Migranti na socialnih pomočeh nezadovoljni z bančnimi karticami, ki jim jih je izročila francoska vlada! Radi bi dvigovali gotovino?!

Datum:

Migranti, odvisni od socialne pomoči, so se pritožili, ker z novimi bančnimi karticami, ki jim jih je izročila francoska vlada, ne morejo dvigovati gotovine. Gre za kartice ADA, ki so bile 5. novembra dane v uporabo in omogočajo migrantu uživanje socialnih prejemkov v znesku 190 evrov na osebo, medtem ko na šestčlansko družino nanese do 660 evrov, poroča Infomigrants. 

Ker bančna kartica tistim, ki so jo dobili v roke, ne dovoljuje, da bi lahko dvigovali gotovino, se migranti pritožujejo, da naj bi se v večini trgovin soočali s težavami, zaradi česar naj bi bilo njihovo življenje oteženo.

25-letna migrantka Dalaise iz Malija, ki prebiva v francoskem mestu Naintré, se pritožuje, da bi bilo precej lažje in cenejše, če bi lahko kupovala hrano v lokalnih trgovinah. “S to bančno kartico moramo v supermarket, kjer pa denar hitro gre,” je zatrdila. “Ne morem kupiti bagete za en evro, ker velikokrat velja pravilo, da mora minimalni znesek plačila znašati pet evrov,” pa je v znak pritoževanja zatrdil 25-letni migrant Bilal iz Afganistana, ki živi v Rennesu v Bretaniji. 

Foto: epa

Francija napovedala spremembe
Po soočanju s kritikami, se je francoska vlada odločila, da bo v supermarketih kmalu na voljo naprava, ki bo vračala nazaj gotovino, poroča Voice of Europe. Madžarska vlada je že večkrat zaporedoma izrazila nasprotovanje, da se migrantom z bančnimi karticami daje dostop do gotovine, namreč zagovarjajo prepričanje, da bančne kartice krepijo moč trgovcev z ljudmi, ki s svojo dejavnostjo posledično ogrožajo varnost Evrope.

Hana Murn

Sorodno

Zadnji prispevki

Trump ob koncu konvencije RNC napovedal deportacijo nezakonitih priseljencev in podpornikov Hamasa

Donald Trump je tudi uradno republikanski predsedniški kandidat. Nominacijo...

Ministrica se še naprej trudi razdeliti neuporabne Linux računalnike

Ministrica za digitalno preobrazbo  Emilija Stojmenova Duh bi morala...

Vlada želi davčno uničiti še eno priljubljeno obliko podjetništva

Vlada Roberta Goloba pripravlja nov predlog zakona o dohodku...

Ni služb: Švarc Pipanova, Škoficeva in Kaja Širok ostajajo na nadomestilih

Robert Golob je ta mesec prejel 6726 bruto ali...