Maroške oblasti v zvezi z brutalnim obglavljenjem skandinavskih deklet pridržale špansko-švicarskega državljana

Datum:

Maroške oblasti so v povezavi z brutalnim obglavljenjem skandinavskih deklet pridržale skrajneža z dvojnim državljanstvom Španije in Švice. Ta naj bi bil lokalni rekruter Islamske države, skrajneže pa je učil tudi komunicirati s pomočjo novih tehnologij.

V povezavi z brutalnim umorom mladih skandinavskih deklet, 24-letne Danke Louise Jespersen in 28-letne Norvežanke Maren Ueland, ki sta bili s strani skrajnežev obglavljeni v maroškem Atlasu, so oblasti skupno pridržale že 18 oseb, vključno s štirimi domnevnimi pripadniki skrajne skupine Islamska država. Tokrat mediji poročajo, da so pridržali tudi dvojnega državljana Španije in Švice, za katerega verjamejo, da je v Maroku deloval kot rekruter skrajnežev. Kot še poroča RT, naj bi ta prav tako učil nekatere izmed aretiranih komuniciranja z novimi tehnologijami. Maročane in podsaharske Afričane naj bi tako pomagal pripravljati na izvedbo terorističnih napadov v državi.

Zločin je pretresel svet
Trupli mladih skandinavskih turistk sta bili najdeni 17. decembra, brutalnost njunega umora pa je pretresla svet. Obglavljeni sta bili najdeni v odročnem turističnem območju v bližini Marakeša, njun umor pa so skrajneži tudi posneli. V Maroku sicer ni bilo večjega terorističnega napada vse od aprila 2011.

Louisa Jespersen in Maren Ueland (Foto: Twitter)

J. Ž.

Sorodno

Zadnji prispevki

Še naslednjih pet let

"Njene napovedi so dovolj splošne in všečne vsem stranem,...

Zakaj ni slovenske zastave, kjer nastopa državna predstavnica?

Slovenska državna zastava simbolizira zgodovinski pogum skozi stoletja, ki...

Ruska mornarica je izgubila pomorsko bitko na Črnem morju

Ruska črnomorska flota je pred vojno z Ukrajino vzbujala...

Neverjetno veliko Američanov podpira politično nasilje

Ameriška politična resničnost je vedno bolj podobna slovenski. "Pajdaška"...