Mohamed je bilo v letu 2021 najbolj priljubljeno ime za bruseljske novorojenčke

Datum:

Štiri najbolj priljubljena imena med novorojenci v Bruslju v letu 2021 so Mohamed, Jean, Mohammed in Ahmed. Belgijci počasi v lastni državi postajajo manjšina. Samo v letu 2020 so matere tujke ali matere tujih korenin rodile 48 odstotkov vseh otrok.

Če se v drugih regijah v Belgiji ime Mohamed komaj zazna med novorojenčki, pa je ime islamskega preroka v samem vrhu priljubljenosti v Bruslju. V letu 2021 je bilo kar 13.595 dečkov poimenovanih Mohamed, še 4.835 pa jih je dobilo ime Mohammed.

To je isto ime, gre samo za latinizirano obliko zapisa originalnega imena samo iz arabščine. Po uradnih statističnih podatkih je tako bilo v Belgiji v skupnem seštevku rojenih kar 18.430 Mohamedov.

Belgijci v Bruslju postajajo manjšina
Drugo najbolj priljubljeno ime za dečke, rojene v Bruslju, je bilo Jean, teh se je rodilo 6.089, kar je trikrat manj od vseh Mohamedov. Na četrtem, v resnici tretjem mestu pa je ime Ahmed, s tem imenom je bilo rojenih 4.166. Med preostalimi imeni na seznamu desetih najbolj priljubljenih – gre za klasična krščanska imena, kot so Philippe, Michel, David, Pierre, Nicolas in Daniel, ni velike razlike, imajo med 3.800 in 4.200 novih nosilcev.

Seznam najbolj priljubljenih deških imen v Belgiji za leto 2021 (Vir: Belgijski statistični urad)

Vseeno je trend na strani prišlekov. Remix News poroča, da so Belgijci v lastni prestolnici že manjšina, medtem pa je bilo 48 odstotkov vseh otrok, rojenih v letu 2020, rojenih tujkam ali materam tujih korenin.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

Jenull nevarno situacijo z migranti izkoristil za norčevanje iz mladih deklet

Čeprav je celo policija potrdila novico o tem, da...

Humanitarec, ki je kolesaril proti Janševi vladi, danes vidno razočaran …

Da je vedno več tistih, ki so razočarani nad...

Ko se zakulisna politična moč seli iz Murgel na ljubljanski Magistrat in …

Sobotni maratonski kongres Socialnih demokratov (beri nekdanjih komunistov) v...