Med ujetimi ilegalnimi migranti tudi 32 Rusov

Datum:

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 62 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško, in sicer 58 na območju PU Novo mesto ter po dva na območju PU Kranj in PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali 32 državljanov Rusije, 11 Kube in 5 Alžirije.

                   

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1349 klicev. Med 538 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 110 prometnih nesreč, 35 kršitev javnega reda in miru ter 114 kaznivih dejanj. V 103 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v sedmih nesrečah pa so bili udeleženci lažje poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so osmim voznikom zasegli vozilo.

Ob 7.21 je v bližini naselja Nemški Rovt, občina Bohinj, osebno vozilo zapeljalo s cestišča. Gasilci PGD Bohinjska Bistrica so prometno in požarno zavarovali kraj dogodka in dvignili vozilo nazaj na cestišče. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Ob 15.48 se je v naselju Dobravlje, občina Ajdovščina, osebno vozilo prevrnilo na streho. Gasilci GRC Ajdovščina so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč policistom. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Ob 15.59 je v naselju Tolsti Vrh pri Ravnah na Koroškem trčilo pet vozil. Gasilci KGZ Ravne na Koroškem so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje, z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine, očistili cestišče in nudili pomoč ostalim službam. Reševalci ZRCK Ravne na Koroškem so tri poškodovane osebe oskrbeli na kraju in jih prepeljali v nadaljnjo oskrbo v SB Slovenj Gradec.

Ob 16.08 so v naselju Moste, občina Komenda, trčila tri osebna vozila. Gasilci PGD Moste in Kamnik so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje, z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine, očistili cestišče in usmerjali promet. Reševalci NMP Kamnik so udeležence na kraju pregledali in eno poškodovano osebo prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 16.16 sta na avtocesti Brezovica–Vrhnika, občina Brezovica, trčili kombinirano in osebno vozilo. Pri tem se je kombinirano vozilo prevrnilo na streho. Gasilci GB Ljubljana in PGD Stara Vrhnika so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje na vozilih in postavili pivnike v bližini potok. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Ob 22.27 sta v križišču Kajuhove ulice in Letališke ceste v Ljubljani trčili osebni vozili. Poškodovanih oseb ni bilo. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in nevtralizirali razlite motorne tekočine.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 22 intervencij na javnem kraju, 13 pa v zasebnih prostorih. Kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so petim osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 50 tatvin, 31 vlomov, 17 poškodovanj tuje stvari, pet kaznivih dejanj nasilja v družini, štiri kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, štiri grožnje, po eno povzročitev telesne poškodbe, drzno tatvino ter ponarejanje denarja.

Portal osrednje Slovenije

Sorodno

Zadnji prispevki

Sukičeva vrača udarec: Kordiša je označila za kanibala v lastnih vrstah!

Dobrodošli v bizarnem svetu Levice. V svetu, v katerem...

Četrtkova Tarča je znak, da so odnosi v koaliciji že bili skrhani

Evropski poslanec iz vrst SD Matjaž Nemec je v...

Jedrska renesansa v svetu, Slovenija pa jo sabotira

Jedrska energija se na svetovnem nivoju vrača kot način...

Velika zmaga SDS; vladajoča koalicija doživela poraz

Za nami so evropske volitve, ki so pozitivno prevetrile...