Muslimanska družina v Angliji zasužnjila reven poljski par, levičarski mediji pa so zgodbo namenoma ignorirali

Datum:

V teh dneh, ko levičarski mediji na glas trobijo o nujnosti uvedbe spletnih novičarskih filtrov, ki bi zaznali in blokirali lažne novice, sami pozabljajo, da je njihova dolžnost javnosti poročati objektivno. To za levičarske medije tudi v Sloveniji velja samo takrat, ko to ustreza vladajoči struji, v nasprotnem primeru pa se resnica postavlja na stranski tir. Zadnji podoben primer prihaja iz Velike Britanije, kjer je javnost pretresla novica, da je družina muslimanske veroizpovedi zasužnjila reven poljski par, ki je moral živeti v nemogočih življenjskih pogojih v umazani baraki zraven hiše. O škandalu so poročali samo konservativni britanski mediji, medtem ko so ostali, ki jih nadzoruje levica, novico preprosto ignorirali.

                   

Zadnji primer, ki se je zgodil v Lancashiru v Angliji, je klasičen primer modernega suženjstva, policija pa je aretirala dva člana muslimanske družine, ki je v suženjstvo prisilila poljski par, Michala Czesniawskega in Margosho Bienick. Sojenje čaka 62-letnega Mohameda Riaza in njegovega 27-letnega sina Kurama Riaza.

Poroti je bilo na sodišču med drugim povedano, da so oblasti aprila leta 2015 odkrili premražen poljski par, ki se je stiskal na nekaj kvadratnih metrih v umazani, vlažni in plesnivi leseni baraki. Muslimanska družina naj bi Poljakoma na dan plačevala štiri funte za njuno delo, za najemnino pa naj bi jima zaračunavala 7 funtov. Takšno taktiko po navadi uporabljajo muslimanske države, da bi legalno obdržale sužnje.

Časnik Lancashire Telegraph je poročal, da je moral poljski par za bedno plačo delati od sedmih zjutraj do desetih zvečer, ob tem pa trpeti vsakodnevno fizično in psihično nasilje. Muslimanska družina je svojima žrtvama dnevno omogočila omejeno količino hrane, Margoshi pa plačala samo 1 funt na dan, ker je ženska. To je v skladu s Koranom, ki muslimane prepričuje, da so ženske inferiorne moškim in lahko zaslužijo samo polovico tistega, kar pripada moškim.

Poljaka sta morala glavo družine, Mohameda, klicati po imenu ‘Papa’, medtem ko si je njegov sin Kuram omislil vzdevek ‘Boss’ (Šef). Če sta svojega ‘šefa’ razjezila, so ju pretepli. Policisti so namreč med drugim ugotovili, da je imela Margosha na svojem telesu vidne znake telesnih poškodb, črnic in podplutb. Kadar se je Michal skušal upreti nasilju nad njegovo partnerko, so brcnili še njega.

Družinski odvetnik je sicer dejanja svojih klientov branil z besedami, da sta si Poljaka sama kriva, ker sta se pustila zasužnjiti, saj sta bila brezdomca in alkoholika in naj bi imela srečo, da ju je družina Riaz ‘sprejela medse’. K sreči sodišče v Lancashiru takšnih izmišljenih zgodb ni ‘kupilo’; oče Mohamed je sodnici zatrjeval, da je družina ravnala v skladu s Koranom, ki mu zapoveduje ‘dobrodelno’ ravnanje, a ga je slednja obtožila modernega suženjstva. Slabi dve leti pozneje pa je ta zgodba javnosti še vedno dokaj nepoznana, saj se mediji držijo svoje liberalne agende.

Zgodba ob hitri radikalni islamizaciji Evrope postaja pereča tema med britanskimi konservativci. Bo to kmalu otoški vsakdan? Kot poroča Lancashire Times, si je muslimanski prerok Mohamed za časa svojega življenja lastil številne črnske in judovske sužnje, Koran pa suženjstvo in spolno nasilje dovoljuje. Po šeriatskem pravu naj bi bilo muslimanom dovoljeno imeti v lasti človeška bitja.

Po nekaterih podatkih je danes v muslimanskih državah v določeno obliko suženjstva prisiljenih več kot 14 milijonov temnonopoltih Afričanov, kar nazorno kaže, da 1400 let staro suženjsko izročilo v Koranu še živi.

T.  F.

Sorodno

Zadnji prispevki

SDS: Poraz vladajoče koalicije na evropskih volitvah bo še povečal njeno nesposobnost

Slovenska demokratska stranka je na seji sveta SDS opravila...

Danes: 53. tabor slovenskih pevskih zborov v Šentvidu pri Stični

V Šentvidu pri Stični bo danes osrednja prireditev 53....

Černač: Slovenija je izgubila vso verodostojnost

Po medijskem razkritju zaušnice, ki jo je Evropska komisija...