Migrant priznal, da je prišel v Nemčijo, zato da bo lahko do konca življenja živel lagodno na račun socialnih prispevkov

Datum:

Prosilec za azil iz Somalije, ki je kot migrant prispel v Nemčijo, je v intervjuju z litovskim novinarjem povedal, da je tja prišel z namenom, da mu do konca življenja ne bo treba več delati in da bo lahko živel dobro in lagodno življenje na račun davkoplačevalcev. Povedal je tudi, da bo po tem, ko bo prejel nemško državljanstvo, v državo pripeljal tudi svojo desetčlansko družino.  

Novinar iz novičarskega litovskega portala Lietuvos Rytas je azilni center obiskal v tretjem največjem nemškem mestu München, kjer se nahaja 1200 prosilcev za azil iz Libije, Somalije in Sudana.  

Litovski novinarji so bili presenečeni, ko so nekateri izmed Somalcev pri odgovarjanju na vprašanja v intervjuju razkrili, da nimajo interesa za delo. Speisa  poroča, da je eden izmed njih povedal, da se je zaradi velikodušnih prispevkov in dobrih javnih storitev odločil, da bo ostal v Münchnu.

“Rad bi se sprehajal, ne pa delal”
Abdullah je povedal, da se je sposoben naučiti nemškega jezika, in dodal, da je to stvar, ki mu bo predstavljala prioriteto. Na vprašanje, katero delo bi lahko opravljal, je dejal: “Ne, ne. Rad bi se sprehajal, ne pa delal,” in dodal, da želi živeti med tem, ko biva v Nemčiji. Migrant je brez zadržkov povedal, da je v Nemčijo prišel z namenom, da bi lahko celo življenje živel na račun socialnih prispevkov, in dodal, da bo po prejetju nemškega državljanstva v Nemčijo pripeljal tudi svoje družinske člane. “Imam zelo majhno družino, ki jo sestavlja samo 10 ljudi: moji starši, bratje in sestre.”

Foto: STA
Foto: STA

Prosilci za azil v centru dobijo zastonj hrano, jezikovno izobraževanje, medicinski pregled in zobozdravstveno oskrbo, v centru pa lahko preživijo do največ 8 tednov. Abdullah je v intervjuju razkril, da s to informacijo ni seznanjen, in dodal, da so mu obljubili, da bo lahko v centru ostal celo življenje. “Samo osem tednov? Ne, jaz bom tukaj ostal za vedno.”

N. Ž.

Sorodno

Zadnji prispevki

Aktivistični levičarski norci jih v ZDA končno dobivajo po grbi

Študentski "revolucionarji" v ZDA so jih začeli dobivati po...

Fico ni več v smrtni nevarnosti

Slovaški premier Robert Fico ni več v smrtni nevarnosti,...

[Ekskluzivno] Brutalne čistke Svobodnjakov: Doktorja kemijskih znanosti vrgli na cesto

Jutri bi se moral Zvone Čadež, odstavljeni direktor URI...