Mladi imajo dovolj: “Ne bomo več dopuščali, da bi interesne skupine uničevale vse, ki niso njihovi”

Datum:

Daniel Valentine, predsednik Nove generacije SLS, je prepričan, da je prijateljstvo temeljni gradnik tudi v politiki, kjer je poleg njega pomembna tudi zvestoba. “Ne smemo in ne bomo več dopuščali, da bi posamezne interesne skupine, ki še vedno kradejo premoženje našim državljanom, vodile zmontirane sodne procese in uničevale vse, ki niso njihovi,” je bil jasen, da podmladek SDS in SLS drži skupaj, ne glede na vse.

Predsednik podmladka SLS Daniel Valentine je na 17. rednem volilnem kongresu Slovenske demokratske mladine v Podčetrtku izpostavil: “Prijateljstvo ne gleda na to, v čem smo si različni, ampak na to, kaj nas povezuje in kaj lahko s skupnimi močmi naredimo za našo domovino.”

Slovenija potrebuje korenite spremembe
Valentine pravi, da sta tako Slovenska demokratska mladina kot Nova generacija SLS v preteklosti šli skozi mnoge preizkušnje. Dodal je, da čeprav so del dveh različnih političnih strank, so v vseh teh letih uspeli zgraditi prijateljstvo. “Številne naše člane so javno oblatili, jih diskreditirali samo zato, ker niso pripadali določeni politični opciji,” je bil odločen Valentine, ki pa je strnil, da jih to ni zlomilo. Prav nasprotno. Še bolj jih je okrepilo, povezalo in utrdilo v prepričanju ter zavedanju, da Slovenija potrebuje korenite spremembe.

“Izkušnje, ki smo jih doživeli, temelj prijateljstva, ki smo ga zgradili, sta osnova za preizkušnje, ki so pred nami. Čaka nas naporno delo. Z marsičem se bomo morali soočiti, marsikdaj bomo postavljeni pred hudo preizkušnjo. Ampak z znanjem, z voljo, predvsem pa z ljubeznijo do domovine nam bo uspelo. Ne smemo in ne bomo več dopuščali, da bi posamezne interesne skupine, ki še vedno kradejo premoženje našim državljanom, vodile zmontirane sodne procese in uničevale vse, ki niso njihovi.”

Slovenija bo leta 2018 začela graditi drugo pot
Valentine je še napovedal, da bo Slovenija najpozneje leta 2018 začela graditi drugo pot. Z njihovo skupno vlado, ki bo drugačna od današnje, ki bo imela rada svojo domovino in svoje državljane. Ne zgolj z besedami, temveč z dejanji.

M. S., I. K.

Sorodno

Zadnji prispevki

Radgonske gorice osvojile šampionsko odličje in deset zlatih medalj

V sredini julija je v prostorih Pomurskega sejma potekalo...

Domoljubni stranki so bili nedemokratično odvzeti pripadajoči položaji v EU parlamentu

Evropska levica, vključno z EPP, je nedemokratično odvzela pripadajoče...

V hrvaškem turizmu ne cvetijo rožice: “Najslabša sezona v zadnjih 20 letih”

Hrvati niso zadovoljni z letošnjo turistično sezono, poročajo hrvaški...

Z motorjem varno v poletje

V poletnih mesecih, še posebej pa ob koncih tedna,...