Mesija, mesija prihaja! Ime mu je Aleksander Čeferin

Datum:

Nekoliko čuden naslov za nekoga, ki se v svojem svetovnonazorskem pogledu nagiba v desno, boste rekli. A drži. Ko se večina kristjanov pripravlja na prihod našega odrešenika Jezusa Kristusa, se globoka država že pripravlja na prihod svojega. Ime mu je Aleksander Čeferin. Človek na čelu Evropske nogometne zveze (UEFA), človek, ki je pripeljal maske iz Kitajske, človek, ki po medijih govori, da je zdajšnja vlada preveč črnogleda. Človek, ki ima toliko denarja in je tako zavarovan, da se mu sanja ne, kaj se dogaja ljudem tukaj, na Zemlji.

                   

Pred tedni, ko smo izvedeli za prvo donacijo Alibabe, ki naj bi jo uredil Čeferin, sem bil seveda vesel. Normalno. Ne glede na politične poglede se človek razveseli vplivnih Slovencev, ki prispevajo svoj delež v boju proti epidemiji. Takrat smo še vsi mislili, kako je Čeferin vpliven, da lahko kar tako dobi maske pri enem največjih trgovcev na svetu. No, kasneje se je izkazalo, da je Jack Ma, lastnik podjetja Alibaba, te maske delil povsod, po vsem svetu. Le Čeferin si je v Sloveniji naredil reklamo. Takrat me je začelo nekoliko skrbeti. Vlada je sprejela ukrepe za zajezitev epidemije, nobenega aplavza. Vlada je sprejela ukrepe za pomoč prebivalcem, vredne 3 milijarde evrov, nobenega aplavza. Vlada je pripeljala 66 ventilatorjev, 1.836.000 trislojnih mask, 401.260 mask FFP2, 24.486 zaščitnih oblek in plaščev, še vedno nobenega aplavza. Aleksander Čeferin pa si je prilastil zasluge za globalno donacijo Alibabe in se s 300.000 maskami zapisal v srca vseh Slovenk in Slovencev.

Ni treba posebej poudarjati, da je njegova gesta, v katere iskrenost ne dvomim, dobila petkrat več medijskega prostora kot katerikoli ukrep vlade. Si predstavljate, da vlada razdeli 3 milijarde evrov med prebivalce in režimskih medijev to ne zanima. Da predsednik vlade pozove k spoštovanju ukrepov, režimski mediji pa to predstavijo kot novo diktaturo. Da zdravstvo dela noč in dan in ga ni na naslovnicah režimskih medijev. Aleksander Čeferin pa je.

Pa poglejmo, kdo je Aleksander Čeferin. Je del odvetniške družbe, ki je najbolj zaslužila z zastopanjem družine Janković. Vsi milijonski odpisi, o katerih režimski mediji niso poročali. Se jih spomnite? In tista tekma v Bergamu, kjer se je zbralo 40.000 ljudi in po kateri je v Italiji epidemija eksplodirala. Veste, kdo ni prepovedal tiste tekme? Aleksander Čeferin. Ker je podlegel pritiskom nogometnih lobijev, da tekme morajo biti, da se denar mora valiti. In ta človek nam bo zdaj solil pamet, kako naj se obnašamo v krizi? Resno!

Še hujše kot to, da človek ni primeren, da govori o tem, kako se spopasti s krizo, pa je dejstvo, da so ga zavedeni ljudje sprejeli kot novega mesijo. Čeferina za predsednika vlade, Čeferina za predsednika države, so pisali po Facebooku in po Twitterju. Zakaj že? Ker je »zrihtal« 300.000 osnovnih mask? Ker je dovolil nogometno tekmo v Bergamu? Ker ni za Slovenijo v vsem svojem življenju naredil ničesar? Zakaj mu moramo biti hvaležni? To, da nekdo uporabi svoje zveze, je pohvalno, da pa ga zato kar postavljajo na najodgovornejšo funkcijo v državi, pa je infantilno. Lepo kaže na stanje demokracije v Sloveniji in na popolnoma zmanipulirane možgane preprostega volivca.

Je morda kdo ploskal Janezu Janši, ko je po zvezah pridobil pošiljko mask, ventilatorjev in plaščev iz Češke? Mu je kdo ploskal, ko je po zvezah pridobil pomoč Madžarske in Poljske? To je njegovo delo, bodo rekli levičarji, Čeferin pa pomaga le iz dobrote svojega srca. Mar res? Zakaj pa potem najde čas za tovrstno medijsko reklamo? Postal je zvezda levih medijev, zvezda globoke države. Človek, ki bo na naslednjih volitvah porazil Janšo, da bo lahko vse spet tako, kot je bilo.

Osebno me veseli, da je prišlo do zamenjave oblasti. Janša in njegovi partnerji so ta trenutek edini dovolj zreli, da nas lahko varno pripeljejo čez epidemijo. Edini dovolj zreli, da tudi po epidemiji uredijo razmere. Na levi strani pa so ostali le užaljeni hubabuba revolucionarji iz stranke Levica in ostareli revolucionarji iz Socialnih demokratov, ki delajo vse, da bi bilo huje, kot mora biti. Nekdo je celo zapisal: “Malo smrti pomeni, da so vladni ukrepi prestrogi in jih je treba odpraviti.” Vidite. Ti ljudje ne razmišljajo, da je malo smrti morda zaradi ukrepov vlade. Če nas torej umre premalo, je kriv Janša, ker izvaja diktatorske ukrepe. Če nas umre veliko, je spet kriv Janša, ker ukrepi niso bili dovolj strogi. To je logika tistih, ki so zavozili in ki v tem trenutku ne nosijo odgovornosti. Zato se lahko mesci, kordiši in čeferini pritožujejo, kaj vse je narobe. Oni ne bodo izgubili ničesar, iz krize lahko le pridobijo. Ko pridejo naslednje volitve, pa se splača spomniti, kdo je ležal na kavču in kritiziral in kdo garal 24 ur na dan, da smo relativno uspešno prebrodili to krizo.

Aleksander Rant

Sorodno

Zadnji prispevki

Kulturni boj je zadnja “deviza” levice

"S tem bi radi na plano potegnili devizo, ki...

Prepoved Airbnb bo stanovanjsko krizo še poglobila

Kot smo že pisali tukaj, je stranka Levica glavni...

Za samopromocijo bi tudi lagal

Kako daleč gre lahko posameznik za pridobivanje "všečkov", slave...

Ali so partizani osamosvojitelji? Malo morgen!

Predsednica države Nataša Pirc Musar je ob dnevu državnosti...