Mediji so zamolčali, da je bil množični morilec, ki je izvedel najnovejši strelski napad v ZDA, preoblečen v žensko

Datum:

To so vam mediji – ki so kot vedno ob strelskih napadih nakladali o “desnih skrajnežih” – povsem zamolčali. In to ni bilo prvič,” je poslanec SDS Branko Grims s svojim zapisom na Twitterju opozoril na problem pristranskega in neobjektivega poročanja tako svetovnih kot slovenskih medijev.

Po tem, ko je v strelskem napadu v Highland Parku na praznovanju Dneva neodvisnosti 22-letni Robert Crimo III streljal na družine in pri tem ubil šest ljudi, so mediji zamolčali informacijo, da je strelec pobegnil preoblečen v ženska oblačila. Prikrivanje informacij in manipuliranje z njimi je pereča problematika poročanja današnjih medijev, s čimer vplivajo na določene odločitve in miselnost ljudi, da sprejmejo celo tiste stvari, ki jih normalni svet ne bi, kar je izpostavil tudi Branko Grims s svojim zapisom na Twitterju.

V povezavi s strelskim napadom 4. julija v Highland Parku je bilo znanih kar nekaj dejstev, vendar ni bil znan način, s katerim je strelec sprva pobegnil policiji, ki so ga iskali ure in ure ter preiskovali podrobnosti o njegova identiteti. Sprva je prišlo do zmede, ker ‘Bobby’ Crimo ni ustrezal prvotnemu opisu očividcev. Večina tistih, ki so ga videli bežati s kraja dogodka, je opisala moškega brez tetovaž in dolgih črnih las. Zdaj vemo, zakaj ga je bilo sprva tako težko določiti oziroma so se določeni mediji potrudili, da bi prikrili informacijo, ki bi bila ključna za preiskavo, pa vendar škodljiva določeni zahodni ideologiji LGBTQ, ki še kar vztraja pri normalizaciji zadev, ki za človeka z zdravo pametjo niso “normalne”.

Ni prvič, da so mediji zamolčali pomembno informacijo
Razkritje ključne informacije za pregon napadalca je komentiral tudi poslanec SDS Branko Grims, ki je s svojim zapisom opozoril na problematiko medijev, ki določene informacije prikrivajo in z njimi manipulirajo: “To so vam mediji – ki so kot vedno ob strelskih napadih, nakladali o desnih skrajnežih – povsem zamolčali: slika množičnega morilca, ki je izvedel najnovejši strelski napad v ZDA, ter potrditev policije, da je bil res preoblečen v žensko tudi v času zločina. In ni prvič tako.”

Narednik okrožja Lake County Christopher Covelli je na torkovi tiskovni konferenci povedal, da je Crimo po tem, so ga je policija ujela po osemurnem pregonu, nosil ženska oblačila, kar naj bi mu omogočilo, da se je lahko zlil z množico paničnih obiskovalcev parade, ki so bežali s prizorišča pokola, prav tako je uporabil ličila, da bi zakril svoje tetovaže na obrazu. Dejal je, da ne more potrditi, ali je osumljenec takrat nosil tudi lasuljo, pišejo tuji mediji. Narednik Covelli je povedal, da je gospod Crimo na pot parade 4. julija v Highland Parku, kjer so se družine, prijatelji in lokalni prebivalci zbrali na praznovanju dneva neodvisnosti, vzel puško v stilu AR-15.

Obtožen umora prve stopnje
Osumljenec streljanja v Highland Parku naj bi napad vnaprej načrtoval več tednov in je kot krinko nosil ženska oblačila, da je lahko pobegnil s prizorišča množičnega streljanja, kjer je po navedbah organov pregona ubil šest žrtev. Robert Crimo III, 21-letni domačin, je bil aretiran v ponedeljek zvečer po osemurnem lovu. Zasačili so ga med vožnjo po avtocesti v Illinoisu v materinem avtomobilu. Policija ga je pridržala, v torek pa je bil obtožen umora prve stopnje.

Tanja Brkić

Sorodno

Zadnji prispevki

Še naslednjih pet let

"Njene napovedi so dovolj splošne in všečne vsem stranem,...

Zakaj ni slovenske zastave, kjer nastopa državna predstavnica?

Slovenska državna zastava simbolizira zgodovinski pogum skozi stoletja, ki...

Ruska mornarica je izgubila pomorsko bitko na Črnem morju

Ruska črnomorska flota je pred vojno z Ukrajino vzbujala...

Neverjetno veliko Američanov podpira politično nasilje

Ameriška politična resničnost je vedno bolj podobna slovenski. "Pajdaška"...