Med prazniki prijeli blizu 400 ilegalcev in tri tihotapce

Datum:

Med velikonočnimi prazniki so brežiški in belokranjski policisti ob meji s Hrvaško prijeli kar 369 ilegalnih migrantov. Koprski policisti so obravnavali 9 nezakonitih prehodov slovenske meje.

Ilegalne migracije so še dalje pereča tema in varnostni izziv. Namesto da bi jih popolnoma odvrnili, namerava država postaviti dva azilna centra in dodatno ogroziti tamkajšnje prebivalstvo.

Policisti policijske postaje Metlika so v soboto nekaj po 12. uri v Drašičih kontrolirali voznika osebnega avtomobila Volkswagen passat nemških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 37-letni državljan Litve prevaža pet državljanov Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo.

V soboto popoldne je na mejni prehod Metlika na vstop v Slovenijo pripeljal voznik osebnega avtomobila Volkswagen passat ukrajinskih registrskih oznak. 41-letni državljan Ukrajine je prevažal pet državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.

V nedeljo nekaj po 20. uri so na Obrežju kontrolirali voznika osebnega avtomobila znamke Volvo nizozemskih registrskih oznak. 60-letni državljan Nizozemske je prevažal štiri državljane Kitajske, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.

Državljanom Litve, Ukrajine in Nizozemske so odvzeli prostost, jih pridržali in jim zasegli vozila.

Preostalih 355 nedovoljenih prehodov meje

Policisti so med petkom in torkom na območju policijske postaje Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Kapele, Jereslavec, Rakovec, Loče, Nova vas pri Mokricah, Slovenska vas, Velika Dolina, Čatež ob Savi, Rajec, Bukošek, Brezovica na Bizeljskem, Podgračeno) izsledili in prijeli 104 državljane Sirije, 59 državljanov Afganistana, 31 državljanov Maroka, 30 državljanov Indije, 25 državljanov Bangladeša, 24 državljanov Pakistana, 14 državljanov Turčije, 11 državljanov Nepala, sedem državljanov Mongolije, štiri državljane Kameruna, tri državljane Palestine, po dva državljana Rusije, Iraka,  Somalije, Konga, Sierra Leone in po enega državljana Irana, Alžirije in Kitajske.

Na območju policijske postaje Črnomelj (Žuniči, Preloka, Miliči) so prijeli 28 državljanov Sirije, državljana Maroka in državljana Alžirije.

Na območju policijske uprave Koper so policisti obravnavali 9 nezakonitih prehodov državne meje.

C. Š.

Sorodno

Zadnji prispevki

Jenull nevarno situacijo z migranti izkoristil za norčevanje iz mladih deklet

Čeprav je celo policija potrdila novico o tem, da...

Humanitarec, ki je kolesaril proti Janševi vladi, danes vidno razočaran …

Da je vedno več tistih, ki so razočarani nad...

Ko se zakulisna politična moč seli iz Murgel na ljubljanski Magistrat in …

Sobotni maratonski kongres Socialnih demokratov (beri nekdanjih komunistov) v...