Zbirajo se donacije za družino Pavše, ki je zaradi požara ostala brez hiše

Družina Pavše je v Požaru izgubila hišo, s svojo donacijo pa jim lahko pomagate prebroditi krizo (Foto: Koroške novice)

Sredi aprila je v naselju Vrhe v občini Slovenj Gradec zagorela stanovanjska hiša družini Pavše. Svojci prizadetih v požaru so se v ta namen odločili za humanitarno akcijo in prosijo za pomoč vse, ki jim lahko v teh težkih časih, ko so izgubili nov dom, lahko pomagate z nakazilom na transakcijski račun.

Sredi aprila se je dogodila tragedija, medtem ko je družini Pavše iz občine Slovenj Gradec zgorela hiša. Svojci prizadetih v požaru so se v ta nanem odločili za humanitarno akcijo in prosijo za pomoč vse, ki jim lahko v teh težkih časih, ko so izgubili nov dom, lahko pomagate z nakazilom na transakcijski račun.

Na kraju dogodka so posredovali gasilci PGD Sele Vrhe, Slovenj Gradec, Stari trg, Golavabuka, Pameče Troblje, Šmartno, Raduše in Podgorje, ki so požar pogasili, razkopali žarišča, jih zalili z vodo ter s termovizijsko kamero pregledali požarišče. Ogenj je v celoti uničil mansardo ter ostrešje stanovanjske hiše na Vrhah 44. Reševalci ZRCK Ravne na Koroškem so na kraju oskrbeli eno osebo. Na gasilski straži so ostali gasilci PGD Sele-Vrhe.

Foto: Koroške novice

Po požaru se je preko družbenega omrežja Facebook oglasila sestra Sandre Pavše, ki jo je prizadel požar in prosi za pomoč vse, ki bi lahko mladi družini pomagali. “Nikoli si nisem mislila, da bom javno delila zgodbo, ki je moji družini danes uničila toliko let dela in odrekanj, ampak ta trenutek mi je vseeno, kaj si mislite. Vsi prosijo javno za pomoč, pa bom tudi jaz. Moji sestri, njenemu možu in moji mami je danes zgorela hiša na sv. Neži,” je zapisala Petra.

Družini lahko pomagate tudi vi
Petra dodaja, da prosi vse, ki lahko kakorkoli pomagate, da pokličete na telefonsko številko 040-694-258 (Petra) ali nakažete denar na TRR, ki je odprt za pomoč družini. “Prosim vse mamice, ki imate doma knjige in družabne igre, da se mi javite, saj je moja nečakinja izgubila vse, kar ima najraje. Ne, ni me sram, ker nam življenje očitno še ni pokazalo dovolj. Prosim vas, pomagajte moji družini,” je še zapisala Petra.

Družini lahko pomagate z nakazilom prispevka na transakcijski račun, ki je odprt pri Delavski hranilnici.

TRR: SI56 6100 0001 8539 472. Sklic: 1704.

Namen: Pomoč po požaru družini Pavše

Sara Rančigaj