Mineva 40 let od masakra v Jonestownu: Še danes ni jasno, ali je šlo za množični umor ali samomor, v vsakem primeru pa je kriva komunistična ideologija

Datum:

V nedeljo je minila 40. obletnica masakra v Jonestownu, kjer je v dogodku, za katerega se javnost še danes ne strinja ali je šlo za množični umor ali množični samomor, umrlo prek 900 Američanov, kar je bila največja hkratna izguba civilnih življenj v zgodovini ZDA, neslavni rekord je trajal vse do 11. septembra 2001. Jasno pa je nekaj: tudi tukaj je izgubo življenj povzročila toksična komunistična ideologija!

Še danes si javnost ni edina, ali je šlo pri t. i. masakru v Jonestownu za množični umor, ali množični samomor, izmed 908 mrtvih članov Templja pod vodstvom Jima Jonesa jih veliko v resnici ni želelo umreti. Petnajst članov kulta je namreč z manjšim letalom kljub obstreljevanju s strani Rdečih brigad odletelo skupaj z ameriškim kongresnikom Leom Ryanom, še enajst pa jih je prej odšlo pod pretvezo, da odhajajo na piknik. Po tem je uspelo preživeti le še odvetnikoma in posameznikom, zadolženim, da odnesejo denar na sovjetsko veleposlaništvo. Masaker se je pričel, ko so članom razdelili pijačo s strupom, za katero so rekli, da je Kool–Aid, v resnici pa je šlo za sok iz grozdja s pomirjevalom Valium in s cianidom, so pripovedovale redke preživele priče. Grover Cleveland Davis je pojasnjeval: “K ničemur me ni prisilil. Prav tako nikomur ni nič injeciral nihče se ni upiral pitju strupa. To so storili prostovoljno.”

Med masakrom nastal 43 –minutni zvočni posnetek dogajanja
Med množičnim samomorom je bil po poročanju portala Breitbart posnet grozljiv 43-minutni zvočni posnetek dogajanja, na katerem se med drugim sliši jok otrok, Jones pa je udeležene miril: “Nehajte s to histerijo! Socialisti in komunisti ne umiramo na tak način! Ne bomo tako umrli! Umreti moramo z dostojanstvom!” Številni člani kulta so temu pritrjevali, na posnetku se sliši še sledeč glas: “V užitek m je bilo z vami hoditi po revolucionarni poti. Ne bi si želela ničesar drugega kot dati življenje za socializem in komunizem in za to se najlepše zahvaljujem Očetu!” Le ena članica kulta se je odločila temu upreti, pri čemer pa je ni nihče podprl. Christine Miller je voditelja kulta Jonesa in ostale prepričevala, naj ne storijo samomora in naj namesto tega emigrirajo v Sovjetsko zvezo.

Trupla so ležala drug preko drugega (Foto: Facebook)

Jones s komunizmom popolnoma opral možgane sledilcem, ženska tudi v Georgetownu otrokom prerezala vratove!
Kako močno je Jones pripadnikom svojega kulta opral možgane pa priča še en dogodek iz gvajanskega glavnega mesta Georgetown, kjer je Thomas Beikman po pripravi piščanca za sledilko kulta Sharon Amos in njeno družino. Po tem, ko je Beikman odložil nož, ga je Amosova vzela in v bližnji kopalnici pokončala svoje lastne otroke s tem, ko jim je prerezala vratove. Kljub temu je ostalih, nekaj več deset pripadnikov kulta, ki so se nahajali v Georgetownu preživelo, ko so se otresli vpliva vodje kulta. Kljub različnim argumentom v prid tezi, da je šlo pri masakru za umor ali pa tistim, da je šlo za množični samomor je jasno: gre še za 908 žrtev izmed prek 100 milijonov žrtev komunizma, pri čemer pa številka še danes raste.

J. Ž.

Sorodno

Zadnji prispevki

Evroposlanci: Vnovična izvolitev von der Leynove je zamujena zgodovinska priložnost!

Evroposlance iz vrst SDS smo povprašali, kaj menijo o...

Slovenske železnice po številu zaposlenih prekašajo celo ameriški Amtrak

Gospodarnost in učinkovitost investicij Slovenskih železnic je pod drobnogledom,...

Ameriški intelektualec: “Podporo Trumpu generira strah pred komunizmom”

Ameriški matematik, investitor in javni intelektualec dr. Eric Weinstein...