Mladi so zainteresirani! Hitro se polnijo mesta za preizkus prostovoljnega služenja vojaškega roka

Datum:

Vsi mladi do 30. leta starosti se lahko v letošnjem letu prostovoljno preizkusijo v Slovenski vojski, pri čemer se lahko kasneje tudi odločijo za služenje vojski. Uspešno opravljeno prostovoljno služenje pa prav tako predvideva tudi nagrado, ki bo znašala 3100 evrov. Na Ministrstvu za obrambo so poudarili, da se je na prostovoljno služenje prijavilo že 120 interesentov, zaenkrat pa ostaja odprtih še 180 mest, zato pozivajo, da pohitite s prijavo. 

Z novim pristopom v Slovenski vojski se bodo lahko mladi do 30. leta pridružili vojski prostovoljno. Prostovoljci, ki bodo služenje uspešno opravili, pa se lahko v nadaljevanju odločijo za služenje v vojski. Ministrstvo z letošnjim letom viša tudi nagrade, in sicer bo za uspešno služenje znašala 3100 evrov, kar je lahko dobra popotnica tistim, ki še nimajo vozniškega izpita, saj bodo lahko zdravniški pregled in CPP brezplačno opravili že med samim služenjem.

Mladi vojaki lahko tako v času služenja ugotovijo, kaj si pravzaprav želijo v svoji karieri in življenju. Hkrati je v vojski omogočena tudi doslužitev, kar pomeni, da se lahko oseba za služenje vojski odloči denimo za pet tednov, pa morda naslednje leto opravi drugo in tretjo fazo, da pride morda do profesionalne službe ali pa do pogodbenega rezervista, s čimer želijo mladim omogočiti večje možnosti izbire.

Foto: Postani vojak

Ministrstvo za obrambo je sporočilo, da so prejeli že 120 vlog mladih za prostovoljno služenje vojaškega roka v Slovenski vojski, ki so si rezervirali svoje mesto za julijsko napotitev. “Pohitite s prijavo in si zagotovite eno od 180 še razpoložljivih mest!” so še dejali.

Vsi zainteresirani lahko spletni obrazec za pridružitev vrstam Slovenske vojske dobite tukaj.

Sara Rančigaj

Sorodno

Zadnji prispevki

Sanjska pogodba na Darsu za prijatelje Roberta Ilca iz NSi

Episcenter, agencija za merjenje javnega mnenja, ki deluje pod...

Fajonova škodljivo vsiljuje resolucijo o Palestini

Slovenija bo glasovala za polnopravno članstvo Palestine v Varnostnem...

Hladen tuš za Putina iz Kitajske: “Ruski poraz v Ukrajini je neizogiben”

Vojna med Rusijo in Ukrajino je uničujoča za obe...