Marmor Hotavlje do nedelje na enem največjih sejmov v Dubaju

Datum:

Podjetje Marmor Hotavlje se redno predstavlja na najbolj prestižnih jahtnih sejmih, kjer se predstavljajo z različnimi skulpturami, saj so zelo aktivni tudi v svetu umetnosti. Tako se letos ponovno udeležujejo enega največjih mednarodnih sejmov v Dubaju, ki je namenjen superjahtam ter umetnosti. Z izjemnimi skulpturami, ki so jih ustvarili v sodelovanju s češkim mojstrom stekla Vlastimilom Beranekom iz Crystal Caviar in ameriškim umetnikom Alexom Rasmussenom, se predstavljajo v VIP galeriji Marine Art, kjer lahko razstavo obiščejo le posebej povabljeni gostje. Tam se srečujejo z različnimi zbiratelji umetnin, predstavniki galerij in lastniki jaht, ki si pridejo ogledat raznovrstne skulpture iz kamna, kristala in ter ostalih materialov, ki so jih oblikovali različni svetovno znani umetniki oziroma kiparji. “Tokrat se na sejmu predstavljamo s posebnimi skulpturami Aqua in izjemno inštalacijo iz kamna ter aluminija z imenom The Tide Pool,” je pojasnil vodja razvoja novih izdelkov in trgov Sandi Čeferin.

Galerija Marine Art je odličen prostor za umetniške navdušence in zbiratelje, ki izbirajo nove umetniške kose za svoje zbirke ali jahte. Veliko razstavljenih del je na voljo za nakup, obiskovalci pa se lahko neposredno pogovarjajo z ustvarjalci del. Hkrati lahko izvejo več tudi o navdihih, ki se skrivajo za posameznimi umetninami. Po besedah Rasmussena je sodelovanje s podjetjem Marmor Hotavlje kot uresničitev njegovih sanj. “Vesel sem, da na sejmu predstavljamo kolekcijo The Tide Pool, za katero sem črpal navdih v naravi. Z računalniškimi orodji pa smo ustvarili nekaj lepega in organskega,” je dejal Rasmussen.

Umetniška galerija na sejmu v Dubaju je namenski razstavni prostor, kjer lahko obiskovalci uživajo v skrbno izbranem izboru umetniških del lokalnih in mednarodnih umetnikov. Galerija prikazuje vrsto del, ki črpajo navdih iz morja, morskega življenja in življenjskega sloga čolnarjenja, kar zagotavlja edinstven pogled na stičišče med umetnostjo in navtiko. V sklopu sejma so se udeležili tudi najimenitnejšega dogodka, kjer so se srečali z ustvarjalci jahtnega sveta in vsemi ključnimi akterji v tej sferi. Med drugim je sejem obiskal tudi dubajski šejk Mohamed Bin Rašid Al Maktum.

V podjetju so zelo ponosni na hotaveljsko dediščino, ki jo vsi poznajo in si jo prizadevajo ohraniti v najboljši možni obliki. Strankam nudijo celovite rešitve – od ideje do končnega produkta. Tako zamisli spreminjajo v resničnost, kjer je lahko stranka vključena v celoten proces. S popolno kombinacijo moderne tehnologije in tradicionalne ročne obdelave kamna pripeljejo obdelavo kamna do popolnosti.

Njihov cilj je zagotoviti vrhunske izdelke, ki bodo s svojo lepoto navduševali še dolgo po našem času. Predvsem pa želijo ljubezen do kamna negovati še naprej. Kljub napredni tehnologiji spretne kamnoseške roke nimajo nadomestka, zato bo to umetniško ročno delo za vedno ostalo najpomembnejši del procesa. »Oblikovanje kamna v izdelek ali umetniško delo je zahtevna naloga, ki jo zmorejo le roke veščih kamnosekov. Spretno jih oblikujejo v oblike, ki nas pritegnejo s skrivnostnostjo materiala in osupljivo lepoto,« je še dejal Čeferin.

V zadnjih dveh desetletjih so opremili več kot 140 mega jaht. Z razvojem novih metod in tehnik so dosegli in presegli zahteve ter sanje naročnikov, saj z vsakim projektom nenehno premikajo meje kamna. Poleg jaht opremljajo luksuzna stanovanja in vile, hotele, poslovne in stanovanjske objekte, izdelujejo kamnito pohištvo, spomenike, fontane in druge umetnine, trenutno pa stopajo v svet opremljanja privatnih letal. Obnavljajo in ohranjajo tudi kulturno dediščino. Vsak kamen skriva umetnine in njihova vizija je, da jih dvignejo na novo raven.

Mednarodni jahtni sejem v Dubaju poteka med 1. in 5. marcem v dubajskem pristanišču. Namenjen je vsem tistim, ki si želijo raziskovati luksuzne mega jahte, kupiti plovilo ali se peljati s katerim izmed njih. Na sejmu razstavlja več kot 800 blagovnih znamk in podjetij, zato je tudi ultimativna navtična destinacija za proizvajalce in dobavitelje, ki se lahko srečajo z navtično elito.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Tina Gaber kljub Golobovim zagotovilom promovirala drago restavracijo

Spremljevalka predsednika vlade Tina Gaber je pričela znova oglaševati...

Aktivistični levičarski norci jih v ZDA končno dobivajo po grbi

Študentski "revolucionarji" v ZDA so jih začeli dobivati po...