Musliman umoril kristjana v novoletnem napadu na trgovino z alkoholom

Datum:

Musliman je ubil koptska kristjana v Egiptu, ko sta v ponedeljek praznovala novo leto. Napad se je zgodil v eni od trgovin, v kateri prodajajo alkohol, in je eden od prvih letošnjih smrtonosnih napadov na to egiptovsko manjšino.

                   

Do streljanja je prišlo le tri dni potem, ko je napadalec, opredeljen kot “iskani džihadist”, ubil devet ljudi v napadu na cerkev južno od glavnega egiptovskega mesta. Tokrat se je napadalec pripeljal na zadnjem sedežu motorja – taksija in od tam začel streljati na trgovino z alkoholnimi pijačami v Gizi. Napad se je zgodil ob približno pol dveh zjutraj po lokalnem času, ko so bile ulice še vedno polne ljudi, ki so praznovali vstop v leto 2018.

Lastnik trgovine, sicer koptski kristjan, je preživel, vendar pa so prijatelja, ki sta praznovala z njim, ubili.

Policija še vedno preiskuje motiv za napad, piše Jihad Watch. Nobena skrivnost ni, da islam prepoveduje uživanje alkoholnih pijač, trgovine z alkoholom, ki jih v večini vodijo koptski kristjani, pa so velikokrat tarča napadov s strani muslimanov, ki verjamejo, da bi morali tovrstne trgovine prepovedati. Samo spomnimo se napada 2. januarja lani, ko je musliman v Aleksandriji prerezal vrat koptskemu kristjanu, ki je bil lastnik tovrstne trgovine. Takrat je bil napadalec obsojen na smrt, ker je na sodišču izjavil, da bi pobil vse prodajalce alkohola, če bi imel to možnost.

M. S.

Sorodno

Zadnji prispevki

Afganistanec na nemški nogometni zabavi zabadal ljudi

Včeraj so nemški nogometni navdušenci slavili. A slavje ni...

[Video] Golob živi otroške sanje: Rajši na tekmi v ZDA kot na mirovni konferenci v Švici

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski je ob začetku mirovne konference...

Ukrajina in ZDA podpisali desetletni bilateralni varnostni sporazum

Včeraj sta ameriški predsednik Biden in ukrajinski predsednik Zelenski...

Zver: Arbitražno športno sodišče je zavarovalo ženski šport in ženske

Nekdanji minister za šolstvo in šport ter evropski poslanec...