Mozirski gaj znova odpira svoja vrata

Datum:

Mozirski gaj bo danes ponovno odprl svoja vrata, ki bodo odprta vse do sredine oktobra. V novi sezoni si bo možno ogledati na novo obnovljene objekte, med drugim japonski vrt in žago venecijanko. Povsem na novo pa so postavili večnamenski objekt, kjer bosta shramba za stroje in vzdrževalna delavnica.

                   

Kot so sporočili iz Mozirskega gaja, bodo letošnjo sezono danes začeli z razstavo tulipanov, ki bo na ogled do 7. maja. V Mozirskem gaju si bo možno avgusta ogledati tudi razstavo eksotičnih živali in poletnega cvetja, ki jo prirejajo z dolgoletnim partnerjem, Društvom ljubiteljev eksotičnih živali Bioexo.

Septembra se bodo ponovno obarvali v jesenske barve ter obiskovalce povabili med buče in jesensko cvetje. Obeta se tudi tekmovanje za najtežjo bučo. Po krajšem zaprtju v oktobru in novembru bodo Mozirski park decembra tudi letos ponovno odprli za razstavo Božična bajka Slovenije, ki jo prirejajo s partnerji Time4Tales.

Mozirski gaj se razprostira na sedmih hektarjih s stotimi cvetličnimi gredicami, v njem pa je posajenih 200.000 tulipanov in pol milijona pomladnih cvetov. V parku je nekaj etnografskih objektov, kot so kašča, kovačija, čebelnjak, vodni mlin in preužitkarska hiša.

Andrej Žitnik

Sorodno

Zadnji prispevki

Klakočarjeva užaljena, ker nesojenega partnerja na slavnostno sejo spet ne bo

Premier Golob se bo na predvečer dneva državnosti udeležil...

Francoska desnica pripravljena voditi državo

Da so pripravljeni vladati Franciji, je na programski konferenci...