Luka Koper: Je SD zainteresirana za nadzor nad drogami?

Datum:

Včeraj smo objavili tri dokumente, ki pričajo o rabotah v Luki Koper in sindikatu žerjavistov (SŽPD), ki je dejansko izpostava skrajne Levice. V zvezi s spornim sindikatom smo navedli ponarejene izobrazbe, mobing, droge, bajne zaslužke in pogosta potovanja na Maldive ter celo umor. Po naših informacijah je dotični sindikat zlata jama, ki svojim članom omogoča bajno življenje (več). Nazadnje pa smo od zaupnega vira prejeli nekaj informacij, ki se nanašajo na vpliv drugih levih in “sredinskih” strank v Luki Koper: Svobode, SD in NSi. 

                   

Včeraj smo objavili dokumente, ki razkrivajo pestro dogajanje v Luki Koper in Sindikatu žerjavistov pomorskih dejavnosti (SŽPD), s katerim je tesno povezana stranka Levica. V preteklosti so se tako člani žerjavistov kot tudi vidni člani Levice že znašli na skupnih protestih proti privatizaciji NLB-ja. Ključno vez med sindikatom in Levico pa naj bi predstavljala tajnica spornega kadra Mladena JovičićaKatja Koraci.

Tokrat razkrivamo informacije in interese drugih levih in “sredinskih” strank v Luki Koper. Kot prvo je izpostavil Svobodo in njenega neformalnega predstavnika Mirka Bandlja, sicer predsednika nadzornega sveta v Luki Koper. Gre za političnega veterana, ki je bil med drugim generalni sekretar Drnovškove vlade.

Nekdanji minister iz kvote LDS Mirko Bandelj in odvetnik Gen-I, je neformalni zastopnik interesov Svobode v Luki Koper. Njegova uradna funkcija je “predsednik nadzornega sveta”.(Foto: STA)

To je bilo v času od 4. junija 1992 do 27. februar 1997. Prav tako je bil notranji minister v času 4. vlade, ki jo je vodil Janez Drnovšek (več, več). Znan je tudi kot odvetnik podjetja Gen-I (ki ga je leta vodil aktualni premier Robert Golob). V preteklosti je zastopal gradbenega barona Ivana Zidarja in bivšo generalno sekretarko Svobode Vesno Vuković. Bil je tudi zraven na Šahovski zvezi, ko jo je vodil Kučanov kandidat za predsednika SD-ja Milan Brglez (več). Bandelj sicer trdi, da ga “politika ne zanima”, ga pa očitno zanimata denar, ki ga služi in vpliv v Luki Koper itd.

Ima interese še vedno NSi?
Naš sogovorec se je dotaknil tudi Nove Slovenije, s katero naj bi še vedno tekli pogovori – da bi enega izmed znanih ljudi blizu vodstva zaposlili v upravi podjetja. Šlo naj bi za Boštjana Napasta, ki je že bil na čelu uprave Luke Koper. V preteklosti je bil na več vodilnih položajih, tako v Petrolu kot Geoplinu (več). Nova Slovenija je navedbe zanikala.

Luka Koper (Foto: STA)

SD naj bi bila zainteresirana za nadzor nad drogami
Za konec se je sogovorec dotaknil tudi vpliva SD-ja in poslanke Meire Hot. V stranki naj bi si prizadevali za zaposlitev svojega kadra v varnostni službi. Po mnenju sogovorca gre za “popoln škandal” z ozirom na to, da naj bi se skozi Luko Koper tovoril tudi heroin/droge. Hotova oziroma “njen klan” naj bi bil zelo zainteresiran za sodelovanje na tem področju, kar je precej sumljivo.

V nadaljevanju bomo pisali o zaposlovanju v Luki Koper po narodnosti. Slovenci so v tem primeru diskreditirana manjšina. 

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Vlada se hvali z obnovljivimi viri, v resnici smo odvisni od ruskega plina, ki ga uvozimo iz Avstrije

Slovenija je lani prvič dosegla cilj 25-odstotnega deleža obnovljivih...

Golobova pokojninska reforma: manjše pokojnine in delali bomo dlje

Danes bo potekalo prvo srečanje, kjer bodo socialni partnerji...

Na zdravnike se vrši pritisk, da pri tem morajo sodelovati…

Novomeški škof Andrej Saje se je kot predsednik slovenske...

Dve tretjini Američanov nezadovoljnih z gospodarskim stanjem države

Po anketi, ki jo je naročila medijska hiša CBS,...