Minister Hojs sprejel policista, ki je onesposobil napadalca na Državni zbor

Datum:

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je sprejel policista, ki je obvladal moškega, ki si je pot v parlament nameraval utreti kar s prižgano motorno žago.

Sindikalnega zaupnika in člana sekretariata Sindikata policistov Slovenije (SPS) 51-letnega Roberta Zajca iz Slovenske Bistrice, bombnega tehnika ter vodnika policijskih psov, ki je 30. marca letos obvladal moškega, ki je s prižgano motorno žago očitno skušal v parlament, je sprejel notranji minister Aleš Hojs. Sprejemu sta prisostvovala tudi vodja Centra za varovanje in zaščito Bojan Oman in vodja notranjega varovanja Bojan Šava.

SPS je ob tem na Facebooku zapisal: “V SPS smo izredno ponosni na naše policiste s srcem, ki vsakodnevno dokazujejo, da biti policist ni le poklic, temveč poslanstvo!

Spomnimo, med razpravo v državnem zboru o razrešitvi predsednika Igorja Zorčiča se je pred vrati poslopja parlamenta zgodil incident. Tja je prišel mlajši moški s psom in motorno žago v rokah, ki je očitno skušal vstopiti v poslopje, pri tem pa vpil, da ima dovolj zapiranja. Zajc je moškega obvladal, drugi policist pa je ugasnil motorno žago.

Primorska24

Sorodno

Zadnji prispevki

Župan Brežic: Občani so vznemirjeni zaradi načrtovanega azilnega centra

"Občani so bili izjemno nezadovoljni že zaradi samih migrantskih...

Odvetnik Stušek: Vladni odlok je nezakonit, zato ne ustvarja pravic in obveznosti za zdravnike

Vlada Roberta Goloba se je lotila stavkajočih zdravnikov z...

Antisemitizem se je preselil na levico

Antisemitizem je del evropske zgodovine. Sodi na njeno temno...

Novi korupcijski okostnjaki Švarc Pipanove

Nekdanjo pravosodno ministrico Dominiko Švarc Pipan bremeni še en...