Maročan z nožem napadel policiste na špansko-maroški meji

Datum:

Varnostne kamere so ujele trenutek, ko so policisti obvladali Maročana, ki je v rokah vihtel nož in vpil: “Allahu akbar!” oziroma “Alah  je velik!” ter druge arabske vzklike. Do dogodka je prišlo na špansko-maroški meji španske enklave Melilla v severni Afriki. V napadu je bil policist zaboden v roko. 

Do napada je prišlo bo 7:45 zjutraj blizu močno varovanega mejnega prehoda Beni Ansar v Maroku. Napad je že potrdil španski notranji minister Juan Ignacio Zoido. Moški, za katerega oblasti domnevajo da je maroškega porekla, je stekel proti varovani ograji, izvlekel nož ter začel groziti policistom, ki so varovali mejni prehod. Napadalec je enega izmed policistov zabodel v roko, nakar je skupina policistov začela odvračati njegovo pozornost, drugi policist pa mu je od zadaj v glavo vrgel rdečo cestno oviro in ga s tem podrl na tla. Policija je Maročana nato v trenutku vklenila in aretirala.

Enklava je ozemlje določene države, ki ga z vseh strani obdaja ozemlje druge države.

Dogodek se je zgodil v španski enklavi Melilla v severni Afriki. Španija ima na tem območju dve enklavi, Melillo in Ceuto. Tu poteka edina kopenska meja Evropske unije z Afriko, posledično pa že od leta 2014 tu stalno prihaja do vdorov afriških migrantov, ki se skušajo skozi špansko ozemlje prebiti do Evropske unije. Obe enklavi obdajata visoki ograji, zato migranti pogosto plavajo ob obali in nato skušajo priti noter.

Do zadnjega množičnega poskusa vdora migrantov na tem območju je prišlo 1. januarja, ko je dvojno ograjo med Marokom in Ceute poskušajo preskočiti okoli 1000 migrantov.

U. V.

Sorodno

Zadnji prispevki

V berlinskih bazenih bo zaradi migrantov potrebna posebna aplikacija

Na zunanjih nemških bazenih bodo primorani prihajajočo poletno sezono...

Trije ustavni sodniki: Večina Ustavnega sodišča je prekoračila zakonska pooblastila!

Trije ustavni sodniki so se ogradili od današnje izjave...

Janša: Nika Kovač vodi Soroševo kampanjo za razkroj Evrope

"Soroševa kampanja Inštituta 8. marec za razkroj Evrope. Formula...

[Video] Čadež: Moje imenovanje na vrh “leve utrdbe” je bilo kot biku pokazati rdečo zastavo!

"Meni uradno očitajo stvari, za katere nimajo nobenih dokazov,...