki se niso

 • DEATH TO COMMUNISM

  Ti paraziti zahtevajo, da se jih imenuje Romi. Romi so lahko samo tisti, ki so se integrirali, delajo, placujejo davke in spostujejo zakone. Vsi ostali so pa navadni cigani! CIGANI!!!

  • samotoje

   S tem se pa moj prijatelj Cigan Feri ne bi strinjal. On trdi, da so ti Romi neka novotarija, ki so si jo Cigani izmislili, da bi civili mislili, da Romi niso isti kot Cigani. Catch 22 po cigansko. Pardon, romsko.

 • Slovenka

  Bog mi odpusti, Romov kot skupnosti ne maram, cenim pa posameznike med njimi. Tako zaradi nas, Slovencev, kot tudi zaradi poštenih posameznikov med Romi bi morala država zaropotati in stopiti barabam med Cigoti na prste. Tudi v okolici Novega mesta so zoprni kot sto vragov.

 • Common Sense

  In če se Romi še v 500 letih niso integrirali, zakaj levičarji menijo, da se bodo negroidi iz Afrike toliko hitreje?

 • kralj matjaž

  Pravica do zasebne lastnine in pravica do osebne zaščite. Pa bo problemov hitro konec.

 • Van Der Waals

  ROME V DELOVNO TABORIIŠČE ZAPRET!

 • Broni

  Se je kdo morda vprašal, zakaj ciganov ni v Sevnici in tej občini sploh?

  • lokec

   Mogoče se Romi bojijo, da bi jih Sevničani obkradli.

 • Miro Jereb

  Svetujem da vključijo v to problematiko LGBT skupnosti…migrante…fajonka in šmarec pa naj potem to orgijo vodita. Vsi bomo veseli…garantiram.

 • Unikatna

  Oblast in policija pogrnila na vsej črti! Še Romov nimajo pod kontrolo. Zadnja leta gre vse v tri krasne, ni varnosti, ni reda, je pa dobra kaznovalna in birokratska politika…

 • Slehernik

  Organi pregona sami povedo, da jim ne morejo nič, cigani se tega zavedajo in to izkoriščajo. Vem za primer, ko so cigani odprli vrata avta, ki je stal na semaforju in so v avtu pretepli lastnika. Sredi belega dne. Nihče preganjan, nihče ovaden.

 • pesjanar

  Madona naj me nekdo razsvetli,kje hudiča so Cigani,kaj so prebegnili,sedaj berem samo o romih,bolj jih gledam bolj se mi dozdeva da so glih taki kot Cigani,so morda drugo pleme ali pa so se preimenovali v nekake “rome”??????

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!