fbpx

10-letno turško deklico našli mrtvo

Tudi danes od 9. ure naprej na območju Dragonje spet poteka iskalna akcija za pogrešano deklico, državljanko Turčije. V iskalno akcijo so bili vključeni policisti, poklicni in prostovoljni gasilci, vodniki reševalnih psov, pripadniki podvodne reševalne službe Slovenije in potapljači Slovenske vojske. Prav tako so policisti pomorske policije in URSP izvajali pregled in iskanje ob izlivu reke Dragonje v morje. Na žalost so deklico potapljači našli mrtvo.

Deklico so potapljači našli nekaj pred 13. uro,  okoli 300 metrov od kraja izginotja. V reševalno akcijo je bilo vključenih okoli sto ljudi, iskali so jo tudi z droni.

V četrtek zvečer je namreč skupina ilegalnih migrantov skušala preplavati reko Dragonjo. Na kraj so napotili štiri policiste PP Piran in še dva vodnika službenih psov. Šlo je za turško družino. 18-letnik in 5-letnik sta uspešno prečkala reko, 12-letnik je čakal na hrvaški strani, 47-letno mater je morala iz vode rešiti policija, medtem ko je deroča reka odnesla 10-letno deklico.Sara Kovač