Madžarski premier Orban: “Gledam države, ki nam svetujejo, kako naj živimo … in ne vem, ali naj se smejim ali jokam!”

Datum:

Madžarski parlament je konec marca s tem, ko je sprejel zakonodajo o izrednih razmerah, Viktorju Orbanu dal izredna pooblastila, s pomočjo katerih lahko v državi vlada z odloki, kar pa so mnogi kritizirali. Veliko kritik je prišlo še zlasti iz Bruslja, nekaj pa tudi s strani domače opozicije. Orban je v tem času sicer sprejel preko 100 dekretov.

“Na lepih ulicah malih mestec v civiliziranih zahodnoevropskih državah se bijejo vojne med tolpami. Opazujem države teh, ki nam svetujejo, kako naj pravilno živimo … In ne vem, ali naj se smejim ali jokam,”  je po poročanju Visegrad24 povedal madžarski premier Viktor Orban.

Ob tej priložnosti je izpostavil dejstvo, da je bil odziv Madžarske na pandemijo novega virusa “izjemen”. “Vedno smo delali v demokratičnem okviru in se bomo vrnili na običajno delovanje parlamenta, ko se bomo odrekli posebnim pooblastilom,” je bil jasen Orban. “Nato bomo vsem dali priložnost, da se opravičijo za neutemeljene obtožbe na račun Madžarske,” je še pristavil.

“Streljanje pištol in eksplozije je mogoče slišati, ko francoske specialne enote vstopajo v Dijon, da bi znova prevzele nadzor nad mestnimi ulicami, ki so jih okupirali gangi sestavljeni iz Severnoafričanov, Albancev in Čečenov,” lahko beremo v obrazložitvi kratkega videa, v katerem lahko slišimo pokanje in vidimo dim požarov. A to osrednjih medijev očitno ne zanima, saj bi v slabo luč spravilo njihove “pacifistične” borce za rasno enakopravnost.

Uradno naj bi številni “miroljubni” protesti po svetu potekali v podporo nedavno umrlemu črncu Georgeu Floydu ter naj bi predstavljali glas ljudstva za enakopravnost med rasami, a pod fasado se skriva povsem drugačna resnica. Na tovrstnih “pripetljajih” se namreč dogaja množično uničevanje zasebne in javne lastnine, tudi kulturnih in zgodovinskih spomenikov, pretepanje nedolžnih mimoidočih, množično ropanje izložb trgovin in celo uboji.

Jani Kos

Sorodno

Zadnji prispevki

Dr. Potočnik: Nastop ministrice je pokazal, da je Ministrstvo za zdravje čoln brez krmarja

Slovenija je po besedah zdravnika dr. Federica V. Potočnika...

Korupcija je tam doma, kjer ne bi smela biti. Na preveč naslovih!?

Korupcija v pravnem smislu pomeni zlorabo zaupanega položaja v...

[Video] Kje konča “humanitarna pomoč” UNRWA, ki jo podpira tudi Lenarčič

Aktualna leva oblast še vedno vztraja pri financiranju agencije...