Mediji sodelujejo z levico pri promociji laži, da država doplačuje dodatek do minimalne plače

Datum:

“Kljub nenehnim popravkom ekonomsko pismene javnosti večina medijev že dalj časa vztrajno ponavlja laž, da država doplačuje razliko do minimalne plače. Slovenski mediji ste škodljiv element v družbi in si zaslužite ves gnev, ki ga ljudje zlivajo po vas,” je uporabnik Twitterja komentiral zapis na spletni strani 24ur, enega izmed medijev, ki stalno promovirajo vladno laž, da je država tista, ki doplačuje dodatek do  minimalne plače. To ne drži – vedno ga doplačuje delodajalec.

“… nimajo niti dovolj za minimalno plačo in jim to sramoto pokriva država,” so zapisali v enem od člankov na 24ur.com. Trditev, da dodatek do minimalne plače krije država, ne drži, tako zapis (kljub temu, da je bilo o tem že neštetokrat govora) pa namiguje, da mediji sodelujejo z levico pri promoviranju lažnih trditev sebi v korist. Podjetje oziroma organizacija, kjer ste zaposleni, je odgovorno za kritje razlike do minimalne plače (če ste zaposleni za polni delovni čas).

“Popravek @24ur_com! Dodatek do minimalne plače krije delodajalec, ne pa država, torej zdravstveni zavodi. Žal je poklic po kolektivni pogodbi, sklenjen iz strani sindikatov, tak, da je sistematizirano delovno mesto v plačnem razredu izpod minimalne plače,” se je glasil še en zapis uporabnikov na Twitterju. Precej neprimerno je, da si mediji, ki naj bi obveščali javnost, tako pogosto dovolijo take napake, saj je to tematika večine pogovorov. 

Osrednji mediji, ki so svojo zvestobo levi vladi že neštetokrat dokazali in vsakodnevno sodelujejo pri njihovih zarotah, so se očitno odločili, da zanje promovirajo še eno laž več, in sicer, da je država tista, ki doplačuje oziroma krije znesek do minimalne plače. Vendar ni tako, doplačuje ga delodajalec oziroma podjetje, v katerem je oseba zaposlena.

https://twitter.com/DavidNovak17/status/1599087729882836992?s=20&t=i4fADqcJi62nO6bRlB2GfQ

Naslov članka na portalu je “Kam se je izgubilo zdravniško poslanstvo”, govori pa o premajhnem plačilu zdravnikov. Dejstvo je, da je v skladu z veljavno zakonodajo delodajalec pristojen in odgovoren za pravilno uvrstitev zdravnika na ustrezno delovno mesto in posledično v pravilni plačni razred. Delodajalec se mora pri uvrstitvi zdravnika na ustrezno delovno mesto opirati na določila Zakona o sistemu plač v javnem sektorju in Posebnega tarifnega dela Kolektivne pogodbe za zdravnike in zobozdravnike v Republiki Sloveniji zaradi realizacije Zakona o sistemu plač v javnem sektorju (aneks).

Ana Horvat

Sorodno

Zadnji prispevki

Razgledno ploščad na Svetem Vidu uradno predali v namen

Priljubljena pohodniška točka je od letos bogatejša za novo...

Bo policija ustavila nasilneža na Možino preden bo prepozno?

"A kdo pozna tega tipa? Prejle se je drl...

Član Ruparjevega društva, Suad Muslimović, deležen groženj s strani skrajnih levičarjev

Četrtkova novinarska konferenca društva 1. oktober se je začela...

Nočna zapora Dunajske ceste

Zaradi dostave konstrukcije viadukta bo danes in v nedeljo...